Lees voor
Zoek

Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

Kerkdiensten

toon kalender
<maart 2023>
zomadiwodovrza
2627281234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 26 mrt
zo 2 apr
ma 3 apr

Adresgegevens WesterkerkOude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

T: 0341-493183

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Activiteiten

30
MRT

Leerhuis Ermelo: Morgengesprek – de stem van de kerk

Wat vraagt de Heer nog meer van ons
dan dat wij recht doen en trouw zijn
en wandelen op zijn weg?
Lied 992

Het conciliair proces formuleerde ‘gerechtigheid, vrede en heelheid van de schepping’ als kerkelijke idealen – maar als kerk maatschappelijk stelling nemen, vinden we ingewikkeld.

Doet u mee in het gesprek met ds. Kim Magnée? Van harte welkom!

Opgeven via www.leerhuisermelo.nl.

10.00 uur
Zendingskerk
Meer informatie

minder
10
APR

Samen met Pasen

Op Tweede Paasdag, maandag 10 april, is er een gezellig Paas-samenzijn in De Vleugel.

Vanaf 10.00 uur staat er koffie, thee en fris klaar met wat lekkers.
Er zijn spelletjes en bij droog weer zijn er buiten ook leuke activiteiten.
We lunchen samen en rond 14.00 uur sluiten we weer af.

Het wordt een gezellige ochtend voor jong en oud, samen met Pasen!

Kom je ook? Stuur een berichtje naar Sita Wijma (06 13 88 13 26).

10.00 uur - 14.00 uur
Westerkerk, De Vleugel
Meer informatie

meer
15
APR

Concert Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps

Het inmiddels bij ons bekende orkest zal op 15 april in de Westerkerk een groots Artillerie Jaarconcert geven.

Het fanfareorkest gaat muzikale herinneringen ophalen uit de jaren van het Artillerie Trompetterkorps. U kunt genieten van een gevarieerd programma waarin naast de traditionele Artillerie muziek ook plaats is voor een ABBA-medley, Choral and Rock Out en Dixieland Jamboree waarin het orkest wordt bijgestaan door een heuse Dixieland Band.

De toegang is gratis.
15.00 uur
Westerkerk
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Westerkerk

Vanuit de kerkenraad

28 maart 2023  |  De kerkenraad publiceert regelmatig een stukje tekst over de onderwerpen die besproken zijn in de vergaderingen. Naar aanleiding van de  vergadering van 16 februari jongstleden staat de informatie op de website. Op overzichtspagina kunt u ook de eerder verschenen teksten teruglezen.


Tags
kerkenraad
28 maart 2023

minder
Westerkerk

Pinksterdienst op ‘t Weitje; gezocht: hulp uit West

24 maart 2023  |  Het is de bedoeling om met Pinksteren weer een interkerkelijke viering op ’t Weitje te organiseren. De vieringen die we samen hebben gehad in voorgaande jaren waren mooie momenten.

Juist op Pinksteren samen met anderen uit allerlei andere kerken en geloofsgemeenschappen.

Er is al een groep enthousiastelingen aan het werk, maar we zoeken nog iemand vanuit de Westerkerk.

Iets voor jou? Neem dan contact op met ds. Priem of met Frank Hubert (06-5586 5945) 


24 maart 2023

meer
Westerkerk

Vertrouwenspersonen

20 maart 2023  |  In de vergadering van de Algemene Kerkenraad van 23 februari zijn twee vertrouwenspersonen aangegesteld. Zij stellen zich graag aan u voor.

Beste gemeenteleden,

Regelmatig worden we via de hedendaagse nieuwsitems op de hoogte gesteld van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag wat plaats vindt op allerlei gebieden in het maatschappelijk leven. Helaas komt dat soms ook voor binnen een kerkelijke gemeente. Als Hervormde gemeente Ermelo verlangen we ernaar dat de verschillende wijkgemeenten een ontmoetingsplaats is, waar het veilig is voor iedereen. Dat de gemeente een plaats is waar we respect hebben voor elkaar, niemand de baas speelt, misbruik gemeld kan worden en recht gesproken wordt.
De Algemene Kerkenraad is bezig hierin stappen zetten om bewust te werken aan een Veilige Kerk.

Als een eerste stap daarin zijn wij, Bennie Vliek en Cora Dolstra, geïnstalleerd als vertrouwenspersonen binnen de Hervormde gemeente van Ermelo. In het najaar van 2022 hebben we deelgenomen aan een specifieke training voor deze functie. Deze werd gegeven vanuit Het Meldpunt seksueel misbruik in kerkelijke relaties.

Veiligheid in de gemeente ontstaat door veilig en open met elkaar om te gaan. Dat lijkt een open deur. Toch kan het best lastig zijn om over zo’n kwetsbaar onderwerp met elkaar in gesprek te gaan, zeker als het gaat over grensoverschrijdend gedrag binnen een pastorale of andere kerkelijk relatie. Misschien bent u of ben jij wel iemand, die te maken heeft (gehad) met ongewenst gedrag in de kerkelijke gemeente. Het kan gedrag zijn op het gebied van (seksuele) intimidatie, machtsmisbruik of agressie. Als onafhankelijk vertrouwenspersoon willen we naar uw en jouw verhaal luisteren, ook als er twijfel is. Als dat gewenst is, kunnen we samen zoeken naar benodigde hulp en/of ondersteuning. Ook willen we naast u en jou staan als u, jij besluit om hiervan een melding of een klacht te doen.
De komende tijd zult u, jij meer vernemen over de Veilige Kerk.

Wie zijn wij?
Bennie Vliek, getrouwd met Jolanda en (schoon)vader van 3 dochters en 2 schoonzonen in de leeftijd van 22-25 jaar. We leven mee met de Nieuwe Kerk. In het dagelijks leven werk ik drie dagen voor ’s Heeren Loo als adviseur. Daarnaast werk ik als psychosociaal en relatietherapeut in een eigen praktijk. De komende jaren hoop ik een bijdrage te leveren als vertrouwenspersoon binnen de Hervormde gemeente van Ermelo. In die rol hoop ik toegankelijk te zijn voor gemeenteleden met hun vragen en hun verhaal.

Cora Dolstra, getrouwd met John. Samen hebben we vijf kinderen, waarvan er nog twee thuis wonen. We zijn verbonden met het Kerkelijk Centrum. In het dagelijks leven ben ik thuisblijfmoeder. Daarnaast ben in ik in de afrondende fase van de studie voor psychosociaal therapeut. Het is mijn verlangen om als christen én als therapeut een tijdje op te trekken met mensen, die door de gebrokenheid in hun leven zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen. Als vertrouwenspersoon wil ik graag open luisteren naar uw en jouw vragen en ervaringen. Schroom niet om één van ons beiden te benaderen. Uw, jouw verhaal doet ertoe!

Contact: vertrouwenspersoon@hervormdermelo.nl


20 maart 2023

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT