Diaconie

De gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door in de dienst van barmhartigheid en gerechtigheid te delen wat haar aan gaven geschonken is, te helpen waar geen helper is en te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.

Kerkdiensten

toon kalender
<oktober 2018>
zomadiwodovrza
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
zo 14 okt
di 16 okt
vr 19 okt

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Activiteiten

10
NOV

Landelijke Diaconale Dag

De Landelijke Diaconale Dag vindt ook dit jaar plaats in het Beatrixtheater in Utrecht. Het thema is ‘Smaakmakers van geloof, hoop en liefde’. Natuurlijk zijn er vertrouwde ingrediënten, zoals samen zingen en de informatiemarkt waar u volop de mogelijkheid heeft om andere diakenen te ontmoeten, ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Maar er is ook veel nieuws! U kunt luisteren naar muziek van zanger Stef Bos, een lezing van politica Kathleen Ferrier en een overdenking van de nieuwe preses Saskia van Meggelen. ‘s Middags kunt u kiezen uit meer dan vijftien inspirerende workshops over bijvoorbeeld armoede, vluchtelingen of jongeren.
Voor het eerst is er in het workshopprogramma ook ruimte voor lokale ‘smaakmakers’, zoals u. Via www.kerkinactie.nl/smaakmaker verzamelen we de komende maanden de beste diaconale initiatieven. De door een vakjury geselecteerde zeven initiatieven zullen zich in een workshop op de Landelijke Diaconale Dag presenteren. En u bepaalt welke initiatieven zich komend jaar ‘Smaakmaker van het Jaar’ mogen noemen.

We hopen u dit jaar weer te ontmoeten op onze veelzijdige Landelijke Diaconale Dag! De dag kost € 35,- per persoon, maar tot 16 augustus kunt u profiteren van een vroegboekkorting van € 10,-. Wilt u hiervan gebruikmaken ? Meld u dan snel aan via www.kerkinactie.nl/ldd2018. Ook dit jaar mag u uw predikant gratis meenemen!

Heeft u vragen over de Landelijke Diaconale Dag? Op onze website vindt u veel informatie. Uiteraard mag u ons ook bellen op 030 - 880 14 56.
Graag tot ziens op 10 november!
Met vriendelijke groet,

Gerdine Westland                                        Daan Verbaan
Coördinator Binnenlands Diaconaat          Coördinator Werelddiaconaat
10 november 2018
het Beatrixtheater van Jaarbeurs Utrecht
Meer informatie

minder
30
NOV

De Omzieners

Op vrijdag 30 november kunt u gratis in De Dialoog de theatervoorstelling ‘De OmZieners’ bekijken.
Hoe laat: 19.30 uur ontvangst publiek en 20.00 uur aanvang voorstelling.

Reserveren: U kunt zich aanmelden via omzieners@gmail.com. Wilt u verzekerd zijn van een plek, dan raden wij u aan om aan te melden.

Theatervoorstelling
De theatervoorstelling ‘De OmZieners’ moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven, blijkt uit reacties waar deze voorstelling reeds is gehouden. Het is een intense, ontroerende voorstelling die onder je huid gaat zitten. Het spel is prachtig. Maar het is niet alleen spel. Het is het echte leven.

“Dat klopt”, zegt Laurens Umans, schrijver en regisseur van ‘De OmZieners’. “Wij willen het echte leven op het toneel brengen. Het echte leven van echte mensen. Mensen van vlees en bloed die in armoede leven. Dat is waar het ons om gaat. En dat doen we met hartstocht en humor.”

‘De OmZieners’ stelt vragen over de samenleving en hoe deze is ingericht. Over het handelen van mensen met macht en invloed, en de gevolgen daarvan voor mensen in armoede. De voorstelling laat zien hoe armoede mensen kwetsbaar maakt. ‘De OmZieners’ is ook een zoektocht naar compassie. Niet in de zin van medelijden, maar “het voelen van de pijn van een ander in jouw hart”, zoals een man in armoede omschreef. Kennen we nog compassie voor de ander?

Doel voorstelling
Met deze voorstelling willen we aandacht vragen en schenken aan betrokkenheid bij mensen in armoede de komende jaren. De voorstelling is erop gericht om hiervoor een bredere aandacht te genereren. Deze productie is voor dit doel al op meerdere plaatsen in Nederland uitgevoerd. Ook is hiervoor al landelijk aandacht gegeven. Door op 'roderick-zoekt-licht' te klikken, is een impressie te krijgen.

