Welkom in de kerk

Vooral hartelijk welkom als we elkaar nog niet kennen en als je via deze website bij ons een kijkje komt nemen. Met onze website willen we je laten zien wie we zijn; wat ons bezighoudt en waar we mee bezig zijn; waar we voor staan en waar we voor gaan.

toon kalender
<september 2022>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 18 sep
zo 25 sep
zo 2 okt

Adresgegevens Zendingskerk

Harderwijkerweg 10
3852 AD Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Vesper

Om 17.00 uur
de Zendingskerk

Contact 2022 7

22 september 2022  |  Er is een zesde nummer van het verenigingsblad "Contact" jaargang 2022
Lees en je bent op de hoogte van het laatste nieuws vanuit de Zendingskerk.

22 september 2022

vanuit Karlsruhe

22 september 2022  |  Onze predikant Kim Magnée-de Berg werkt sinds eind mei 2022
in de Zendingskerk.
Daarnaast is zij predikant in Gouda, voor een samenwerkingsgemeente van doopsgezinden, remonstranten en vrijzinnige protestanten.
Zij was op de Assemblee als officiële afgevaardigde namens de remonstranten, maar natuurlijk ook als gemeentepredikant.
De blogs zijn samengebracht in een brochure, deze bundel is een weerslag van wat haar raakte, opviel en inspireerde.

22 september 2022

Vernieling regenboogvlag bij Zendingskerk

02 juli 2022  |  Het is u misschien wel eens opgevallen: regelmatig wappert aan de mast bij de Zendingskerk aan de Harderwijkerweg de regenboogvlag.
Daarmee willen wij als kerkelijke gemeenschap aangeven dat eenieder welkom is in de Zendingskerk, ongeacht gender of seksuele gerichtheid. Wij vieren graag de diversiteit en geloven dat elk mens in de ogen van God even waardevol is. Juist ook als kerk hopen wij voor eenieder een gastvrije plek te kunnen zijn waar je met je geloof, je vragen en je twijfels terecht kunt en waar we respectvol met elkaar en met onderlinge verschillen willen omgaan.
Juist omdat de vlag voor ons staat voor gastvrijheid en respect zijn we ervan geschrokken toen bleek dat op iemand op woensdagmiddag 29 juni het vlaggenmasttouw heeft doorgesneden en de regenboogvlag heeft neergehaald. Helaas hebben we al eerder met dit soort vandalisme te maken gehad.
En het gaat ons om meer dan het kapot maken van ons eigendom: de veelkleurigheid en diversiteit horen tot het wezen van de Zendingskerk. Dat daar bij sommigen geen ruimte voor lijkt te zijn stemt ons verdrietig. Tegelijk realiseren we ons hoe belangrijk het is om de vlag opnieuw te hijsen. Dat hebben we intussen ook gedaan.
Graag zouden we in gesprek gaan met de dader. Om uit te leggen waarom de vlag belangrijk is voor ons. En in de hoop dat dit in elk geval leidt tot respect voor onze manier van kerk-zijn, ook als we het niet eens worden.
Intussen wappert bij ons weer de vlag.
Wees welkom!

02 juli 2022