Lees voor
Zoek

Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

Kerkdiensten

toon kalender
<maart 2021>
zomadiwodovrza
28123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 28 feb
zo 7 mrt
wo 10 mrt

Adresgegevens WesterkerkOude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

T: 0341-493183

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Activiteiten

06
MRT

NewWine winterconferentie vanuit de Westerkerk

De Winterconferentie 2021 van New Wine wordt digitaal gehouden op zaterdag 6 maart 2021 en live worden uitgezonden vanuit de Westerkerk. New Wine is een beweging van kerken waarin die elkaar aanmoedigen, inspireren en toerusten om in de kracht van de Geest te getuigen van de komst van Gods Koninkrijk. Zelf maakte ik jaren geleden kennis met New Wine tijdens een predikanten-retraite in Houten.
Het thema van de conferentie is ‘Vergeving en innerlijke heling’ (Module 2 van de Ministrycursus die door New Wine wordt uitgegeven).
Sprekers zijn Agnes Huizenga en Philip Troost.
De conferentie wordt gehost door onze predikantenkerngroep Ermelo/Harderwijk, in het bijzonder de Westerkerk (PKN) in Ermelo en het Fonteinwerk (PKN) in Harderwijk. Ds. Henk Jansen en ik trekken hierin gezamenlijk op.
Het is jammer dat er geen mensen live aanwezig zullen kunnen zijn, maar het is toch mooi dat alles wel doorgang kan vinden.

Klik hier voor meer informatie.

 
10:00 – 15:30 uur
Online vanuit de Westerkerk
Meer informatie

minder
10
MRT

Biddag voor gewas en arbeid

Op woensdag 10 maart vieren we samen opnieuw Biddag voor gewas en arbeid. Vorig jaar was dat de laatste dienst dat we nog schouder aan schouder in de kerk zaten en nog uit volle borst konden zingen.
Ondertussen zijn we een jaar verder en komen opnieuw samen om te bidden. Collega de Wit hoop in deze gezamenlijke dienst voor te gaan.

U kunt de dienst volgen via de kerkomroep of YouTube 
19:30
Online
Meer informatie

meer
20
APR

Opvoedingsavond

Sinds enkele jaren is het pastoraat in de gemeente ingedeeld in leeftijdscategorieën zodat het pastoraat aangepast kan worden aan de behoeftes. Bij het pastoraat in de wat oudere doelgroepen, ligt de nadruk wat meer op individuele bezoeken. Wij merken dat daar binnen de 18-44 jaar niet veel behoefte naar is. Er is wel behoefte aan betrokkenheid bij elkaar, ontmoeting en geïnspireerd worden. Dus dat willen we bieden in de volgende vorm.

Komend seizoen staan er 6 avonden gepland met diverse thema's. Deze avond kun je elkaar ontmoeten, elkaar inspireren, elkaar leren kennen. Maar natuurlijk ook zelf geïnspireerd worden door het thema, door elkaar en ook door een spreker die de avond zal leiden. We hebben de 6 avonden in 3 soorten verdeeld; relaties, opvoeding en geloofsverdieping. Wij hopen op deze manier voor eenieder iets te bieden.

Informatie volgt.
20:00, inloop vanaf 19:45
Westerkerk
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Westerkerk

Ontmoeten op de Veluwe

26 februari 2021  |  Onze classispredikant, ds. Wilbert van Iperen, schrijft met enige regelmaat over het werk van en in de classis Veluwe. Er is weer een nieuwe editie van 'Ontmoeten op de Veluwe'. Zie hier voor een overzicht. 


Tags
classis
26 februari 2021

minder
Westerkerk

Jeugdwerk en de lockdown

12 februari 2021  |  Onlangs zijn de basisscholen weer open gegaan. Dit roept de vraag op of ook het jeugdwerk voor de leeftijdsgroepen van de basisschool weer opgestart kan worden. Jeugdouderlingen en moderamen zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat dit niet verstandig is. De basisscholen zijn weer geopend vanuit een maatschappelijk belang (waaronder het beperken van leerachterstanden) en onder strikte voorwaarden (zoal quarantaine van de hele klas in geval van een besmetting). De BSO is nog dicht om contacten tussen kinderen van verschillende scholen te beperken. Hierdoor vinden we het niet verstandig het jeugdwerk alweer op te starten.


12 februari 2021

meer
Westerkerk

Huispaaskaarsen

10 februari 2021  |  Ieder jaar doven we op Goede Vrijdag de paaskaars. In de Paasnacht ontsteken we een nieuwe paaskaars als symbool van het licht van Christus, de opgestane Heer.

Het is ook dit jaar weer mogelijk om een huispaaskaars te bestellen. Voor huispaaskaarsen zijn er diverse reliëfuitvoeringen, waaronder 'Vredesduif" van de nieuwe paaskaars. Ze zijn verkrijgbaar in vier maten: 25 cm, 30 cm, 40 cm en 60 cm. Details over de bestel- en betaalwijze vindt u hier.

Bestelling is mogelijk tot en met maandag 22 februari.


10 februari 2021

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT