Diaconie

De gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door in de dienst van barmhartigheid en gerechtigheid te delen wat haar aan gaven geschonken is, te helpen waar geen helper is en te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.

toon kalender
<april 2021>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 11 apr
vr 16 apr
zo 18 apr

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Diaconie

Verdeling legaat

02 april 2021  |  De diaconie heeft enige tijd geleden een legaat gekregen van € 27.000. Voor de besteding daarvan konden gemeenteleden voorstellen doen en het is mooi om te zien dat er met veel enthousiasme gereageerd is op dat verzoek. Veel gemeenteleden zijn zelf actief betrokken bij de aangedragen doelen.
Het college van diakenen heeft besloten het legaat aan vijf doelen te besteden.
De Stichting Burkina Kamba krijgt eenmalig een stimuleringsgift van € 1000. Deze stichting wordt geleid door enkele jonge leden van onze gemeente. Ze wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het arme West-Afrikaanse land Burkina Fasso. Ze ondersteunt kleinschalige projecten en richt zich vooral op scholing van kinderen.
Er gaat een bedrag van € 5000 naar de Stichting Kimon. De zus van een gemeentelid is samen met een collega actief onder de naam Jedidja in Guinee-Bissau. In dat land worden kinderen met een handicap beschouwd als brengers van ongeluk. Via dit project probeert men vanuit het evangelie mensen op een andere manier naar deze kinderen te laten kijken en de ouders te ondersteunen bij de opvoeding. De diaconie wil ook nog een aantal collectes hiervoor bestemmen, en dan zal ook iets meer verteld worden over dit belangrijke werk.
De stichting BEZWA krijg ook een bedrag van € 5000. Deze stichting is opgericht door wijlen professor theologie Klaas Zwanepol. Hij is begin jaren negentig een project gestart in Noord-Gambia, in een sloppenwijk van de stad Ndola om jongeren door een opleiding een toekomst te geven. Tevens doet men er alles aan om het project selfsupporting te maken. Ook voor dit doel zal nog een keer gecollecteerd worden en dan zullen we u nader informeren.
Het Kerkelijk Centrum heeft al jaren contacten met de door ds. Arpi geleide gemeente in Slowakije. Een aantal keren hebben gemeenteleden daar bouwactiviteiten verricht. Ds. Arpi is helaas onlangs verongelukt en zijn vrouw en kinderen hebben het financieel zwaar. Daarom is besloten om het gezin een bedrag van € 1000 te schenken. Deze gift verloopt via de Stichting Hulp Oost-Europa.
Ten slotte gaat een bedrag van € 15.000 naar een project van de Stichting Bachcha. Deze stichting ondersteunt de bouw van een kindertehuis in de sloppenwijken van Chennai in India. Ook dit is een project dat de diaconie gedurende een aantal jaren wil ondersteunen. Daarom zullen hiervoor collectes gehouden worden in de komende jaren.
We houden u op de hoogte van de voortgang van de verschillende projecten.

02 april 2021