Welkom in de kerk

Welkom in het Kerkelijk Centrum te Ermelo!

Wij zijn een gemeenschap van gelovigen,
door Jezus Christus geroepen en met Hem verbonden.
Met hart en handen willen we zijn volgelingen zijn
en dat ook uitstralen naar anderen toe.

toon kalender
<december 2021>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 28 nov
zo 5 dec
zo 12 dec

Adresgegevens Kerkelijk Centrum

Jeugdkant 16
3851 LE Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze

Vierde dienst Jaarthema

De derde dienst over het Jaarthema heeft als onderwerp:
Geleid door de Geest
De rol van de Heilige Geest in vernieuwing

Alle informatie over het Jaarthema: "Zoals Jezus" vindt u hier.
Zondag 5 december Ochtenddienst 09:30 uur

Simone Weil over aandacht

Simone Weil was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze schreef het volgende: “Niet alleen de liefde tot God heeft als kern aandacht. De naastenliefde, waarvan wij weten dat zij één is met de liefde tot God, heeft dezelfde dragende grond”. Rob Compaijen wil deze avond stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en anderzijds zich richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.
Rob Compaijen is religiewetenschapper en filosoof. Hij werkt aan de Protestantse Theologische Universiteit van Amsterdam.
Aanmelden via http://www.leerhuisermelo.nl

Locatie Immanuelkerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. R. Compaijen

maandag 6 december 2021 om 20:00 uur
Immanuelkerk

Bijbel lezen met hart en ziel

Een moeilijk boek of moeilijke mensen?
Bijbel lezen met hart en ziel

De Bijbel is en ingewikkeld boek en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je geraakt wordt? En hoe voorkom je een al rationele Bijbellezing?
Huijgen vraagt aandacht voor de ziel. Je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt. Hij gaat te rade bij onder andere Luther. Daarnaast geeft hij voorbeelden van omgang met de bijbel door Dietrich Bonhoeffer en door hemzelf.
Arnold Huijgen (1978) is hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. En hij is theoloog, predikant en columnist.
opgeven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Nieuwe Kerk