Lees voor
Zoek

Welkom in de kerk

De PKN Hervormde gemeente te Ermelo is een unieke gemeente die door de diversiteit aan wijkgemeenten op verschillende manieren in eenheid vorm geeft aan het christelijk geloof.

Wij vinden het belangrijk om aan te geven wat we willen delen. Wie je ook bent, welkom in de kerk!

Kerkdiensten

toon kalender
<augustus 2020>
zomadiwodovrza
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 2 aug
vr 7 aug
zo 9 aug

Activiteiten

24
AUG

Vakantie Bijbel Week 2020

Om de Vakantie Bijbel Week in 2020 te laten doorgaan nemen we uiteraard ook maatregelen i.v.m. Corona. De belangrijkste is dat we de groepen hebben verdeeld over 4 locaties  en dat je de kinderen vooraf moet aanmelden.Meld je kind(eren) aan via www.vakantiebijbelweekermelo.nl

Maak eerst een login, voeg dan je kind(eren) toe en eventueel kan je je ook aanmelden als vrijwilliger. Met de login kan je later alles nog wijzigen, dus bewaar het mailtje goed!
24 tot en met 27 augustus
Verschillende kerken
Meer informatie

minder
27
AUG

Vakantie Bijbel Week 20

Om de Vakantie Bijbel Week in 2020 te laten doorgaan nemen we uiteraard ook maatregelen i.v.m. Corona. De belangrijkste is dat we de groepen hebben verdeeld over 4 locaties en dat je de kinderen vooraf moet aanmelden.Meld je kind(eren) aan via www.vakantiebijbelweekermelo.nl

Maak eerst een login, voeg dan je kind(eren) toe en eventueel kan je je ook aanmelden als vrijwilliger. Met de login kan je later alles nog wijzigen, dus bewaar het mailtje goed! 
24 tot en met 27 augustus
Verschillende kerken
Meer informatie

meer
19
SEP

Kamp 2.0

Hoi Tieners van de Westerkerk.

Afgelopen jaar zijn wij, Nathaniël, Sjoerd, Rieneke, Julliët en Kayla, met een stel tieners op kamp geweest. Dit vonden we zo leuk dat wij een nieuw kamp organiseren. Ben je tussen de 12-17 jaar dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij Kamp 2.0. Kamp 2.0 zal zich uiteraard houden aan de regels rondom het corona, hierdoor is het nog even een gestoei met de prijs en de slaap accommodatie. Het kan maar zo zijn dat we allemaal in een eigen tentje gaan slapen! Maar hier volgt later nog meer informatie over.

Heb je voor nu al vragen, bel – mail – app naar: Kayla Wustenhoff,

Groetjes het Kamp 2.0 Team.
 
19 tot en met 20 september
Nog onbekend
Meer informatie

meer

Zoek op datum

<augustus 2020>
zomadiwodovrza
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Filter op wijk


Laatste nieuws

Oude Kerk

Reserveren voor een plaats in de kerk

03 augustus 2020  |  Er kunnen meer mensen weer naar de kerk. Er kunnen bij de huidige maatregelen 65 mensen in de kerk. Dat kan soms wisselen omdat per huishouding mensen bij elkaar mogen zitten.
Voorlopig vragen we u wel u te blijven aanmelden, op de bekende, maar hier nog maar eens herhaalde wijze:
Via een telefonische reserveringslijn kunt u zich opgeven om bij de dienst aanwezig te zijn.

Het nummer is 06 48370155, dit is alleen mogelijk op de maandag- en woensdagavonden van 19.00 - 20.30 uur. Buiten deze tijdstippen is de telefoon niet bemand.

Over het zingen worden ook nieuwe regels aangereikt, die we als kerkenraad nog moeten bestuderen. Tot die tijd geldt: Er wordt niet gezongen. Meeneurien is toegestaan. De liederen worden op de beamer getoond en evenals in de online uitzending zal een opname uit het verleden in de kerk worden afgespeeld.


03 augustus 2020

minder
Oude Kerk

Nieuws van rondom de Oude Kerk

02 augustus 2020  |  Voor de zondagen 9 en 16 augustus 2020

Kostersdienst
Gijs van Norden is koster op 9 augustus en op 16 augustus verricht Mick Langenberg de kostersdiensten.

Schriftlezing
Op 9 augustus is Bob Roukema lector en op 16 augustus verzorgt Willem Jan Visser de schriftlezingen.

Hulpdienst Oude Kerk
Voor al uw hulpvragen kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
- Diaken Ida van Dam tel.55.89.34, e-mail dambos@planet.nl of
- Joke van den Berg tel. 0577 - 84.25.46, e-mail: jokeathomenew@xsyoumail.nl.

