Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

toon kalender
<december 2021>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 28 nov
zo 5 dec
zo 12 dec

Adresgegevens Westerkerk

Oude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Simone Weil over aandacht

Simone Weil was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze schreef het volgende: “Niet alleen de liefde tot God heeft als kern aandacht. De naastenliefde, waarvan wij weten dat zij één is met de liefde tot God, heeft dezelfde dragende grond”. Rob Compaijen wil deze avond stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en anderzijds zich richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.
Rob Compaijen is religiewetenschapper en filosoof. Hij werkt aan de Protestantse Theologische Universiteit van Amsterdam.
Aanmelden via http://www.leerhuisermelo.nl

Locatie Immanuelkerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. R. Compaijen

maandag 6 december 2021 om 20:00 uur
Immanuelkerk

Dinsdagmiddagkring

Op de eerste dinsdag van de maand december, 7 december, hopen we voor de derde e keer samen te komen. Van 14.30 – 16.00 uur nemen de tijd om elkaar te ontmoeten en samen aan de slag te gaan met een Bijbelboek. Meestal doen we dat aan de hand van een bijbelstudieboekje. Er is altijd ruimte voor nieuwe deelnemers. Dus wil je meedoen? Geef dat dan even door aan ds. André Priem.

Voor meer informatie klik hier.

Bijbel lezen met hart en ziel

Een moeilijk boek of moeilijke mensen?
Bijbel lezen met hart en ziel

De Bijbel is en ingewikkeld boek en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je geraakt wordt? En hoe voorkom je een al rationele Bijbellezing?
Huijgen vraagt aandacht voor de ziel. Je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt. Hij gaat te rade bij onder andere Luther. Daarnaast geeft hij voorbeelden van omgang met de bijbel door Dietrich Bonhoeffer en door hemzelf.
Arnold Huijgen (1978) is hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. En hij is theoloog, predikant en columnist.
opgeven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Nieuwe Kerk