Home > Westerkerk > Activiteiten

Westerkerk en online

Gemeenteavond

Op 10 juni organiseren we een gemeenteavond voor onze wijk over de toekomst van onze Hervormde Gemeente.

Deze avond is een vervolg op de gemeenteavond van 2 juni die voor alle wijken was. De presentatie van deze gemeenteavond is als download beschikbaar. Een publieksversie van het rapport van de Algemene Kerkenraad met daarin de voorstellen is op te vragen bij de scriba van de Algemene Kerkenraad. U kunt de gemeenteavond van 2 juni terugkijken via YouTube.

Op de gemeenteavond van 10 juni gaan we in op de voorstellen in dit rapport en de consequenties daarvan voor onze wijk. U kunt op deze avond vragen stellen en uw mening geven.
De voorstellen omvatten onder andere:
  • Nieuwe Kerk Noord en Nieuwe Kerk Zuid samenvoegen tot één wijk Nieuwe Kerk;
  • Leuvenum en Staverden (Kapel) verzelfstandigen (tijdelijk 0.5 fte predikant);
  • Stimuleren samenwerking Oude Kerk, Kerkelijk Centrum en Westerkerk met oog op fusie tot 1 of 2 wijkgemeenten;
  • Kosters per 1-1-2022 terug naar max 12 uur; West houdt 10 uur;
  • Kosters per 1-1-2025 alleen vrijwilligers;
  • Organisten per 1-2022 alleen vrijwillgers;
  • Aanstellen van een vrijwilligerscoördinator per gebouw.
Er zijn 60 plaatsen in de kerk beschikbaar voor bezoekers. De avond is uiteraard ook online te volgen via YouTube of de website.

Na de gemeenteavond kunt u uiteraard via e-mail reageren op het rapport. Bij voorkeur voor 17 juni aanstaande; op die datum vergadert de wijkkerkenraad waarin we uw vragen en opmerkingen graag meenemen.

Westerkerk en online

Concert Matthijn Buwalda

Concert Matthijn Buwalda gaat door!

Weet u nog? We zouden vorig jaar maart een concert organiseren met Matthijn Buwalda. Dat hebben we een aantal keer moeten verplaatsen vanwege alle Corona maatregelen. De laatste datum die we gecommuniceerd hebben is vrijdag 25 juni 2021. In overleg met het management van Matthijn laten we dit concert doorgaan!!!

Echter zitten we nog met de nodige beperkingen. Dit houdt in dat de tieners die mee gaan naar Bulgarije in de kerk aanwezig zullen zijn. En verder zal het concert online plaats vinden. Het zal een livestream worden alleen toegankelijk voor diegene die een kaartje hebben gekocht.
De details moeten we nog uitwerken. Dit gaat u nog horen!

Maar voor nu: houdt 25 juni ’s avonds gereserveerd voor het concert met Matthijn!

Matthijn Buwalda heeft een aangepast programma met mooie liederen en verhalen.
Een kaartje kost €15.

Kaartverkoop loopt via onze tieners of online.
Online vanuit Westerkerk

Uitje kindernevendienst

Er zit eindelijk weer een kindernevendienst uitje (groep 1 t/m 6) aan te komen! We gaan op 10 juli van 10.00 tot 13.00 naar Boerderijpret. Een uitje dichtbij huis, zodat jullie als ouders zelf de kinderen kunnen halen en brengen en we niet met allemaal verschillende kinderen in 1 auto zitten.
Aangezien Boerderijpret maar een beperkt aantal kinderen en begeleiders toe mag laten, willen ze graag op tijd weten met hoeveel kinderen we komen. We willen dus graag uiterlijk 24 juni weten wie er mee gaan!
We gaan binnen en buiten spelen, een patatje eten en er zijn voor jullie geen kosten aan verbonden.
Opgeven kan via een appje bij Hanneke.

Klik hier naar de contactpagina van Hanneke te gaan
10:00 -13:00
Boerderijpret