Welkom in de kerk

Welkom in het Kerkelijk Centrum te Ermelo!

Wij zijn een gemeenschap van gelovigen,
door Jezus Christus geroepen en met Hem verbonden.
Met hart en handen willen we zijn volgelingen zijn
en dat ook uitstralen naar anderen toe.

toon kalender
<maart 2019>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 17 mrt
zo 24 mrt
zo 31 mrt

Kerkdiensten Gereformeerde Kerk Ermelo

Meer informatie over de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk Ermelo kunt u vinden op onderstaande website:

www.gknermelo.nl

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze

Lijden in veelvoud

programma 'Samen verder' van Vorming & Toerusting/Leerhuis
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Oude Kerk (in de Hoeve)
Inleider:  Rolf Holtrop en Peter Verbaan

“Lijden”: een veel gebruikte term in de veertigdagentijd.
Maar wat is “lijden” eigenlijk? En hoe gaan wij ermee om?

Dokter/dominee, hoe denkt u over lijden?
Dokter Rolf Holtrop en ds Peter Verbaan gaan over dit thema met u in gesprek.
Meer informatie vindt u in het programmaboekje 'Samen verder'.

Om u aan te melden, kunt u op inschrijven klikken.
Meer informatie over de commissie Vorming & Toerusting vindt u op onze website door te klikken op het onderstaande logo.

woensdag 20 maart 2019 (aanvang 20 uur)
Oude Kerk (in de Hoeve)

the Shack

The Shack

The Shack is een fictief verhaal over Mack die door een verschrikkelijke gebeurtenis (zijn dochter is vermoord) zijn geloof, maar bovenal zijn vertrouwen in God kwijt is geraakt. Volledig onverwacht krijgt hij een uitnodiging van ene ‘Papa’ om een weekend met Hem door te brengen in de hut (in het engels: shack) waar dit drama heeft plaatsgevonden. Tijdens dit weekend wordt Mack geconfronteerd met zijn verdriet, maar ook met vragen over schuld, gerechtigheid, vergeving en de rol van God in dit alles.
De film is geschikt voor 12 jaar en ouder.

The shack is een verfilming van het boek dat in Nederland bekend staat als "De Uitnodiging" van Paul Young.

Dit is een van de activiteiten rondom het gemeenteproject Feest van Genade

Contactpersoon: Alfred Slofstra
vrijdagavond 22 maart 2019 om 19:30 uur
zaal 4 Kerkelijk Centrum

Popmuziek en geloof

programma 'Samen verder' van Vorming & Toerusting/Leerhuis
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Kerkelijk Centrum, Ermelo
Inleider: Alfred Valstar

Alfred Valstar gaat in op de relatie tussen geloof en popmuziek.

Er zijn veel vooroordelen, maar hij probeert de waarheid boven water te krijgen: popmuziek komt niet minder uit de kerk dan uit de kroeg. Aan de hand van songteksten van o.a. Bruce Springsteen, 16 Horsepower, U2, Bob Dylan e.a.
Meer informatie vindt u in het programmaboekje 'Samen verder'.

Om u aan te melden, kunt u op inschrijven klikken.

donderdag 28 maart 2019 (aanvang 20 uur)
Kerkelijk Centrum, Ermelo