Welkom in de kerk

Vooral hartelijk welkom als we elkaar nog niet kennen en als je via deze website bij ons een kijkje komt nemen. Met onze website willen we je laten zien wie we zijn; wat ons bezighoudt en waar we mee bezig zijn; waar we voor staan en waar we voor gaan.

Kerkdiensten

toon kalender
<oktober 2018>
zomadiwodovrza
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
zo 14 okt
zo 21 okt
zo 28 okt

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Activiteiten

18
OKT

Kerkcafé Zendingskerk

Elke 3e donderdag van de maand bent u welkom tussen 10 en 12 uur om bekende en nieuwe gezichten te zien. Opgave is niet nodig. De koffie staat klaar!

Soms houdt een van ons een inleiding. Dit wordt als een prettige onderbreking ervaren waarna weer gezellig met elkaar kan worden gepraat!

Mocht u problemen hebben om naar het kerkcafé te komen? Neemt u dan contact met een van ons op; wij willen ons best doen om vervoer te regelen.

Namens de Taakgroep Pastoraat,
Dory Vredenberg en Johan Kriek
e-mail : pastoraat@zendingskerk.nl
 
donderdag 18 oktober 2018 (van 10 - 12 uur)
Zendingskerk
Meer informatie

minder
27
OKT

Schoonmaakdag

Lieve medereizigers,
Op zaterdag 27 oktober willen we met velen van u weer een schoonmaakdag houden in onze mooie vernieuwde kerk. Ik doe graag een beroep op u allen om zo mogelijk hieraan mee te werken. Jan en Marianne Admiraal zullen tevoren een lijst met te verrichten werkzaamheden opstellen, en als we met voldoende vrijwilligers zijn, dan moeten we het in een morgen kunnen opknappen.

Ik dank u alvast voor uw bereidwilligheid en graag tot ziens op de schoonmaakdag, graag wel eigen schoonmaakmiddelen en evt. stofzuigers meenemen.

Hartelijke groet,
Kees Looijen
Zendingskerk
Meer informatie

meer
27
OKT

Muzikale presentatie

Op zaterdag 27 oktober komen Saskia Vredenberg (zang), Dick Tissink (orgel) en Dries Vredenburg (piano) een muzikale presentatie verzorgen.

Kom genieten!

De aanvang is om 15.00 u en het concert duurt tot ongeveer 15.45 uur.
Vanzelfsprekend is er koffie en thee na afloop!

Open Kerk commissie:
Ditsy van Beek en Dini van Bruxvoort 
zaterdag 27 oktober 2018 (programma van 15 - 15.45 uur)
Zendingskerk
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Zendingskerk

Zendingskerk Groene kerk

25 juni 2018  |  De afgelopen twee jaar is de taakgroep Diaconie, ondersteund met adviezen van de Klankbordgroep Groene Kerk, hard bezig geweest met het thema duurzaamheid. De aanleiding was het steunen van het project van NOVA in Zuid-Afrika. Milieuvriendelijk koken en stoken. Tijdens de activiteiten stuitten we op de organisatie Groene Kerk. Dit is een organisatie van kerken die er naar streven meer duurzaam bezig te zijn. Met de verbouwing op komst hebben we als taakgroep geprobeerd zoveel mogelijk ideeën aan te reiken om de Zendingskerk te verduurzamen. Hierbij werd onder meer ledverlichting aangebracht en doet de Zendingskerk mee aan het plaatsen van zonnepanelen op de basisscholen van Ermelo in het project van de energiecoöperatie Veluwe-Energie. Begin dit jaar bleek dat we als kerk voldoende hebben gedaan om het predicaat Groene Kerk te mogen dragen. Door de Oecumenische Vereniging is daarop de aanvraag voor Groene Kerk gedaan. Dit predicaat is onlangs toegekend. Op zaterdag 21 april opende de burgemeester de vernieuwde kerkzaal. Hij heeft gelijktijdig het bordje Groene Kerk onthuld. Met het aanbrengen van het bordje zijn we de eerste Groene Kerk in Ermelo en samen met de Petrakerk in Harderwijk de eersten op de NW Veluwe. Het ontvangen van het label Groene Kerk betekent niet dat we er al zijn. We stellen ons als doel ook de komende jaren meer stappen richting duurzaamheid te doen. Op de website van Groene Kerken kunt u meer informatie vinden. Als u naar https:// www.groenekerken.nl/kerken/zendingskerk-ermelo/ gaat, kunt u lezen welke zaken we al hebben gedaan en waarvoor we ons nog willen inzetten de komende tijd.


Albert Grit, taakgroep Diaconie


Tags
Duurzaam
25 juni 2018

minder