Lees voor
Zoek

Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

Kerkdiensten

toon kalender
<september 2020>
zomadiwodovrza
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 13 sep
di 22 sep
zo 27 sep

Adresgegevens WesterkerkOude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

T: 0341-493183

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Activiteiten

19
SEP

Kamp 2.0

Hoi Tieners van de Westerkerk.

Afgelopen jaar zijn wij, Nathaniël, Sjoerd, Rieneke, Julliët en Kayla, met een stel tieners op kamp geweest. Dit vonden we zo leuk dat wij een nieuw kamp organiseren. Ben je tussen de 12-17 jaar dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij Kamp 2.0. Kamp 2.0 zal zich uiteraard houden aan de regels rondom het corona, hierdoor is het nog even een gestoei met de prijs en de slaap accommodatie. Het kan maar zo zijn dat we allemaal in een eigen tentje gaan slapen! Maar hier volgt later nog meer informatie over.

Heb je voor nu al vragen, bel – mail – app naar: Kayla Wustenhoff,

Groetjes het Kamp 2.0 Team.
 
19 tot en met 20 september
Nog onbekend
Meer informatie

minder
20
SEP

Schoenendoosactie

Schoenendoosactie weer van start

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen wij als Westerkerk weer mee aan de Schoenendoosactie. Via de actie krijgen kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau.

Tijdens de Schoenendoosactie versieren kinderen en volwassenen een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen.

In een tijd waarin wij niet allemaal samen kunnen komen is het mooi om toch als gemeente de verbinding te zoeken en met elkaar de actie tot een succes te maken.

De schoenendoosactie gaat a.s. zondag 20 september van start en wordt afgesIoten op zondag 1 november. In de tussenliggende periode kunt u een folder meenemen vanuit de hal van de kerk. In de folder staan alle opties genoemd voor het inleveren van de schoenendoos.

Een folder is ook te downloaden 

Voor vragen:
Ton Bannink

Westerkerk
Meer informatie

meer
20
SEP

Gemeentezondag

Op 20 september staat de startzondag met als thema "Ontmoeting" gepland.
Ontmoeting met God en met elkaar als gemeenteleden. Hoe geven we hier vorm aan in het komende winterseizoen?

Op zondag 13 september zal onze predikant André Priem dit thema al centraal stellen in de dienst en verkondiging.

Op de startzondag hopen we elkaar met mooi weer te ontmoeten op het kerkplein om 9.30 uur. We zullen met elkaar zingen en in groepjes met het thema aan de slag gaan. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de maatregelen rondom het coronavirus.

Er is oppas voor de kleintjes en een speciaal programma voor de kinderen van groep 1 t/m groep 8.

De tieners zijn dat weekend met elkaar op kamp en hebben daar op zondagochtend nog hun eigen programma.

We sluiten rond 11.30 uur af nadat we met elkaar koffie en thee hebben gedronken en hebben genoten van zelfgebakken lekkers.

We hopen u allen te ontmoeten! Schrijft u zich snel in via het inschrijfformulier op de website?


9.30 uur
Westerkerk
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Westerkerk

Autoloze zondag

18 september 2020  |  Zondag 20 september is het over de hele wereld autoloze zondag. Het doel is om aandacht te vragen voor het milieu en de klimaatverandering in de wereld. Door een dag geen auto te gebruiken, besparen we veel brandstof, vervuilen zodoende het milieu minder en dragen we bij aan minder klimaatverandering en aan een goed rentmeesterschap van onze aarde.

Het Natuur- en Milieuplatform Ermelo stimuleert kerkbezoekers om lopend of op de fiets naar de kerk te gaan. Het NMP biedt de kerkgangers een fietsrouteboekje aan. In dit boekje is een kaartje met een fietsroute langs alle kerken in Ermelo opgenomen en van alle kerken is een historische beschrijving gemaakt. Zondag ligt het boekje voor u klaar.


18 september 2020

minder
Westerkerk

Ontmoeten op de Veluwe

16 september 2020  |  Onze classispredikant, ds. Wilbert van Iperen, schrijft met enige regelmaat over het werk van en in de classis Veluwe. De nieuwste editie van 'Ontmoeten op de Veluwe' vindt u hier


Tags
classis
16 september 2020

meer
Westerkerk

Minibieb

14 september 2020  |  U heeft hem vast al wel zien hangen aan de muur van Westerkerk, naast de ingang: onze eigen Minibieb. Het idee is dat de Minibieb boeken uitleent aan mensen in de buurt of bezoekers van die plaats. We beheren met elkaar een plek waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus. Contactpersoon is Joke Nijeboer.

Meer informatie over de Minibieb vind je op de site minibieb.nl.


14 september 2020

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT