Home > Westerkerk > Zondag aan de orde

4 december 2022

Zondag aan de orde

Actuele informatie over alle diensten vindt u ook in de agenda in de Scipio app en in het overzicht van kerkdiensten (klik in dit overzicht op de datum voor de details).

Zondag aan de orde
Zondag 4 december gaat Jan Minderhoud voor. Het thema is 'Engelen'. De muziek zal worden verzorgd door Eclipse Worship.

Op 4 december is het tweede Advent en zo op weg naar Kerst willen we met elkaar nadenken over engelen. Wat zijn engelen? Wat doen ze in de Bijbel? En wat doen ze nu? Kunnen wij ze ook tegenkomen.
Als opwarmertje geef ik zeven misverstanden over engelen: “Als je doodgaat, word je een engeltje.” - “Engelen hebben blonde krulletjes, blauwe ogen en mooie witte vleugels.” - “Engelen kunnen vliegen, zweven op een wolk en spelen harp.” - “Engelen beschermen je altijd, dus je kunt gerust gevaarlijk doen.” - “Als je in een moeilijke situatie zit, komt er altijd wel een engel helpen.” - “Een engel maakt zich altijd bekend.”- “Engelen bestaan alleen maar in de Bijbel en rondom de geboorte van Jezus. En als ze nu nog bestaan, dan zijn ze werkeloos en merken wij daar niks van.” In de dienst kauwen er op deze vragen door.
Draagt u de diensten mee in uw gebeden?

De schriftlezingen zijn uit Jesaja 6:1-8 en Openbaring 5:11-14.
We zingen:
ELB 17: 1, 2 en 3 (Wie in de schaduw Gods mag wonen, melodie psalm 118)
Vul dit huis met Uw glorie
How great Thou art
Kerstprojectlied “Ik kan niet wachten”. Komt als Kind in onze nacht.
Turn your eyes upon Jesus
In de hemel is de Heer - Andre van Zyl
Be thou my vision
Jezus Overwinnaar

Basiscatechisatie
Er is basiscatechisatie voor klas 1 t/m 3.

Kerkdienst online
De dienst is via de website of YouTube te volgen. Zie het overzicht voor de links.

Collecte
Er zijn zoals gebruikelijk drie collectes: voor de diaconie, de kerk en de zending. In de kerk vindt de collecte bij de uitgang plaats. U kunt ook via de Scipio-app of de collectepagina op deze site uw gaven geven. In de uitzending zal er een QR-code getoond worden die u kunt scannen met uw telefoon of tablet. Deze QR-code leidt u naar de collectepagina.

Zegen en gebed
Er is iedere week een gebedsteam aanwezig na afloop van de dienst. Het is ook mogelijk om vanuit huis een persoonlijke voorbede vragen bij het team van Gebed en zegen. Dat kan via deze link. Klik daar op de relevante link: contact team Gebed en zegen. Je kan dan ook aangeven of je graag telefonisch contact zou willen hebben.

Kerkauto
Voor vervoer naar de kerk kunt u contact opnemen met Piet van Diest. Zie de relevante links op deze pagina.