Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

toon kalender
<november 2019>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 10 nov
zo 17 nov
zo 24 nov

Adresgegevens Westerkerk

Oude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Orgelconcert Gerrit 't Hart

Zaterdag 16 november van 19.00 tot 20.00 uur Westerkerk
Een concert van Gerrit ’t Hart op het orgel in de Westerkerk met medewerking van het Kleinkoor Ermelo.
Uitgevoerd worden werken van Tunder, Buxtehude en een aantal eigen werken van Gerrit, die op cd zijn uitgebracht.
De toegang is gratis. Wel wordt een collecte gehouden voor dekking van kosten.
19:00 -20:00

Kliederkerk in het Kerkelijk Centrum

17 november Kliederkerk
Dit keer is het Kerkelijk Centrum aan de Jeugdkant 16 gastheer, en het thema luidt ‘delen maakt meer’. We gaan aan de slag met het Bijbelverhaal van de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging: 5 broden en 2 vissen blijken meer dan genoeg om duizenden hongerige magen te voeden. De Kliederkerk duurt van 16 uur (inloop 15.30 uur) tot ca 18 uur en bestaat ook nu uit de drie kenmerkende onderdelen: ‘samen ontdekken’ (workshopachtige activiteiten), ‘samen vieren’ (korte viering) en ‘samen eten’ (maaltijd).
We werken het thema weer op verrassende en creatieve wijze uit; vooral de maaltijd lijkt ons in de sfeer te brengen van het Bijbelverhaal van ‘vijf broden en twee vissen’; er zijn weer allerlei doe-activiteiten voor jong en oud. We hopen dat jong en oud ook dit keer weer een ontspannen en betekenisvolle middag komt beleven
Aanmelden is niet nodig, en deelname is gratis.
Nodig gerust ook vrienden en vriendinnen of klasgenoten van harte uit.
Volg ons op facebook: ‘kliederkerkErmelo’
Het Kliederkerk team
16:00 -18:00
Kerkelijk Centrum

Rouw is de achterkant van de liefde

Als je zelf of iemand in je omgeving met verlies en verdriet te maken krijgt, is het soms moeilijk om een weg te vinden in een wirwar van gevoelens.

Verschillende emoties beïnvloeden je leven en kunnen ons uit balans brengen. Rouw is een normale reactie op verlies waarmee we een plek voor ons zelf creëren om werkelijk afscheid te kunnen nemen en met ons verlies te leren omgaan. De inleiding zal zich voornamelijk richten op het verlies door de dood maar het bevat ook inzichten en handvatten die herkenbaar en toepasbaar zijn bij andere vormen van verlies
Antoinette Bottenberg is theoloog en pastoraal werker.

Meer informatie en aanmelden: Rouw
maandag 18 november 2019