Lees voor
Zoek

Welkom in de Westerkerk

Als Westerkerk willen we, samenlevend vanuit Gods Woord, mensen bekend maken met Jezus, opdat ze voor Hem kiezen!

We zijn een open en actieve gemeente, die past binnen de breedte van de Protestante Kerk, met een evangelische inslag.

Kerkdiensten

toon kalender
<september 2021>
zomadiwodovrza
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 12 sep
zo 19 sep
zo 26 sep

Adresgegevens WesterkerkOude Nijkerkerweg 4
3853 JS Ermelo

T: 0341-493183

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Activiteiten

18
SEP

Kamp voor tieners


Geef je snel op, bel – mail – app naar: Kayla Wustenhoff,

Groetjes het Kamp Team.
 
18 tot en met 19 september
Westerkerk
Meer informatie

minder
19
SEP

Gemeentezondag

Informatie startzondag 19 september
In het vorige kerkblad schreven we al, dat we dit teruggrijpen naar een goed bevallen formule van enkele jaren geleden. We beginnen met een dienst in wijngaard Telgt. Deze begint om 10.30 uur. De fiets en de auto worden gewoon op het kerkplein geparkeerd, waarna u even oversteekt naar de wijngaard. Is dit stukje lopen voor u niet mogelijk, dan kunt u vragen om een parkeerplekje bij de wijngaard. Als u zelf geen stoeltje of kleed kunt meenemen, zorgen wij daar voor.
Opgeven of informatie bij Helen Arends.

U hoeft zich niet op te geven voor de dienst in de open lucht. U bent gewoon als vanouds welkom. Voor de dienst in de wijngaard neemt u zelf een stoeltje of kleed mee. Er is geen kindernevendienst en geen oppas. Wij komen met z’n allen bij elkaar in de wijngaard.
Het is niet de bedoeling tussen de wijnstokken te gaan lopen. Ouders let s.v.p. zelf even op de kinderen.

Na de dienst gaan we terug naar het kerkplein. Daar staat de koffie klaar. Na de koffie is er een heuse barbecue. Voor de kinderen staat het springkussen weer klaar. Opgeven is ook hier niet nodig. Van harte welkom.
Degenen die iets lekkers meenemen voor bij de koffie of een salade bij de barbecue kunnen dit voor de dienst afgeven in de kerk.

En als het koud en regenachtig is? We zijn niet van suiker en kunnen wel wat hebben, maar als het echt tegen zit gaat de dienst in de wijngaard niet door. U wordt dan geïnformeerd via de app-groepen en een bericht van de nieuwsbrief. We houden dan in ieder geval een dienst in de kerk.

Tot slot: Een startzondag kost natuurlijk ook meer dan een “gewone” zondag. Bij de uitgang van de wijngaard staat de bekende melkbus. Mogen wij op uw bijdrage rekenen?


10.30 uur
Wijngaard Telgt
Meer informatie

meer
21
SEP

Informatieavond vacatures

Eind dit jaar ontstaan er diverse vacatures in de kerkenraad. Iedere twee jaar is het weer een uitdaging om alle vacatures ingevuld te krijgen. Maar het is ook een kans: nieuwe kerkenraadsleden of medewerkers brengen vaak een nieuw geluid en een frisse blik. Een goede doorstroming in de kerkenraad is van belang voor de hele gemeente.

Een overzicht van de vacatures vindt u elders op de website.

De kerkenraad wil graag ook dit jaar weer een informatieavond te houden over de vacatures. Tijdens deze avond kunnen we u informatie geven over het kerken(raads)werk in het algemeen en de specifieke ambten en functies in het bijzonder. Ook kunt u vragen stellen en verder kijken dan alleen de ene vacature waar u misschien voor gevraagd zou worden. Ook andere vacatures dan de vacatures in de kerkenraad (zoals bijvoorbeeld het jeugdwerk) komen aan bod.

Deze avond is daarom niet uitsluitend bedoeld voor het polsen van de belangstelling om een vacature in te vullen, maar ook om u te informeren over het kerkenraadswerk. Ook als u (bijna) zeker weet dat u geen functie wil vervullen, heten we u van harte welkom.

We hebben een uitnodiging verstuurd naar gemeenteleden die genoemd zijn naar aanleiding van een oproep om namen in te dienen. Daarnaast geldt de uitnodiging voor iedereen in de gemeente: u bent van harte welkom! We zullen u tijdens deze avond niet voor het blok zetten om ja te zeggen voor een ambt of functie. Maar als na afloop van de avond uw belangstelling gewekt is, horen we dat natuurlijk graag.

De avond is uiteraard in de Westerkerk; aanvang om 20.00 uur.

Aanvang 20.00 uur
Westerkerk
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Westerkerk

Round Robin

15 september 2021  |  Creatief het seizoen door
Afgelopen seizoen (december-juni) hebben we met de biblejournaling-groep het creatieve project ‘Round Robin’ gedaan. We begonnen elk met ons eigen lege boek en maakten/schreven daar iets in wat onszelf karakteriseerde. Daarna ging elk boek ‘op reis’ langs de andere deelnemers die daar vervolgens wat moois in maakten. Aan het eind kreeg ieder zijn eigen boek weer terug, boordevol creativiteit en inspirerende teksten. Net een cadeautje! Kijk vooral even de korte video voor het resultaat, zeker de moeite waard. Lijkt het je leuk om dit ook eens te doen? Dat kan. Bij voldoende aanmelding (groepsgrootte max 10 personen) gaan we gewoon opnieuw van start. Voor informatie en/of opgeven, mail marion.verspuij@gmail.com.15 september 2021

minder
Westerkerk

Dinsdagmiddagkring

15 september 2021  |  Op de eerste dinsdag van de maand oktober, 5 oktober, hopen we ook weer te starten met de dinsdagmiddagkring. Van 14.30 – 16.00 uur nemen de tijd om elkaar te ontmoeten en samen aan de slag te gaan met een Bijbelboek. Meestal doen we dat aan de hand van een bijbelstudieboekje. Er is altijd ruimte voor nieuwe deelnemers. Dus wil je meedoen? Geef dat dan even door aan ds. André Priem.

Klik hier voor meer informatie.15 september 2021

meer
Westerkerk

Kringenwerk: opstarten en of aanmelden

08 september 2021  |  Kringenwerk: opstarten en/of aanmelden

Binnenkort vieren we met elkaar weer de start van een nieuw seizoen. Een nieuw seizoen waarin we elkaar hopelijk weer met regelmaat in levende lijve kunnen ontmoeten. Dat betekent dat de huiskringen / buurtkringen weer kunnen beginnen. Na anderhalf jaar weinig (enkele digitale momenten) of geen ontmoetingen te hebben gehad, zien we er weer naar uit om fysiek samen te kunnen komen.

Wanneer het niet in de huiskamer kan, dan zijn er in het kerkgebouw natuurlijk ook mogelijkheden (dat moeten we dan wel even regelen / reserveren).
Vorig jaar (tijdens de startzondag) hebben enkele nieuwe mensen zich opgegeven. Die zullen we nu ook benaderen...

En ook nu is de er natuurlijk weer gelegenheid om aan te sluiten bij een nieuwe of een bestaande huiskring /buurtkring.
Wellicht is er ook interesse voor een digitale kring (dat heeft ook voordelen, bijv. geen oppas hoeven regelen, het huis niet uithoeven ‘s avonds). Met de opgedane ervaringen in de coronatijd kan dat ook een optie zijn om samen te komen!

Wil je je aansluiten? Geef dat dan even door aan Joke Nijeboer of aan ds. André Priem.


08 september 2021

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT