Welkom in de kerk

Welkom in het Kerkelijk Centrum te Ermelo!

Wij zijn een gemeenschap van gelovigen,
door Jezus Christus geroepen en met Hem verbonden.
Met hart en handen willen we zijn volgelingen zijn
en dat ook uitstralen naar anderen toe.

toon kalender
<mei 2022>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 22 mei
do 26 mei
zo 29 mei
10:00 | ds. R.F. de Wit

Adresgegevens Kerkelijk Centrum

Jeugdkant 16
3851 LE Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze

MEI

Vergeven zoals Jezus

Op 31 mei is er een verdiepingsavond over ‘Vergeven’. Vergeven is een centraal thema in het christelijk geloof, toch is het soms makkelijke gezegd dan gedaan, als je gekwetst of verwond bent. Christenpsycholoog Dr. Everett Worthington’s heeft een proces ontwikkelt wat je kunt helpen om echt te vergeven. We willen hier deze avond bij stil staan. De pijnlijke herinnering kunnen we niet veranderen, maar wel hoe we denken en voelen als de herinnering opspeelt.
Dinsdag avond 31 mei 20:00 uur

Slotviering gemeenteproject

Op zondag 19 juni sluiten we het gemeenteproject af in de morgendienst met medewerking van de band EER. Na de dienst is er koffie en om 12:00 een soepmaaltijd.
Zondag 19 juni Ochtenddienst 09:30 uur

Oude Kerk

Passiestonden 2022

14 april 2022  |  Wat vrijheid kost’

Dat is het thema voor de passiestonden dit jaar. Van maandag 11 april t/m donderdag 14 april is er elke avond om 19.30 uur een vesper in de Oude Kerk te Ermelo. We zijn blij dat we weer samen kunnen komen in de stille week.
Het thema ‘Wat vrijheid kost’ wordt belicht aan de hand van gedeelten uit Lukas 22 en 23.

De gebruikelijke onderdelen van de passiestonden zijn: muziek, bijbellezing, gebed, en een korte overdenking. De bijeenkomsten duren ongeveer een half uur. De muzikale bijdragen en de overdenkingen worden door verschillende personen geleverd. Voorgangers dit jaar zijn vier predikanten die in Ermelo werken in de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Christelijke Gereformeerde Kerk: Ds André Priem, Ds Henk de Bruijne, Ds Roelof de Wit en Ds Nelle-Mieke Drop.
De passiestonden zijn ook te volgen via de website van de Oude Kerk of het YouTube-kanaal.
U bent van harte welkom!

14 april 2022

Vacature Jeugdwerker wijkgemeente KC

04 april 2022  |  Jongeren KC zoeken Jeugdwerker!
Geloof jij dat de kerk een plek kan zijn voor kinderen en jongeren om elkaar te ontmoeten, hun geloof te verkennen en zichzelf te ontwikkelen? Wil jij het jeugdwerk op de kaart zetten? Het Kerkelijk Centrum (KC) in Ermelo (Protestantse Kerk) komt dan graag met jou in contact!

Wat ga je doen?
Initiëren, voorbereiden en leiden van vormende, pastorale en diaconale activiteiten voor de jeugd.
Het zoeken naar nieuwe vormen en initiatieven om jongeren te betrekken bij de Bijbel, het geloof en de kerk.
Toerusten van mentoren en leidinggevenden binnen het jeugdwerk.
Opzetten en vormgeven van jeugdpastoraat binnen onze wijkgemeente.
Adviseren en meedenken met de predikant en jeugdambtsdragers gericht op vernieuwing, visie en beleid voor het jeugdwerk.

Wat wordt er van je verwacht?
Je hebt een levende relatie met God.
Jebent lid van de Protestantse Kerk en actief lid van een gemeente.
Je hebt een spontane, motiverende en enthousiasmerende houding.
Je staat open voor een diversiteit in geloofsbeleving bij jong en oud.
Je bent een goede netwerker en kan diverse mensen aan elkaar kan verbinden.
Je bent ondernemend en vernieuwend, je denkt buiten de bestaande kaders en bent in staat is tot het ontwikkelen van eigen initiatief bij anderen.
Je hebt een HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld HBO theologie, een agogische opleiding of een opleiding in het onderwijs)
Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
Je bent flexibel en bereid om constructief samen te werken met predikant, jeugdambtsdragers en andere betrokken vrijwilligers.
Je bent bereid om ‘s avonds of in het weekend te werken.
Veiligheid in het jeugdwerk vinden we belangrijk. Daarom is voor jouw aanstelling als jeugdwerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk.

Wat wij bieden:
Een betrokken gemeente met een grote groep jeugd.
Een actieve kerkenraad en jeugdleiders om mee samen te werken.
Een jaarcontract voor 12-16 uur per week met uitzicht op verlenging voor 4 jaar.
Een volledig gerenoveerd gebouw om in te werken. Het Kerkelijk Centrum is een plek waar van oudsher veel Ermelo-brede jeugdwerk activiteiten plaatsvinden, zoals de VakantieBijbelWeek.
Werken in één wijkgemeente. Je werkt mogelijk samen met het jeugdwerk in andere wijken of kerken in Ermelo, maar bent primair gericht op het jeugdwerk in en rond het Kerkelijk Centrum.
Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO van de Protestantse Kerk
Begeleiding-, coaching- en trainingsmogelijkheden die we graag samen met jou verkennen.

Geïnteresseerd:
We nodigen je dan graag uit om eens hierover met ons door te praten. We vertellen je graag meer over deze boeiende functie en het jeugdwerk in onze gemeente. Je bereikt onze jeugdambtsdrager als volgt: jeugdwerk.kc, Marieke Luitjes - 06-44576166, Marien van Baren - 06-10386449. Wil je direct solliciteren stuur dan je motivatie met CV eventueel met een kort filmpje waarin je jezelf presenteert uiterlijk zaterdag 30 april 2022 naar jeugdwerker.kc

Voor meer informatie Kerkelijk Centrum zie:

04 april 2022