Home > Westerkerk > Zondag aan de orde

Zondag aan de orde

Bij de dienst
Kinderkerstfeest, zondag 23 december 10:00 uur.
We hopen samen met elkaar het kinderkerstfeest te vieren. Een
aantal kinderen is al druk aan het repeteren voor de musical ‘De Herberg zit Vol’. Het belooft een mooie ochtend te worden. Vriendjes en vriendinnetjes zijn natuurlijk ook welkom!

Herbergier Nathan zit compleet in de stress! Zijn herberg in Bethlehem zit vol. Veel te vol! Sinds de keizer uit Rome heeft bevolen dat iedereen zich moet laten registreren, is de toestroom van mensen niet te stuiten. Allerhande reizigers, Romeinse soldaten en herders vullen de kleine herberg tot aan de nok. Nathan weet niet wat hij ermee aan moet.
Ondertussen vinden Jozef en de zwangere Maria een plekje in de stal. Uitgelaten herders vertellen in de herberg een verhaal over engelen en er doen geruchten de ronde over de geboorte van een koningskind.
Nathan wil alle verhalen afdoen als onzin. Maar dan staat er opeens een fonkelende ster aan de hemel en dienen zich drie wijzen uit het Oosten aan. De zoektocht naar het koningskind begint.
Zal Nathan een kijkje in de stal durven nemen?
De herberg zit vol! is een met humor geschreven kerstmusical die je meeneemt in het eeuwenoude verhaal van het kindje in de kribbe. De musical biedt aansprekende personages, originele scènes, sprankelende liedjes en bovenal een mooie kerstboodschap.

Over de komende kerstdiensten kunt u hier meer vinden.

In deze dienst is de muzikale medewerking in handen van de kindernevendienst.

Collecte
De eerste collecte is de diaconiecollecte. Deze is bestemd voor de HGJB. De tweede collecte is voor de kerk. Bij de uitgang van de kerkzaal hangen de zendingsbussen. De opbrengst hiervan is in november en december bestemd voor noodhulp aan de door de aardbeving en tsunami getroffen gebieden in Lombok en Sulawesi. Zie hier voor verdere informatie.

De oppas is in handen van Heleen en Marie-Lize Reitsma

Basiscatechese
Tijdens de dienst is er geen basiscatechisatie.

Kerkauto
Bent u slecht ter been? Weet dan dat u voor vervoer naar de kerk altijd terecht kunt bij Piet van Diest.