Diaconie

De gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door in de dienst van barmhartigheid en gerechtigheid te delen wat haar aan gaven geschonken is, te helpen waar geen helper is en te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.

toon kalender
<april 2019>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
vr 19 apr
za 20 apr
zo 21 apr

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Diaconie

Diaconie collecte 21 april 2019 voor activiteiten jongerengroep Oude Kerk in Armenië en jongerengroep Kerkelijk Centrum in Slowakije

11 april 2019  |  Jongeren werkvakantie 2019 Oude Kerk
Van 19 t/m 26 oktober 2019 gaat er een jongerengroep van 30 personen met de organisatie Mission Possible naar de plaats Ljevan in Armenië. De jongeren zullen daar de kelder van een kerk verbouwen voor de kinderen van de dagopvang. De kelder is ernstig vervallen. In de kerk is 5 dagen per week naschoolse opvang voor kinderen uit arme gezinnen. Tijdens deze dagopvang krijgen de kinderen professionele ondersteuning met huiswerk, creativiteit, sociale ondersteuning en werken aan een goede toekomst. Hopelijk kan met de helft van de opbrengst van de collecte de kelder verbouwd en kind-veilig gemaakt worden. Meer informatie over dit project kunt u vinden op blog : werkvakantiearmenie.wordpress.com of op de facebookpagina " Oude Kerk Ermelo naar Armenië”. U kunt ook mailen naar oudekerkarmenie@gmail.com

Jongeren werkvakantie 2019 Kerkelijk Centrum
De andere helft van de collecte gaat naar Borda project Kerkelijk Centrum.
24 jongeren hebben een missie! Bouwen aan het kampgebouw in Borda Slowakije. Met als doel een veilige plek voor kansarme jongeren en kinderen om vakantie te kunnen vieren en Gods liefde te ontdekken.

Wij als diakenen van de Thema Groep Armoede bevelen deze doelen hartelijk bij u aan. Mogen wij op uw bijdrage rekenen?

De diakenen : Patricia Poelman, Jaap Mulder, Henri Ruitenbeek, Bertus Bleijenberg, Henk Timmer, Wim van Bentum en Gijs van Norden.
Als u niet aanwezig kunt zijn met Pasen, dan kunt het ook overmaken naar rekening nummer NL 75 RABO 0317704648, t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ermelo Werkvakanties 2019.

jongeren oude kerk Armenië kerkelijk centrum Slowakije
11 april 2019

Diaconie

Diaconie collecte zondag 7 april voor slachtoffers cycloon Idai.

01 april 2019  |
Op dit moment voltrekt zich in Zuidelijk Afrika een enorme humanitaire ramp. De cycloon Idai zorgt in grote delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe voor een enorme ravage. Zeker 3 miljoen mensen zijn getroffen, meer dan 500.000 mensen zijn dakloos geraakt. De natuurramp treft de landen vlak voor de belangrijkste oogst van het jaar. Mensen leven hier vooral van zelfvoorzienende landbouw, dit betekent dat er een groot voedseltekort ontstaat. Zonder hulp zullen miljoenen mensen de komende maanden honger lijden.

Hoe is de situatie eind maart?

In totaal kwamen al meer dan 750 mensen om en raakten zo'n 400.000 mensen hun huizen kwijt. De getroffenen - vooral diegenen in afgelegen gebieden - hebben dringend behoefte aan voedsel, water, kleding, onderdak en medicijnen.

Isabel Daniel (28) moest vijf dagen wachten op het dak van een gebouw met driehonderd anderen voordat ze werd gered. Ze nam het water uit haar omgeving, kookte het en dronk het om te overleven. ‘Het was een wonder dat iemand droog hout had om vuur te maken.’ Al haar vier kinderen kunnen niet zwemmen, ze hield ze al die vijf dagen dicht bij haar, uit angst dat ze in het water zouden vallen.

"We zoeken al anderhalve week naar één van onze gemeenteleden," zei dominee Edgar Mushati. "Als gevolg van de storm zijn de gewassen weggevaagd en verdronken de dieren", zei de dominee. ‘Blijf bidden voor ons’.

Dominee Joseph Bvumbwe van de Evangelisch Lutherse Kerk in Malawi zei: "We hebben nooit eerder overstromingen gehad van deze omvang. Zowel levens als eigendommen gaan dagelijks verloren. We hebben uw dringende steun en gebeden nodig. We moeten mensen helpen voordat de situatie erger wordt'

Daarom vragen uw steun in gebed en komende zondag middels een gulle gave.

De diaconie zal 50% van de collecteopbrengst bestemmen voor Kerk in Actie en 50% voor het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en Zoa).
De gelden zullen gebruikt worden voor o.a. voedsel, onderdak, water, medische en sociale ondersteuning.

U kunt uw bijdrage ook overmaken op rekening NL75 RABO 0317 7046 48 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente, o.v.v. slachtoffers cycloon Idai.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

diaconie collecte 7 april 2019 cycloon Idai
01 april 2019