Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

toon kalender
<september 2021>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 19 sep
zo 26 sep
zo 3 okt

Adresgegevens Westerkerk

Oude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Dinsdagmiddagkring

Op de eerste dinsdag van de maand oktober, 5 oktober, hopen we ook weer te starten met de dinsdagmiddagkring. Van 14.30 – 16.00 uur nemen de tijd om elkaar te ontmoeten en samen aan de slag te gaan met een Bijbelboek. Meestal doen we dat aan de hand van een bijbelstudieboekje. Er is altijd ruimte voor nieuwe deelnemers. Dus wil je meedoen? Geef dat dan even door aan ds. André Priem.

Voor meer informatie klik hier.

Cursus Luisterend bidden 1

Klik hier om de folder te downloaden.

Kerkelijk Centrum

Kliederkerk

Kliederkerk 10 oktober

Op zondag 10 oktober hopen weer een Kliederkerk te beleven waarop we allemaal op locatie aanwezig zijn. Deze keer in de Oude Kerk en de Hoeve.
Vanaf 15.30 uur is er inloop. Om 16.00 beginnen we met het onderdeel ‘Samen ontdekken’, gevolgd door ‘Samen vieren’ en ‘Samen eten’. Om 18.00 uur hopen we de middag samen af te sluiten.
Het gaat deze keer over ‘Er is genoeg!!!’ aan de hand van de verhalen uit Exodus 15 en 16.

Tijdens Kliederkerk doe je samen als gezin met elkaar de activiteiten. Doe jullie mee deze keer? Geef je dan op via het e-mailadres: kliederkerkermelo@gmail.com

Namens het kernteam, ds. André Priem

Volg ons op facebook: ‘kliederkerkErmelo’

Voor meer informatie klik hier.

Oude Kerk

Meer plaats in de dienst vanaf 26 september

22 september 2021  |  Vanaf 25 september gaan nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen in. Het CIO en de Protestantse Kerk hebben adviezen gegeven hoe we als kerk hiermee kunnen omgaan. Anderhalve meter afstand houden is niet langer meer verplicht, maar de Protestantse Kerk vraagt om elkaar de ruimte te geven.

In de Westerkerk kiezen we ervoor om een gedeelte van de eerder verwijderde stoelen weer terug te plaatsen. Er staan nu weer ongeveer 250 stoelen in de kerkzaal. Dit is nog steeds 150 stoelen minder dan voor de coronatijd, maar er kunnen nu veel meer bezoekers komen dan de afgelopen maanden. We vragen de bezoekers om minimaal één stoel tussen kerkgangers/gezinnen vrij te houden. Het aantal beschikbare plaatsen gaat hiermee omhoog van 80 naar ongeveer 170 plaatsen. Omdat we niet goed kunnen inschatten hoe groot de toeloop zal zijn, blijven we voorlopig nog even het inschrijfformulier gebruiken. Hiermee voorkomen we dat we bezoekers aan de deur moeten teleurstellen.

Er is uiteraard geen coronatoegangsbewijs nodig; iedereen is welkom. Wel vragen we iedereen thuis te blijven bij klachten en de gebruikelijke hygiënemaatregelen in acht te nemen.

Een werkgroep in de kerkenraad kijkt de komende weken in hoeverre de overige maatregelen losgelaten kunnen worden. Op de website staat een actueel overzicht.

corona
22 september 2021

Wijziging webredactie

22 september 2021  |  De webredactie is verantwoordelijk voor de inhoud van de website van de Westerkerk. Al vanaf dag één van de website was Petra Rozendaal de drijvende kracht achter de webredactie. Onlangs is Petra gestopt als webredacteur. Petra, bedankt voor je inzet in al die jaren! Het is fijn om te kunnen melden dat Petra opgevolgd wordt door Alexander van Schaijk en Henrike van Baren.

De webredactie is afhankelijk van informatie die we aangeleverd krijgen, maar ook heel vaak moeten halen of bij toeval horen. Het gaat bijvoorbeeld om nieuws, activiteiten in de wijk, contactgegevens, etc. Heb je iets voor communicatie in de gemeente? Denk dan ook aan de website. Wijzigen de gegevens van jou of de activiteit waar je bij betrokken bent en staat dat op de website? Laat het ons weten. Het scheelt de redactie veel werk als de informatie aangeleverd wordt. Je kunt ons bereiken op webredactie.wk@hervormd-ermelo.nl.

22 september 2021

Ontmoeten op de Veluwe

20 september 2021  |  Onze classispredikant, ds. Wilbert van Iperen, schrijft met enige regelmaat over het werk van en in de classis Veluwe. Er is weer een nieuwe editie van 'Ontmoeten op de Veluwe'. Zie hier voor een overzicht van alle edities van dit jaar.

classis
20 september 2021