Welkom in de kerk

De PKN Hervormde gemeente te Ermelo is een unieke gemeente die door de diversiteit aan wijkgemeenten op verschillende manieren in eenheid vorm geeft aan het christelijk geloof.

Wij vinden het belangrijk om aan te geven wat we willen delen. Wie je ook bent, welkom in de kerk!

toon kalender
<oktober 2020>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.

2029 Augustinus voor mensen van nu

In verband met aangescherpte corona-maatregelen gaat deze lezing niet door.

"Wij zijn de tijden"

Wat hebben we in 2020 aan Augustinus, een kerkvader uit lang vervlogen tijden? Volgens Hans Alderliesten is het antwoord: veel.

Een lezing waarin Augustinus’ actualiteit naar voren komt:
hoe weet je waar je wel en geen aandacht aan moet besteden?
Hoe komt het dat we zo druk zijn?
Wanneer is iets ‘waar’?
Hoe ziet een goede vriendschap eruit?
Hoe ga je goed met je tijd om?

Hans Alderliesten (1987) is adviseur/onderzoeker maatschappelijke vraagstukken bij kennisinstituut Movisie.

Meer informatie en aanmelden: Augustinus

woensdag 28 oktober 2020
Oude Kerk

Inzameling verse groenten en fruit voor de Voedselbank

U kunt uw verse groenten en fruit (graag de langer houdbare producten, dus geen sla of bananen) voor de voedselbank naar de Zendingskerk komen brengen op zaterdag 31 oktober a.s. vanaf 13.00 uur tot ongeveer 14.30 uur.

Sinds het coronaspook rondwaart zijn er geen levensmiddelen meer ingezameld vanuit de kerken. De voorraden van de Voedselbank dreigen langzamerhand op te raken. Gelukkig komen er bij hen nog steeds donaties binnen, o.a. vanuit het bedrijfsleven en de kerken.
Wij willen graag voor de Oogstdienst op 1 november a.s. weer verse producten inzamelen als blijk van onze dank voor het voedsel dat wij dit jaar mochten ontvangen. Wilt u ons helpen?
Wij zorgen ervoor dat hiervan een mooie compositie wordt gemaakt, die in de Oogstdienst voor in de kerkzaal te bewonderen zal zijn.
zaterdag 31 oktober 2020

Zaterdagmiddagconcert in de Zendingskerk

Zaterdag 31 oktober a.s. vindt om 15.00 uur een klassiek concert plaats in de Zendingskerk. Dorothea Bleijenberg op vleugel en Erik Bleijenberg op klarinet spelen werken van onder meer Mozart, Beethoven, Ravel en Chopin. Annellie van Halm ondersteunt en verbindt de muziek met gesproken woord.

Muzikaal gezin
Moeder en zoon Bleijenberg komen uit een muzikaal gezin. Dorothea heeft vele jaren pianoles gevolgd, onder meer van Yuri Golland (Harderwijk). Zij geniet ervan in het musiceren emoties te uiten en te verwerken.
Erik heeft jarenlang klarinetlessen gevolgd, onder andere van Cor Boot. Hij maakt al meer dan 10 jaar deel uit van klarinetkwartet Parlando.
Annelie van Halm heeft vanuit haar belangstelling voor cabaret en declameren lessen gevolgd op de Academie voor Expressie in woord en gebaar.

Gratis toegang; aanmelding nodig
Het concert duurt drie kwartier en is gratis toegankelijk. Wel is een vrijwillige bijdrage mogelijk.
Helaas kunnen niet meer dan 30 personen aanwezig zijn; vandaar dat u zich vooraf moet aanmelden via openkerk@zendingskerk.nl.

Dorothea Bleijenberg                Erik Bleijenberg       Annellie van Halm
zaterdag 31 oktober 2020