Joseph Wresinski Cultuur Stichting
‘De OmZieners’ wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Zij zijn een theatercollectief van theatermakers en mensen die in armoede leven en zijn een wederkerige samenwerking aangegaan. Samen realiseren zij theatervoorstellingen van artistieke en inhoudelijke kwaliteit. De OmZieners heeft compassie als thema en is geïnspireerd op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt op elk levensterrein; arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing, huisvesting etc. Ervaringsdeskundigen brengen die kwetsbaarheid op een indringende manier en met een gezonde dosis humor over het voetlicht. Zo willen zij een gesprek op gang brengen over de vraag hoe de participatiesamenleving een waardige plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties.

“Wij willen heel graag de ogen openen van mensen die van alles denken over armoede. Over ons dus. Er zijn mensen die zeggen dat armoede je eigen schuld is. Maar weten zij wel waarover zij praten? Kennen zij ons?”
De voorstelling wordt mede gefinancierd via het Diaconaal Platform Ermelo en de gemeente Ermelo.
vrijdag 30 november 2018 (vanaf 19.30 ontvangst)
De Dialoog te Ermelo
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Diaconie

Collectedoel diaconie op 21 oktober 2018

16 oktober 2018  |  Noodhulpactie slachtoffers aardbevingen en tsunami op Sulawesi...

Op zondag 21 oktober collecteert de diaconie voor deze actie en steun in dit gebied. Op de website bij Kerk in Actie is meer informatie over de situatie te lezen. 

De aardbevingen en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi heeft zeker 1.200 mensen het leven gekost. Verwacht wordt dat het dodental de komende
dagen snel zal stijgen.Lokale christelijke hulporganisaties zijn met de steun van Kerk in Actie bezig met het verlenen van de eerste noodhulp zoals water, voedsel en medicijnen. Op korte termijn is er verder behoefte aan tenten, dekens en medische hulp.

Kees de Jong die namens Kerk in Actie is uitgezonden naar Indonesië en lesgeeft op een theologische universiteit laat weten dat de kerkleiders hevig geschokt zijn: "Zojuist kwam het bericht binnen dat 160 leerlingen die aan de kust een bijbelkamp hadden in een modderstroom terecht zijn gekomen. Slechts 40 hebben dat overleefd."

Uw gebed en financiële bijdrage zijn hard nodig! Dank u wel voor uw steun!
Geef tijdens de collecte of maak uw gift over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie, o.v.v. noodhulp Sulawesi. 


Uw giften zijn ook welkom op de rekening van onze eigen diaconie NL75RABO03177.04.648 o.v.v. noodhulp Sulawesi. 16 oktober 2018

minder
Diaconie

Collectedoel diaconie op 14 oktober 2018

08 oktober 2018  |  Meer inkomen dankzij betere visteelt...

In de Rukum-regio in het westen van Nepal waar het moeilijk is om voedsel te verbouwen ligt een groot meer dat heel geschikt is voor het kweken van vis.

United Mission Nepal helpt de bevolking hun inkomsten te vergroten door het verbeteren van de visteelt in het Syarpumeer. UMN ondersteunt bij de aanleg van kweekvijvers, geeft advies over watermanagement en de verkoop van de vis. UMN ondersteunt hen ook bij het verbouwen van groente en fruit tijdens de maanden dat landbouw mogelijk is.

Dankzij de ondersteuning van UMN op het gebied van landbouw en visserij stijgt het inkomen van de bevolking en kan men het hele jaar door voldoende voedsel kopen.

Op zondag 14 oktober is de diaconiecollecte bestemd voor dit doel.
Van harte aanbevolen!


Tags
Collecte
08 oktober 2018

meer
Diaconie

Gemeenteleden gezocht voor vacatures van de diaconie

08 oktober 2018  |  Gemeenteleden gezocht voor vacatures van de diaconie
De diaconie zoekt een secretaris, een medewerker communicatie en een webredacteur.
Informatie over de functies is te vinden op de website van de diaconie van onze gemeente bij ‘Wie zijn wij?'. U kunt ook op de functie zelf klikken.

Als je interesse hebt, kijk dan op de nieuwe website van onze kerk en bel of E-mail met de voorzitter van de diaconie, Mart Bakker (06 16 19 77 73) of via martbakker@kpnmail.nl voor de functies van:
                  • secretaris
                  • medewerker communicatie

Heb je interesse in de functie van
                  • webredacteur
van onze vernieuwde website, dan kun je contact opnemen met Anne Douwe van der Meer (0341-557234) of E-mail advandermeer@solcon.nl.

Deze functies zijn mooie kansen om je talenten in te zetten voor het diaconale werk van de kerk. Verder verbreed en verdiep je je kennis van maatschappelijke vraagstukken en draag je hieraan bij. Je doet boeiende ervaringen en inspirerende contacten op met actieve betrokken vrijwilligers van diverse organisaties, leden van andere kerken en diakenen van de wijkgemeenten.
 


Tags
vacatures-diaconie
08 oktober 2018

meer