Lees voor
Zoek

Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

Kerkdiensten

toon kalender
<december 2021>
zomadiwodovrza
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 28 nov
zo 5 dec
zo 12 dec

Adresgegevens WesterkerkOude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

T: 0341-493183

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Activiteiten

06
DEC

Simone Weil over aandacht

Simone Weil over aandacht

Simone Weil was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze schreef het volgende: “Niet alleen de liefde tot God heeft als kern aandacht. De naastenliefde, waarvan wij weten dat zij één is met de liefde tot God, heeft dezelfde dragende grond”. Rob Compaijen wil deze avond stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en anderzijds zich richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.
Rob Compaijen is religiewetenschapper en filosoof. Hij werkt aan de Protestantse Theologische Universiteit van Amsterdam.
Aanmelden via http://www.leerhuisermelo.nl

Locatie Immanuelkerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Dr. R. Compaijen

maandag 6 december 2021 om 20:00 uur
Immanuelkerk
Meer informatie

minder
07
DEC

Dinsdagmiddagkring

Op de eerste dinsdag van de maand december, 7 december, hopen we voor de derde e keer samen te komen. Van 14.30 – 16.00 uur nemen de tijd om elkaar te ontmoeten en samen aan de slag te gaan met een Bijbelboek. Meestal doen we dat aan de hand van een bijbelstudieboekje. Er is altijd ruimte voor nieuwe deelnemers. Dus wil je meedoen? Geef dat dan even door aan ds. André Priem.

Voor meer informatie klik hier. 
14:30 - 16:00
Westerkerk
Meer informatie

meer
08
DEC

Bijbel lezen met hart en ziel

Een moeilijk boek of moeilijke mensen?
Bijbel lezen met hart en ziel

De Bijbel is en ingewikkeld boek en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je geraakt wordt? En hoe voorkom je een al rationele Bijbellezing?
Huijgen vraagt aandacht voor de ziel. Je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt. Hij gaat te rade bij onder andere Luther. Daarnaast geeft hij voorbeelden van omgang met de bijbel door Dietrich Bonhoeffer en door hemzelf.
Arnold Huijgen (1978) is hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. En hij is theoloog, predikant en columnist.
opgeven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Nieuwe Kerk
Tijd 20.00 uur
Inleider Prof. dr. A. Huijgen


 
Nieuwe Kerk
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Westerkerk

Aanpassing coronamaatregelen

03 december 2021  |  Op vrijdag 26 november heeft de rijksoverheid strengere maatregelen bekend gemaakt. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen met als doel het terugdringen van het aantal coronabesmettingen. Het dagelijks leven overdag gaat met aanvullende regels door, maar in de avond is bijna alles gesloten. Het CIO en de Protestantse Kerk hebben op basis hiervan adviezen voor de kerken gegeven. De kerkenraad volgt deze maatregelen en adviezen op.

De anderhalve meter afstand is weer verplicht gesteld. Deze verplichting geldt ook voor kerken. Er zijn in de Westerkerk geen activiteiten na 17.00 uur. Dit geldt, hoe lastig deze beslissing ook was, ook voor het jeugdwerk. Alleen dringende vergaderingen en bijeenkomsten zijn na 17.00 uur toegestaan in overleg met de kerkenraad.

Huiskringen vinden plaats onder eigen verantwoordelijkheid en in eigen huis en kring. Hiervoor gelden de gebruikelijke regels en adviezen van de rijkoverheid, zoals maximaal vier personen per dag ontvangen. We gaan ervan uit dat de huiskringen hier met wijsheid mee omgaan.

Deze wijzigingen gaan per direct in en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. We vragen u om uw begrip en medewerking. We doen dit voor elkaar en voor de zorg. Laten we hopen en bidden dat deze maatregelen voldoende helpen zodat ze na 19 december weer kunnen worden versoepeld.

Zie de website voor een overzicht van alle maatregelen.03 december 2021

minder
Westerkerk

Vanuit de kerkenraad

25 november 2021  |  De kerkenraad publiceert regelmatig een stukje tekst over de onderwerpen die besproken zijn in de vergaderingen. Naar aanleiding van de vergadering van 18 november jongstleden staat de informatie op de website. Op deze pagina kunt u ook de eerder verschenen teksten teruglezen.


Tags
kerkenraad
25 november 2021

meer
Westerkerk

Nieuwe poll: aanvangstijd kerkdiensten

11 november 2021  |  Onlangs is de aanvangstijd van de diensten weer verschoven van 9.30 uur naar 10.00 uur. We zijn benieuwd naar uw mening over het wisselen van de aanvangstijd in de zomer- en winterperiode. U kunt uw mening geven in een poll.

De poll vind je op hervormd-ermelo.nl/westerkerk/poll. Resultaten van vorige polls staan op hervormd-ermelo.nl/westerkerk/poll-resultaten.11 november 2021

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT