Diaconie

De gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door in de dienst van barmhartigheid en gerechtigheid te delen wat haar aan gaven geschonken is, te helpen waar geen helper is en te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.

toon kalender
<mei 2020>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Voedselbank

18 april 2020  |  De coronacrisis grijpt steeds meer om zich heen in de wereld. Ook in ons land weten we eigenlijk niet wat we meemaken. Het hele maatschappelijk leven ligt stil. Gelukkig lukt het ons om in Ermelo, Putten en Harderwijk iedere week voedselpakketten uit te delen. De vrijwilligers klaren een bijzonder grote klus. Het hele logistieke systeem is In een week tijd aangepast zodat we voldoen aan alle gestelde richtlijnen. Ook in Ermelo wordt gewerkt met een zogenaamd "tijdslot". Dit betekent dat binnen een bepaalde tijdsperiode maximaal 25 personen hun pakket komen ophalen buiten de Goede Herderkerk. Ondanks de crisis merken wij een zeer grote betrokkenheid van onze samenleving. Wat wij wel zien is dat het aantal klanten op dit moment toeneemt. Uw gift is van harte welkom.

Themagroep Armoede

18 april 2020

Diaconie

Onderwijs geeft kansarme kinderen toekomst- India

09 april 2020  |  In India worden duizenden Dalit-kinderen gediscrimineerd en buitengesloten omdat ze niet bij een kaste horen. Samen met lokale partnerorganisaties wil Kerk in Actie deze kinderen helpen om uit de cirkel van armoede te komen en niet meer buitengesloten te worden. Ze zijn voor en na schooltijd welkom in een Bala Bata, een speciale dorpsschool. Daar krijgen ze huiswerkbegeleiding en muziek-, dans- en sportlessen. Zo krijgen ze meer zelfvertrouwen en verbeteren hun schoolprestaties. Ook wordt er gekeken naar de thuissituatie van de kinderen. Door deze liefde en aandacht ontdekken kinderen dat ze de moeite waard zijn.

Met Pasen collecteren we voor dit werk, zodat jaarlijks bijna 4.000 kinderen een betere toekomst krijgen. Uw bijdrage kunt u overmaken via NL 75 RABO 0317704648 t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ermelo o.v.v Paascollecte.

Deze paascollecte wordt van harte bij u aanbevolen, namens de Diaconie Themagroep Vluchtelingen.

09 april 2020

Kerk in actie: Ghana, Kansen voor straatmeisjes

26 maart 2020  |  Ghana is een West-Afrikaans land dat zich goed ontwikkelt, maar in de dorpen in het droge noorden is het onderwijs niet altijd goed en hebben jongeren weinig kans op werk. Veel jongeren trekken naar de hoofdstad Accra, waar 25.000 kinderen op straat werken en leven. In het opvangcentrum Lifeline in Accra kunnen ieder jaar veertig meisjes terecht vanaf 14 jaar. Ze leren in tien maanden tijd kleding naaien, make-up, sieraden maken of het kappersvak. Steun daarom dit werk.

Wilt U dit doel steunen dan kun U een gift ook overmaken naar rekening nummer NL 75 RABO 0317704648, t.n.v. Diaconie Hervormde Gemeente Ermelo voor Ghana straatmeisjes collecte van 29 maart 2020.

Namens de themagroep Armoede

26 maart 2020