Home > Algemeen > Nieuws

Vrijdag 04 juni 2021

Rapport Toekomst 2030

Door interimpredikant ds. Zijlstra is een advies opgesteld om de gemeente in ieder geval tot 2030 vitaal en financieel gezond te houden. Op basis van zijn adviezen heeft de Algemene Kerkenraad van de HGE een aantal voorgenomen besluiten genomen. In verband met de privacyrichtlijnen (AVG) is een veralgemeniseerd rapport voor de leden van de gemeente beschikbaar.
Wilt u het rapport en de bijlagen ontvangen, mailt u dan naar de scriba van de Algemene Kerkenraad:   link
U krijgt het rapport op  verzoek dan toegezonden.
De Powerpoint presentatie gehouden op de gemeente avond door Ds. M. Zijlstra beschikbaar via deze link

Zoek nieuws

Westerkerk

Alphacursus

18 juni 2021  |  Dit najaar wordt er weer een Alpha-cursus gegeven in Ermelo, dit keer in De Voorhof. In deze cursus kunt je op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De avond begint met gezamenlijk eten, dan een pauze voor koffie en daarna volgt een spreker die uitleg geeft over het thema van die avond. Thema’s die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: ‘Wie is Jezus?’, ‘Wie is de Heilige Geest en wat doet Hij?’, ‘Bidden: waarom en hoe?’ en ‘Bijbel lezen: waarom en hoe?’. De inleiding wordt daarna in kleine groepjes besproken.

Het is goed om eens stil te staan bij de basis van je geloof; wat is weggezakt? Hoe zat dat ook al weer? Daarnaast praat je met andere mensen over hoe zij hun geloof beleven en over de vragen die ook zij hebben.

De cursus begint op maandag 6 september om 18.30 uur, duurt 10 avonden en eindigt op 22 november.

Wil je meer weten of je al opgeven, kijk dan op de website www.alpha-ermelo.nl of stuur een e-mail naar alphacursusermelo@gmail.com.

alphaalphacursuscursus
18 juni 2021

Westerkerk

Vacature webredacteur

15 juni 2021  |  Met ingang van september zoeken we één of twee enthousiaste gemeenteleden voor de webredactie.

De website van de westerkerk is één van de manieren waarop we informatie binnen onze wijkgemeente delen. Het succes van de website staat of valt met actuele informatie. Als webredacteur ben je daar verantwoordelijk voor. Je plaatst informatie op basis van teksten die je aangeleverd krijgt of tegenkomt in bijvoorbeeld nieuwsbrief. Je houdt de informatie op de website actueel. Voorbeelden hiervan zijn de agenda en het wijknieuws uit het kerkblad. Als webredacteur ben je verantwoordelijk voor de inhoud, niet de techniek. Het technisch beheer ligt elders. Tijdsbesteding, afhankelijk van het aantal teamleden, is maximaal een paar uur per week.

Interesse? Neem contact op met Petra Rozendaal of Aart Verspuij via webredactie.wk@hervormd-ermelo.nl.

15 juni 2021

Oude Kerk

Nieuws van rondom de Oude Kerk

14 juni 2021  |  voor de zondagen 20 en 27 juni

Aanmelden voor de kerkdiensten.
We kunnen inmiddels weer diensten houden met 60 kerkgangers. Zoals u eerder al gewend was moet u zich aanmelden als u een kerkdienst wilt bezoeken. Dit kan op de maandag- en woensdagavond van 19.00 - 20.30 uur. Het nummer is 06-48.37.01.55.

Bericht van de zondagsschool /kindernevendienst
Zondag 20 juni is er een overstapdienst waarin 3 kinderen zullen overstappen. Dat zijn Niels van Beek, Willine van Bosbeek en Tara de Vries. Bij mooi weer is er na de dienst gelegenheid om elkaar buiten te ontmoeten en met een kopje thee, koffie of limonade

Koffieochtenden.
De wekelijkse koffieochtenden in de Hoeve zijn weer gestart. Iedereen die zin heeft in koffie en ontmoeting is van harte welkom. Iedere woensdag van 10 tot 11 uur is De Hoeve geopend en staat de koffie klaar.

Kostersdienst.
Op 20 juni is Fennie Wouda koster en op 27 juni is dat Bertus van Dam.

Schriftlezing.
Op 20 juni, in de overstapdienst, wordt de Schriftlezing verzorgt door Willine en Tara en op 27 juni is Sandra Druijff de lectrix.

Hulpdienst Oude Kerk.
Voor al uw hulpvragen kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
Diaken Ida van Dam tel.55.89.34, e-mail dambos@planet.nl of Joke van den Berg
tel. 0577 - 84.25.46, e-mail: jokeathomenew@xsyoumail.nl.

Huwelijk:
Op 25 juni a.s. om 16.30 uur trouwen Chantal de Vries en Johan Heemskerk in de Oude kerk. Ds. P.A. Verbaan zal de huwelijksdienst leiden. Wij wensen het bruidspaar een fijne dag en veel geluk.

Huwelijksjubilea.
- De heer W. van den Broek en mevrouw J. van den Broek – Petersen hopen op 18 juni te gedenken dat zij 50 jaar getrouwd zijn.

Dank!!!
Dank aan alle mensen die iedere week weer, de dienst verzorgen keer op keer.
Beeld en geluid, de hele regie, ze hebben het aardig onder de knie.
Je kunt zelfs een plaatsje huren, lukt dat niet dan naar je buren.
Dat is dan een ”kerkbezoekje” met zelfs koffie en een koekje.
Zo’n contact is gauw gemaakt, per telefoon of met een kaart.
Voel je je soms wel erg verlaten, houd ook eens een ander in de gaten.
Even een blik of een gebaar, even wat aandacht voor elkaar.
                Een gemeente lid in corona tijd

Nieuwsbrief Oude Kerk
Inmiddels verschijnt maandelijks de Nieuwsbrief Oude Kerk. Wilt u ook op de hoogte blijven van wat er speelt rondom de Oude Kerk en ontvangt u de nieuwsbrief nog niet stuur dan een mailtje naar nieuwsbriefoudekerk@gmail.com op u op te geven.

LH.

14 juni 2021