Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

toon kalender
<december 2022>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 4 dec
zo 11 dec
zo 18 dec

Adresgegevens Westerkerk

Oude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Leerhuis Ermelo: Een muzikale kerst vol beeldige beelden

Ook deze avond had al twee jaar geleden zullen zijn – nu hopen we écht in kerstsfeer te komen!

Saskia van Lier laat ons kennismaken met kerstmuziek van Charpentier en Corelli en anderen. Daarbij passende bijbelteksten en kerkelijke schilderkunst. Een streling voor oog en oor...

Immanuelkerk

Actie kerkbalans

03 december 2022  |  Van 14 januari tot en met 28 januari 2023 is er weer de Actie Kerkbalans. Het thema is: Geef vandaag voor de kerk van morgen.

Als Westerkerk zijn we al druk bezig met de voorbereidingen voor deze actie. U helpt enorm als u de bijdrage 2023 digitaal geeft. Geen papierwerk, niet twee aan de deur, minder vrijwilligers nodig en gelijk verwerkt in de administratie. U hoeft niet te wachten tot 14 januari 2023 voor het digitaal geven van uw bijdrage. U kunt uw bijdrage gelijk invullen.

Geef vandaag voor de kerk van morgen.

Klik HIER om opgave te doen.

Als u uw loginnummer niet meer weet, kunt u dat hier opvragen.

03 december 2022

Inzameling voedselbank

03 december 2022  |  Als gemeenteleden van de Westerkerk kunnen we een bijdrage leveren aan mensen die het financieel moeilijk hebben. Zie ook het artikel in het kerkblad onder het kopje Diaconie.

Op zondag 11 december staan er lege kratten van de Voedselbank. Wilt U meehelpen om de kratten te vullen?

U kunt meehelpen door de volgende producten mee te nemen:
  • Blik fruitcocktail op sap,
  • pot augurken,
  • Pot of blik bonen,
  • (vloeibaar) wasmiddel (max 20 wasbeurten),
  • pak aardappelpuree en
  • blik/zak soep.
DE punten van Douwe Egberts kunt u ook inleveren. Dan sparen we samen voor koffie voor de voedselbank, Cadeaukaarten AH, Plus, of Jumbo.
Alvast bedankt.

In de hal van de kerk staan weer kratten waarin u de producten kunt deponeren, maar u kunt uiteraard uw product ook geven aan een van de diakenen die daar aanwezig zijn. Wij hopen dat u mee wilt doen met deze concrete vorm van hulpverlening, vooral nu bij de deze moeilijke tijden.

Alvast bedankt namens de Klanten van de Voedselbank Ermelo.

03 december 2022

Update situatie pastorie

30 november 2022  |  Graag willen we u weer op de hoogte brengen van het reilen en zeilen rondom de opvang van de Oekraïners in de pastorie;

Pastor Victor is vertrokken uit de pastorie en verblijft elders in Ermelo. De afgelopen periode hebben we ook enkele nieuwe bewoners mogen ontvangen; een moeder met haar volwassen dochter, en sinds een week ook een nieuw gezin, bestaande uit vader, moeder en hun 3 jarig zoontje.

Wat zijn we blij en dankbaar voor alle steun en hulp rondom de opvang van deze mensen! Een naaimachine die werd gegeven, waardoor de bewoners creatief aan de slag kunnen, vervoer naar de IND om een benodigde sticker voor in het paspoort te halen, de wekelijkse taallessen, kleding en spullen voor de peuter in huis, de fietsen die worden geschonken voor zowel de Oekraïense bewoners als de statushouders in Ermelo; fantastisch! Hartelijk dank voor uw betrokkenheid, het wordt door de Oekraïners zeer gewaardeerd!

Wilt u in uw gebed deze mensen meenemen? Hun zorgen om de thuisblijvers, de mensen in Oekraïne die kampen met hele periodes zonder elektra, gas en water. Levend in onzekerheid; Niet wetende wanneer en of ze terug kunnen naar hun vaderland.

Wilt u ook iets betekenen voor deze mensen en/of statushouders in Ermelo? Voor meer informatie of aanmelding kunt u mailen naar: thuisinermelo@gmail.com.

Namens de Diaconie, themagroep Vluchtelingen

30 november 2022