Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

toon kalender
<september 2019>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 15 sep
zo 22 sep
zo 29 sep

Adresgegevens Westerkerk

Oude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Gemeentezondag : een goed verhaal!

Gemeentezondag 22 september:
Een goed verhaal: Wat een lichaam!

Programma:
-Kerkdienst met na afloop koffie/thee/limonade
- Gezamenlijke activiteit
- Afsluitende maaltijd

Over het thema
We sluiten aan bij het landelijke thema van de Protestantse Kerk en vullen dat nader in met het thema dat het komende seizoen in de huiskringen aan de orde zal komen. Een goed verhaal: Wat een lichaam!

In de dienst zullen we daar op verschillende manieren bij stil staan en misschien ook wel mee aan de slag gaan.

In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie.
Maar ook een boek dat cultureel en maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als het gaat om omgang met de natuur of zorgen voor een ander. Bijbelse verhalen nodigen je uit om deze te vertalen naar je eigen leven.
Daarmee wordt het goede verhaal van God en mensen een spiegel voor ons dagelijkse leven.
In de kerkdienst maar ook in gespreksgroepen, tijdens catechisatie, bezoekwerk en op allerlei andere plekken zijn we bezig met dat goede verhaal.
Een goed verhaal laat je namelijk niet koud maar brengt je in beweging.
Een goed verhaal houd je niet voor jezelf maar deel je met anderen.
Het verhaal dat we tijdens deze starzondag aan de orde willen stellen wordt door Paulus verteld in 1 Korinthe 12, een verhaal over een Lichaam waarin zijn of haar plek heeft, waarin de verschillende lichaamsdelen verschillende functies hebben.
Op verschillende manieren zullen we dat proberen uit te beelden en weer te geven.
Ook jij/u bent daarbij nodig!

Over de activiteit Natuurlijk is er eerst tijd voor koffie, thee en limonade.
Daarna gaan we op verkenning wat er allemaal gebeurt in dat Lichaam: ‘Handen uit de mouwen’, ‘Oog voor de ander’, ‘Hart voor elkaar’ , ‘Bijdehand’ zijn wat kreten die dan terugkomen. Hoe precies leggen we na de dienst wel uit.

De kinderen kunnen zich uitleven met stoepkrijt en een springkussen. Wij gaan er van uit, dat de ouders met elkaar een oogje in het zeil houden bij het springkussen.
De oudere jeugd raden we aan ook eens rond te kijken bij de activiteit, want er zijn misschien wel onderwerpen bij waar je best wat mee wilt doen. Of je hebt er ideeën bij waar wij nog niet aan hebben gedacht.

Over de maaltijd
We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd.
Voor de maaltijd willen we iedereen vragen iets mee te nemen – genoeg voor jezelf / je gezin.
Dat zetten op tafel en kunnen er dan met z’n allen van eten. Te denken valt aan: kleine sandwiches, wraps, kaasstengels, cocktailworstjes in bladerdeeg, pannenkoekjes, een salade, hartige taart etc. Wat maar lekker is ;-) En als we samen delen is er genoeg voor iedereen!

Bij gebrek aan andere enthousiastelingen hebben we opnieuw als wijkraad de organisatie op ons genomen. In de hoop dat anderen volgend jaar het estafettestokje weer willen over nemen….
We hopen op een mooie en gezellige startzondag met elkaar!

Start 09:30

Startavond huiskringen

Startavond huiskringen: 23 september
Op maandag 23 september willen we met alle huiskringen en met iedereen die daar belangstelling voor heeft een gezamenlijke start maken. Het komend seizoen willen aan de slag gaan met het boekje dat vanuit het EW daarvoor is uitgegeven: ‘Dit is mijn lichaam – de kracht van samen geloven in een verbrokkelende samenleving’. Verschillende thema’s en onderdelen uit het boekje zullen in het nieuwe seizoen ook tijdens kerkdiensten aan de orde komen – daarmee willen we met elkaar werken aan een bredere opbouw van het Lichaam van Christus. De startavond staat in het teken om daarmee aan de slag te gaan!
Er zijn verschillende huiskringen waar voldoende ruimte is voor nieuwe mensen – en bij genoeg belangstelling kunnen er ook weer nieuwe huiskringen starten!
In de huiskringen draait het om groeien in geloof door samen het geloofsgesprek te voeren, om groeien in de ontmoeting met God en met elkaar. Heb je interesse om mee te gaan draaien, neem dan contact op met Joke Nijeboer of André Priem..

Gebedsgroep Westerkerk

Gebedsgroep Westerkerk, maandag 23 september :11.00 t/m 12.15 uur.
Voor meer informatie klik hier.
11:00 t/m 12:15 uur