Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

toon kalender
<juni 2022>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 26 jun
zo 3 jul
zo 10 jul

Adresgegevens Westerkerk

Oude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Geen activiteiten gevonden

Voor deze wijk(en) zijn geen activiteiten gevonden.

Inzameling voedselbank

20 juni 2022  |  Als gemeenteleden van de Westerkerk kunnen we een bijdrage leveren aan mensen die het financieel moeilijk hebben (zie ook artikel kerkblad onder diaconie).

Op zondag 26 juni 2022 staan er lege kratten van de voedselbank. Wilt u mee helpen om de kratten te vullen door de volgende producten mee te nemen:
  • bak en braad (vloeibaar)
  • kleine pot groenten (350 gr)
  • kaas (vacuümverpakt)
  • vegetarische soep in stazak
  • bouillonblokjes( zonder zout
  • fles afwasmiddel
  • luiers maat 6
De punten van Douwe Egberts kunt u ook inleveren. Dan sparen we samen voor koffie voor de voedselbank. Cadeaukaarten AH, Plus of Jumbo (voor (dag) verse producten) zijn ook welkom.

In de hal van de kerk staan weer kratten waarin u de producten kunt deponeren, maar u kunt uiteraard uw product ook geven aan een van de diakenen die daar aanwezig zijn. Wij hopen dat u mee wilt doen met deze concrete vorm van hulpverlening.

Alvast bedankt namens de Voedselbank Ermelo

20 juni 2022

Collecte diaconie: Vrienden van Domari

20 mei 2022  |  De diaconiecollecte op zondag 22 mei is bestemd voor de Stiching Vrienden van Domari.

In de Oude Stad van Jeruzalem woont al eeuwen een minderheidsgroepering, de Domari, vertegenwoordiging van de wereldwijde Gypsies. Deze bevolkingsgroep vormt een minderheid te midden van Joden en Moslims en lijdt onder discriminatie, met name van de Arabische bevolking waar ze te midden van wonen.

Vooral de kinderen worden daarvan de dupe; hun onderwijs en vorming vertoont aanzienlijke achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten.

Voor deze minderheidsgroepering, vooral gericht op de kinderen en vrouwen, is lokaal een organisatie actief: “The Domari Society of Gypsies”. Opgezet door mw. Amoun Sleem, zelf Gypsie en Christen.

Voor de bijles aan de kinderen worden betaalde professionele leerkrachten ingezet. Zonder getuigschrift is er geen mogelijkheid tot vervolg opleiding en belanden ze op straat. Belangrijk doel van Amoun is om de kinderen ook mee te geven dat ze goed door God zijn geschapen en hun kwaliteiten mogen ontwikkelen.

Vrouwen leren vaardigheden te ontwikkelen welke belangrijk zijn om mede in onderhoud gezin te voorzien. Zo ontdekken ze dat ze wel iets kunnen. Het is ontroerend te zien hoe graag de vrouwen willen leren en dit ook weer door willen geven aan hun kinderen.. Daarnaast wordt hulp geboden in de vorm van voedsel pakketten, kleding, dekens, etc.

Hartelijk dank voor uw gift.

U kunt uw gift op zondag in de collectezak doen, doneren via de Scipio app tussen 21 en 27 mei, betalen via de QR-code die tijdens de uitzending wordt getoond of overmaken naar NL75 RABO 03177 046 48.

collectediaconie
20 mei 2022

De Vleugel

06 mei 2022  |  Een bouwhek, een zandhoop, een bouwkeet en inmiddels een fundering. Dat is wat we zien van De Vleugel in aanbouw. Het werk gaat gestaag door. Tijd om via deze link even bij te praten over een aantal zaken.

06 mei 2022