Diaconie

De gemeente vervult haar diaconale roeping in de kerk en in de wereld door in de dienst van barmhartigheid en gerechtigheid te delen wat haar aan gaven geschonken is, te helpen waar geen helper is en te getuigen van de gerechtigheid van God waar onrecht geschiedt.

toon kalender
<december 2018>
zomadiwodovrza

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Tafels van Hoop

Vluchtelingen voelen zich vaak eenzaam en we weten dat persoonlijk contact heel belangrijk is voor een succesvolle integratie.

Daarom wil Kerk in Actie samen met scholen, kerken en families de vluchtelingen laten weten dat ze welkom zijn om hen zodoende te helpen zich hier thuis te voelen. In Ermelo wordt op woensdag 19 december a.s. Tafels van Hoop georganiseerd in De Hoeve aan de Kerkbrink te Ermelo (naast de Oude Kerk).
Het is een samenwerking tussen Vluchtelingenwerk en de diaconieën van de Hervormde en Gereformeerde kerk.

De inloop is vanaf 17.30 uur en de maaltijd start om 18 uur.

Mocht u contact hebben met vluchtelingen, nodig het gezin, hem of haar dan uit om mee te komen eten en kom zelf ook gezellig mee!
Aanmelden kan via E-mail: tafelsvanhoopermelo@hotmail.com

Namens de diaconie, themagroep Vluctelingen

woensdag 19 december 2018 (aanvang 17.30)
De Hoeve aan de Kerkbrink te Ermelo (naast de Oude Kerk)

Collectedoel diaconie Kerst 2018

10 december 2018  |  Diaconiecollecte kerst 2018
Licht voor Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon

De Syrische bevolking lijdt al sinds 2011 onder een extreem gewelddadige burgeroorlog. Bijna vijf miljoen Syriërs zijn het land ontvlucht en verblijven in voornamelijk buurlanden als Turkije, Libanon en Jordanië. De vluchtelingen daar leven in extreme armoede.

Om een filmpje te zien over deze situatie kunt u klikken op FILM.

Kerk in Actie steunt via het ACT Alliance netwerk kerken en kerkelijke organisaties in Libanon en Jordanië. Zij delen voedselpakketten uit en helpen ontheemden bij het zoeken naar onderdak en werk. Ook zorgen deze kerken en organisaties dat vluchtelingkinderen onderwijs volgen en bieden zij psychologische hulp. Verder delen zij medische en hygiënepakketten uit en verbeteren zij drinkwater- en sanitaire voorzieningen.

Ondersteun kerken bij hun hulpverlening:
• een hygiënepakket voor vrouwen kost €17
• een rugzak met schoolspullen is €23
• een matras kost €50
• voor €150 krijgt een gezin een kledingpakket
  en voor €200 een pakket met huishoudelijke artikelen
• met €296 volgt een vrouw een vakopleiding
• voor €329 krijgt een gezin een maand lang warme maaltijden

De Diaconie beveelt deze collecte van harte bij u aan!!

Voor meer informatie kunt u klikken op 'Geef licht aan kinderen in de knel'.

Kerstcollecte diaconie 2018 Ermelo
10 december 2018

De OmZieners

23 november 2018  |  Op vrijdag 30 november a.s. kunt u gratis in De Dialoog de theatervoorstelling ‘De OmZieners’ bekijken. Vanaf 19.30 uur ontvangst publiek en 20.00 uur aanvang voorstelling.

De theatervoorstelling ‘De OmZieners’ moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven, blijkt uit reacties waar deze voorstelling reeds is gehouden. Het is een intense, ontroerende voorstelling die onder je huid gaat zitten. Het spel is prachtig. Maar het is niet alleen spel. Het is het echte leven.

‘De OmZieners’ stelt vragen over de samenleving en hoe deze is ingericht. Over het handelen van mensen met macht en invloed, en de gevolgen daarvan voor mensen in armoede. De voorstelling laat zien hoe armoede mensen kwetsbaar maakt. ‘De OmZieners’ is ook een zoektocht naar compassie. Niet in de zin van medelijden, maar “het voelen van de pijn van een ander in jouw hart”, zoals een man in armoede omschreef. Kennen we nog compassie voor de ander?

Voor meer informatie kunt u ook op Facebook terecht.

23 november 2018

Diaconie

Gemeenteleden gezocht voor vacatures van de diaconie

22 november 2018  |  Gemeenteleden gezocht voor vacatures van de diaconie
De diaconie zoekt een secretaris, een medewerker communicatie en een webredacteur.
Informatie over de functies is te vinden op de website van de diaconie van onze gemeente bij ‘Wie zijn wij?'. U kunt ook op de functie zelf klikken.

Als je interesse hebt, kijk dan op de nieuwe website van onze kerk en bel of E-mail met de voorzitter van de diaconie, Mart Bakker (06 16 19 77 73) of via martbakker@kpnmail.nl voor de functies van:
                  • secretaris
                  • medewerker communicatie

Heb je interesse in de functie van
                  • webredacteur
van onze vernieuwde website, dan kun je contact opnemen met Anne Douwe van der Meer (0341-557234) of E-mail advandermeer@solcon.nl.

Deze functies zijn mooie kansen om je talenten in te zetten voor het diaconale werk van de kerk. Verder verbreed en verdiep je je kennis van maatschappelijke vraagstukken en draag je hieraan bij. Je doet boeiende ervaringen en inspirerende contacten op met actieve betrokken vrijwilligers van diverse organisaties, leden van andere kerken en diakenen van de wijkgemeenten.

vacatures-diaconie
22 november 2018