Diaconie

De gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door in de dienst van barmhartigheid en gerechtigheid te delen wat haar aan gaven geschonken is, te helpen waar geen helper is en te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.

toon kalender
<april 2020>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 5 apr
ma 6 apr
di 7 apr

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Kerk in actie: Ghana, Kansen voor straatmeisjes

26 maart 2020  |  Ghana is een West-Afrikaans land dat zich goed ontwikkelt, maar in de dorpen in het droge noorden is het onderwijs niet altijd goed en hebben jongeren weinig kans op werk. Veel jongeren trekken naar de hoofdstad Accra, waar 25.000 kinderen op straat werken en leven. In het opvangcentrum Lifeline in Accra kunnen ieder jaar veertig meisjes terecht vanaf 14 jaar. Ze leren in tien maanden tijd kleding naaien, make-up, sieraden maken of het kappersvak. Steun daarom dit werk.

Wilt U dit doel steunen dan kun U een gift ook overmaken naar rekening nummer NL 75 RABO 0317704648, t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ermelo voor Ghana straatmeisjes collecte van 29 maart 2020.

Namens de themagroep Armoede

26 maart 2020

Diaconie

Steun aan gevangenen en hun familie

20 maart 2020  |  In Mattheüs 25 lezen we dat gevangenen bezoeken een Bijbelse opdracht is. Er zijn diverse vrijwilligersorganisatie die op bezoek gaan bij gevangenen, tbs-gestelden en hun familieleden. Op deze manier proberen zij iets voor hun gevangen medemens te betekenen. De vrijwilligers bieden een luisterend oor, stellen vragen en proberen iemand verder te helpen door morele en praktische ondersteuning te bieden. Ook als iemand vrij komt, blijft de vrijwilliger betrokken. Ieder mens krijgt een nieuwe kans! Ook een gevangene, iemand die we misschien het liefst zo veel mogelijk mijden, is onze naaste. Naast een straf die door de rechter is opgelegd, mag er vanuit christelijk oogpunt ook een handreiking aan hen worden gedaan. Om hulp te kunnen blijven bieden zijn structurele financiële middelen hard nodig. Temeer daar de gevangenenzorg beperkt subsidie krijgt en sterk afhankelijk is van financiële steun vanuit kerken, particulieren en bedrijven. Daarom zijn we blij met uw steun!

20 maart 2020