Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

toon kalender
<december 2019>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 1 dec
zo 8 dec
zo 15 dec

Adresgegevens Westerkerk

Oude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Inzameling voedselbank

Als gemeenteleden van de Westerkerk kunnen we een bijdrage leveren aan mensen die het financieel moeilijk hebben (zie artikel kerkblad onder diaconie).

Op zondag 8 december 2019 staan er lege kratten van de voedselbank. Wilt u meehelpen om de kratten te vullen door de volgende producten mee te nemen:
  • pot groente
  • stuk kaas
  • pak rijst
  • pot jam
  • net handsinaasappels
  • wasmiddel
De punten van Douwe Egberts kunt u ook inleveren. Dan sparen we samen voor koffie voor de voedselbank.

In de hal van de kerk staan weer kratten waarin u de producten kunt deponeren, maar u kunt uiteraard uw product ook geven aan een van de diakenen die daar aanwezig zijn. Wij hopen dat u mee wilt doen met deze concrete vorm van hulpverlening.

Alvast bedankt namens de diakenen van de Westerkerk.

Benjamin Britten

Onsterfelijke muziek van een onkerkelijke Brit.

Deze avond staan de schijnwerpers op Benjamin Britten, ruim 100 jaar geleden geboren aan de oostkust van Engeland.

Hoewel de jonge Benjamin al op zeer jeugdige leeftijd lessen kreeg op de piano en de altviool, werd het al snel duidelijk dat zijn hart uitging naar het schrijven van muziek. Het is de bedoeling dat een van zijn vroege werken live ten gehore zal worden gebracht en dat er daarna onder meer uitgebreid aandacht zal worden besteed aan zijn beroemde opus 66: het War Requiem uit 1961.

De avond wordt verzorgd door Erik-Jan van der Hel en Nico de Jong.

Meer informatie en aanmelden: Benjamin Britten
donderdag 12 december 2019
Immanuelkerk

Henri Matisse

Levensvreugde in vorm en kleur.
‘Ik ken geen kunstenaar die zo veelzijdig de vreugde van het leven heeft verbeeld in schildering en knipsels, in beeldhouwwerk en zelfs in het bouwen en inrichten van een kapel.
Ben Piepers heeft in zijn voordracht aandacht voor de ontwikkeling in de kunst van Matisse. Het is bijzonder te ontdekken hoe Matisse als ongelovige de ruimte bezielt met kleur en zeggingskracht. Het tekent zijn kunstenaarschap en laat zien dat echte kunst religieuze diepte heeft.

Ben Piepers is theoloog, was pastor in de St. Lucasparochie en heeft zich laten scholen in kijken naar kunst.

Meer informatie en aanmelden: Matisse
maandag 16 december 2019