Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

toon kalender
<mei 2022>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 22 mei
zo 29 mei
zo 5 jun

Adresgegevens Westerkerk

Oude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Luisterend bidden (6)

New Wine gemeentecursus Luisterend Bidden

Avondcursus in 6 sessies:
Wat betekent het om meer op Jezus te gaan lijken?
Kunnen we echt Gods stem horen?
Op welke manieren spreekt God dan?
Hoe kunnen we onderscheiden wat van God is en wat van onszelf?

Ervaring deelnemer:
“Het was fijn om met deelnemers uit verschillende kerken eenheid in Christus te ervaren. Het bidden voor elkaar, het luisteren naar en voor elkaar: het heeft mij bemoedigd en versterkt in mijn geloof. Ook heb ik geleerd meer opmerkzaam te zijn op de stem van de Heilige Geest in mijn leven en eerder te gehoorzamen wanneer ik Zijn stem herken / hoor.”

Donderdagavond 19:30-22:00 (om de 2 weken)
Waar: Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 16, Ermelo
Data: 24 maart | 7 en 21 april | 5 en 19 mei | 2 juni
Kosten: €35,-

Aanmelden:
Joke Nijeboer
M 06 12031558
E jnijeboerbakker@gmail.com
Kerkelijk Centrum

Collecte diaconie: Vrienden van Domari

20 mei 2022  |  De diaconiecollecte op zondag 22 mei is bestemd voor de Stiching Vrienden van Domari.

In de Oude Stad van Jeruzalem woont al eeuwen een minderheidsgroepering, de Domari, vertegenwoordiging van de wereldwijde Gypsies. Deze bevolkingsgroep vormt een minderheid te midden van Joden en Moslims en lijdt onder discriminatie, met name van de Arabische bevolking waar ze te midden van wonen.

Vooral de kinderen worden daarvan de dupe; hun onderwijs en vorming vertoont aanzienlijke achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten.

Voor deze minderheidsgroepering, vooral gericht op de kinderen en vrouwen, is lokaal een organisatie actief: “The Domari Society of Gypsies”. Opgezet door mw. Amoun Sleem, zelf Gypsie en Christen.

Voor de bijles aan de kinderen worden betaalde professionele leerkrachten ingezet. Zonder getuigschrift is er geen mogelijkheid tot vervolg opleiding en belanden ze op straat. Belangrijk doel van Amoun is om de kinderen ook mee te geven dat ze goed door God zijn geschapen en hun kwaliteiten mogen ontwikkelen.

Vrouwen leren vaardigheden te ontwikkelen welke belangrijk zijn om mede in onderhoud gezin te voorzien. Zo ontdekken ze dat ze wel iets kunnen. Het is ontroerend te zien hoe graag de vrouwen willen leren en dit ook weer door willen geven aan hun kinderen.. Daarnaast wordt hulp geboden in de vorm van voedsel pakketten, kleding, dekens, etc.

Hartelijk dank voor uw gift.

U kunt uw gift op zondag in de collectezak doen, doneren via de Scipio app tussen 21 en 27 mei, betalen via de QR-code die tijdens de uitzending wordt getoond of overmaken naar NL75 RABO 03177 046 48.

collectediaconie
20 mei 2022

De Vleugel

06 mei 2022  |  Een bouwhek, een zandhoop, een bouwkeet en inmiddels een fundering. Dat is wat we zien van De Vleugel in aanbouw. Het werk gaat gestaag door. Tijd om via deze link even bij te praten over een aantal zaken.

06 mei 2022

Inzamelingsactie voor Oekraïne

06 mei 2022  |  In de pastorie aan de Medenbachweg verblijven een aantal Oekraïense families. Ze zijn ontzettend dankbaar voor de hulp die ze krijgen en willen nu op hun beurt mensen helpen die Oekraïne om diverse redenen niet kunnen verlaten.

Op zondag 15 mei wordt er in de Westerkerk een inzameling gehouden. U kunt artikelen van deze lijst voorafgaand aan de kerkdienst inleveren. De families uit de pastorie zullen ervoor zorgen dat de spullen netjes verpakt naar Oekraïne gaan.

06 mei 2022