Home > Westerkerk > Activiteiten

Aanvang 20.00 uur; inloop en koffie vanaf 19.45 uur

Informatieavond vacatures

Zoals u weet, ontstaan er eind dit jaar diverse vacatures in de kerkenraad. Daarnaast zijn er een aantal vacatures voor pastoraal bezoeker. Iedere twee jaar is het weer een uitdaging om alle vacatures ingevuld te krijgen. Maar het is ook een kans: nieuwe kerkenraadsleden of medewerkers brengen vaak een nieuw geluid en een frisse blik. Een goede doorstroming in de kerkenraad is van belang voor de hele gemeente.

Een overzicht van de vacatures vindt u elders op de website.

De kerkenraad heeft het plan opgevat om een informatieavond te houden over de vacatures. Tijdens deze avond kunnen we u informatie geven over het kerken(raads)werk in het algemeen, en de specifieke ambten en functies in het bijzonder. Ook kunt u vragen stellen en verder kijken dan alleen de ene vacature waar u misschien voor gevraagd zou worden.

Deze avond is daarom niet uitsluitend bedoeld voor het polsen van de belangstelling om een vacature in te vullen, maar ook om u te informeren over het kerkenraadswerk. Ook als u (bijna) zeker weet dat u geen functie wilt vervullen, heten we u van harte welkom. Een groot deel van de kerkenraad zal op deze avond aanwezig zijn.

We hebben een uitnodiging verstuurd naar gemeenteleden die genoemd zijn naar aanleiding van een oproep om namen in te dienen. Daarnaast geldt de uitnodiging voor iedereen in de gemeente: u bent van harte welkom!

We hopen op een opkomst die vele malen groter is dan het aantal in te vullen vacatures. We zullen u tijdens deze avond niet voor het blok zetten om ja te zeggen voor een ambt of functie. Maar als na afloop van de avond uw belangstelling gewekt is, horen we dat natuurlijk graag.

De avond is uiteraard in de Westerkerk; aanvang om 20 uur. Inloop en koffie is er vanaf 19.45 uur.

Aanvang 20.00 uur; inloop en koffie vanaf 19.45 uur

Orgelconcert Gerrit 't Hart

Zaterdag 16 november van 19.00 tot 20.00 uur Westerkerk
Een concert van Gerrit ’t Hart op het orgel in de Westerkerk met medewerking van het Kleinkoor Ermelo.
Uitgevoerd worden werken van Tunder, Buxtehude en een aantal eigen werken van Gerrit, die op cd zijn uitgebracht.
De toegang is gratis. Wel wordt een collecte gehouden voor dekking van kosten.
19:00 -20:00

Kliederkerk in het Kerkelijk Centrum

17 november Kliederkerk
Dit keer is het Kerkelijk Centrum aan de Jeugdkant 16 gastheer, en het thema luidt ‘delen maakt meer’. We gaan aan de slag met het Bijbelverhaal van de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging: 5 broden en 2 vissen blijken meer dan genoeg om duizenden hongerige magen te voeden. De Kliederkerk duurt van 16 uur (inloop 15.30 uur) tot ca 18 uur en bestaat ook nu uit de drie kenmerkende onderdelen: ‘samen ontdekken’ (workshopachtige activiteiten), ‘samen vieren’ (korte viering) en ‘samen eten’ (maaltijd).
We werken het thema weer op verrassende en creatieve wijze uit; vooral de maaltijd lijkt ons in de sfeer te brengen van het Bijbelverhaal van ‘vijf broden en twee vissen’; er zijn weer allerlei doe-activiteiten voor jong en oud. We hopen dat jong en oud ook dit keer weer een ontspannen en betekenisvolle middag komt beleven
Aanmelden is niet nodig, en deelname is gratis.
Nodig gerust ook vrienden en vriendinnen of klasgenoten van harte uit.
Volg ons op facebook: ‘kliederkerkErmelo’
Het Kliederkerk team
16:00 -18:00
Kerkelijk Centrum

Rouw is de achterkant van de liefde

Als je zelf of iemand in je omgeving met verlies en verdriet te maken krijgt, is het soms moeilijk om een weg te vinden in een wirwar van gevoelens.

Verschillende emoties beïnvloeden je leven en kunnen ons uit balans brengen. Rouw is een normale reactie op verlies waarmee we een plek voor ons zelf creëren om werkelijk afscheid te kunnen nemen en met ons verlies te leren omgaan. De inleiding zal zich voornamelijk richten op het verlies door de dood maar het bevat ook inzichten en handvatten die herkenbaar en toepasbaar zijn bij andere vormen van verlies
Antoinette Bottenberg is theoloog en pastoraal werker.

Meer informatie en aanmelden: Rouw
maandag 18 november 2019