Diaconie

De gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door in de dienst van barmhartigheid en gerechtigheid te delen wat haar aan gaven geschonken is, te helpen waar geen helper is en te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.

toon kalender
<september 2021>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
do 16 sep
vr 17 sep
zo 19 sep

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Diaconie

Stichting Bezwa

11 augustus 2021  |  Ook de Bezwa-foundation ontvangt geld uit het legaat dat de diaconie mag verdelen. De heer Noteboom vertelt hier wat de stichting beoogt.

De BEZWA Foundation
De stichting is opgericht door wijlen professor Klaas Zwanepol. Vanuit zijn liefde voor het land, én voor het geloof in een toekomst, startte hij in het jaar 2009, samen met een ter plaatse werkende predikant, een project in Noord-Zambia, nabij de stad Ndola.

In Zambia is er veel problematiek rondom jeugdwerkloosheid, drugs- en alcoholverslavingen. Geen zicht hebben op een toekomst breekt hen op.

Sinds 2009 is er door professor Zwanepol, samen met de ter plaatse werkende predikant en vele vrijwilligers een idee ontstaan om jongeren perspectief te kunnen bieden, namelijk het gaan aanbieden van opleidingen zodat ze zicht op een baan zouden krijgen. In de afgelopen 4 jaar is er hard gewerkt om een jeugdcentrum te bouwen waarin opleidingen gegeven kunnen worden. In 2020 is de laatste hand gelegd aan dit gebouw en zijn 4 opleidingen van start gegaan:

• Opleiding computervaardigheid
• Opleiding kleding maken
• Opleiding in koken
• Opleiding elektricien

Ook worden maandelijks op de compound waar het jeugdcentrum op staat voedseluitreikingen georganiseerd voor de allerarmste kinderen uit de sloppenwijken. Daarnaast wordt het centrum gebruikt om de jongeren allerlei voorlichtingen te geven, denk bijvoorbeeld aan AIDS-preventievoorlichting.

Ondersteuning vanuit Hervormd Ermelo
Om nog meer jongeren de gelegenheid te bieden om te werken aan een perspectiefvolle toekomst is de vraag gekomen vanuit Zambia om er nog een opleiding aan toe te voegen: die tot timmerman.

Wij zijn heel erg dankbaar en blij als bestuur dat de diaconie heeft toegezegd om deze opleiding te gaan helpen opzetten. Door de bijdrage van een collecte en een deel van een legaat zal dit mogelijk gemaakt worden. Inmiddels wordt ook voor deze opleiding campagne gevoerd zodat de jongeren zich gaan aanmelden en worden de benodigde lesmaterialen aangeschaft.

Wilt u meer informatie over dit project ontvangen? Kijk dan op www.bezwa.nl of stuur een email naar bramnoteboom@gmail.com

11 augustus 2021