Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

toon kalender
<december 2018>
zomadiwodovrza
zo 9 dec
zo 16 dec
zo 23 dec

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Clubavond Next step (klas 3 en 4)

Vanavond is er Next step voor de tieners uit de klassen 3 en 4.
We beginnen om 19:30 in de Westerkerk

Klik hier voor meer informatie
19:00 -21:00
Westerkerk

Clubavond Steps (klas 1 en 2)

Vanavond is er Steps voor de tieners uit de klassen 1 en 2
We beginnen om 19:30 aan de Watervalweg 165

Klik hier voor meer informatie.
Watervalweg 165

Kampvuuravond voor mannen

Vuur en vriendschap
Met als motto "Geef een man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is" ben je elke derde dinsdagavond van de maand (september t/m juni) welkom voor een avond met een vuurtje, drankje, gezelligheid, vriendschap en inhoud. Een plek om te praten, te luisteren en je verhaal te kunnen doen.

Zie ook de pagina over de kampvuuravonden.
Volenbeekweg 12, Putten

Met Uitgestrekte Hand

02 december 2018  |  Op deze pagina zal het reisverslag geplaatst worden.

Op zaterdag 8 december 2018 reizen we weer af, de stichting “Met Uitgestrekte Hand”, naar de Oekraïne, via Roemenië en Moldavië om daar levensmiddelenpakketten uit te delen.

In Moldavië bijvoorbeeld maakt de armoede dat een kwart van de mensen als gastarbeider in het buitenland is, waar ze vaak illegaal wonen en werken. Kinderen, bejaarden en gehandicapten blijven achter, zonder verzorging. Zij hebben het meest te lijden van de armoede. Ook in Roemenië en de Oekraïne is deze situatie nog steeds aan de orde. Daarbij is er in de Oekraïne nog steeds sprake van politieke onrust. Veel huizen zijn totaal vernietigd, deze mensen hebben dus werkelijk niets meer.

Ongeveer 80% van de Oekraïense bevolking leeft onder de armoedegrens, het gemiddelde inkomen in de Oekraïne is ongeveer € 50,= in de maand, €1,50 per dag. Het is daarmee onmogelijk om naast levensmiddelen gebruik te maken van de gezondheidszorg, het kopen van kleding, of een goede opleiding. En dan zijn er velen die werkelijk niets hebben, zij wonen in een krot en moeten dagelijks zien te overleven.

De stichting “Met Uitgestrekte Hand” wil daarom ook dit jaar weer een hand uitstrekken naar juist deze gezinnen, en hen voorzien van een levensmiddelenpakket. Alle producten worden ingekocht in het land waar de pakketten worden bezorgd ,ter ondersteuning van de lokale middenstanders.

Voor hen blijft het onbegrijpelijk dat er mensen in Nederland zijn die op deze wijze hun steun betuigen, terwijl men elkaar niet kent.

Wilt u ons ondersteunen doormiddel van gebed voor onze reis, en het mooie werk dat wij daar mogen doen.

Wilt u/jij ons financieel ondersteunen door middel van een gift, dat kan op rekeningnummer NL36 SNSB 0851 665039 o.v.v. kerstpakket Oost Europa

Een hartelijke groet,

Fred de Haan en Bert van Panhuis

02 december 2018

Kliederkerk

24 november 2018  |  Samen vieren, samen ontdekken, samen eten
Kliederkerk is de Nederlandse naam voor een concept dat in Groot Brittanië ‘messy church’ heet. Het is een interactieve vorm van kerkdiensten waarbij jong en oud op allerlei manieren en met elkaar aan de slag gaat rond een Bijbelverhaal of thema. Het gaat er dus wat dynamischer aan toe dan in een traditionele kerkdienst. Elke Kliederkerk omvat drie onderdelen: de gezamenlijke viering, creatieve verwerkingsvormen voor iedereen (‘samen ontdekken’), en samen eten. Op meer dan 100 plekken in Nederland bestaat al een Kliederkerk, en hopelijk binnenkort ook in Ermelo. Meer informatie over Kliederkerk:

24 november 2018

Kunst in de kerk

24 november 2018  |  De werken van Joke Verspuij hebben plaats gemaakt voor de schilderijen van Nans Rougoor.
Het lievelingsvak van Nans was tekenen. In 2007 ging zij lessen volgen bij de volksuniversiteit in Ermelo. Onder leiding van Jeanette Boerma leerde Nans aquarelleren en uiteindelijk schilderen met acryl, allerlei onderwerpen van portret, landschappen, bloemen tot stilleven kwamen voorbij. Tot nu toe zijn het realistische werken,

Lees hier verder en bekijk een paar werken van Nans

24 november 2018