Meeleven met elkaar
• Dhr. L Meiling heeft een beenamputatie ondergaan. En terwijl hij revalideert, eerst in het ziekenhuis en daarna in de Klimop, regelt zijn vrouw de verhuizing.
• Dhr. Wim van Eikenhorst heeft in het UMC en het st. Jansdal gelegen en is nu opgenomen in het Willem Holtrop hospice.
• Dhr. M. vd. Veen is ernstig ziek thuis
• Mw. A. Aalderink- vd Werken verblijft op Eikenstein

Jubileum
Twee jubilea mag ik hier vermelden.
- Op 5 augustus Nico en Lyda Sterk-Iwema veertig jaar elkaars hulp en tegenover.
- Op 20 augustus zijn oud-scriba Jan en Greet vd Berg-Anker een halve eeuw een liefdespaar.
We wensen allen betrokkenen een fijne vierdag toe – met allen die bij hen horen – en wensen hen Gods zegen voor de toekomst.

Afscheid ds. Verbaan
Met het aankomende vertrek van ds. Verbaan is er inmiddels een afscheidscommissie in het leven geroepen. Tijdens de startzondag op 20 September zullen er verschillende momenten zijn waarop wij als gemeente afscheid kunnen nemen. Begin september volgt meer informatie hierover in het kerkblad.

Tenslotte
Onlangs had iemand een nieuwe fiets gekocht en vertelde: in de winkel zijn haast geen gewone fietsen meer te krijgen: de keuze in e-bikes is enorm. Ze zijn niet aan te slepen. E-bikes, mountainbikes, bakfietsen, racefietsen. Ook zie je steeds meer loopfietsen, zelfs hier en daar een driewiel-seniorenfiets. Er is een wonderlijke wildgroei aan twee- en driewielers en alles helpt bewegen! Zeker in een tijd dat er veel is stilgezeten en thuisgewerkt. En het is nog duurzaam ook.
Het is nu op de fietspaden erg druk. Als ervaren fietspadgebruiker weet ik: je hoort die nieuwe fietsen niet meer aankomen. De e-bikes zijn vrijwel geluidloos, en iedereen die zich erop waagt – dagjesmensen, vakantievierende echtparen, damesgroepen – gaat met een zeker tempo over 's Heren wegen, zo van wie doet me wat? Maar oeps: daar komt een enkele of een groepje racefietsers aan: die hoor je ook niet en hun tempo ligt nog weer zo'n zes tot tot tien kilometer hoger en voor deze snelheidsmaniaken – en hun stravascores – moet alles wijken. Ze bellen meestal wel, maar je moet, zeker als je met z'n tweeën rijdt, wel snel aan de kant, want anders......
En last but not least zijn er ook nog een- of tweeouder gezinnen of opa's en oma's met kleinkinderen die op een mooie dag zich per fiets verplaatsen en stoppen op een mooi plekje of bij een fietspaddestoel – maar dan even niet opletten op het drukke fietsverkeer dat in fraaie streken als de Veluwe of de Noord-Hollandse duinen massaal aan het onthaasten is. Zelfs als je gaat wandelen in het bos is het tegenwoordig oppassen geblazen: je bent zomaar in de buurt van een mountainbiketrail en voor je het weet scheren een aantal nietsontziende zandpadcoureurs je voorbij.....Onlangs vertrouwde iemand me toe: 'Het is gewoon niet leuk meer om met je kleinzoon te gaan fietsen of wandelen, het is voortdurend opletten en waarschuwen!'

Fietsen is opstaan
Recent was ik in de fietsenfabriek van Gazelle in Dieren. Ze hebben er de langste lakstraat ter wereld, 1,6 kilometer en iedere 3 seconden wordt er een complete fiets afgeleverd: 275 000 fietsen per jaar. En men kan de vraag nauwelijks aan! Nederland is en blijft een geweldig fietsland, en andere landen ontdekken nu ook het fietsen: fietsvakanties, fietssubsidies, fietstrails. Maar het is ook geregeld een reden om in het ziekenhuis of thuis een bezoek af te leggen bij mensen, die een lelijke smak hebben gemaakt. En dikwijls komen dan bovenstaande voorbeelden boven. Op bezoek gebruik ik dan wel eens de woorden van drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, Tom Boonen: Renner (lees: fietser) word je met vallen en opstaan. Renner blijf je met opstaan! En dikwijls praten we wat door op dat thema: vallen en opstaan. Totdat ze een echo worden van de weg van onze Heer Jezus Christus.
Misschien is het ook wel een beeld van de mens die sabbat viert – nog niet zo hele lang geleden was voor velen de zondag dé dag om een eindje te gaan fietsen of wandelen na de ochtenddienst of voor de middag/avonddienst. Zo geniet menige fietser of wandelaar vandaag van de schoonheid van de natuur. Iedereen probeert zolang het kan te bewegen. Zo blijven we ook dicht bij onze Schepper die (naar een woord van Toon Hermans) permanent expositie houdt. En tegelijk dienen we ook hier wel rekening te houden met elkaar: samenleven, samen bewegen, met alle verschillen in snelheid, karakters, leefstijlen. Leren, met op/afstappen, trappen en remmen, en soms – maar liever niet! – met vallen en opstaan.

Met een hartelijke groet,
PAV02 augustus 2020

meer
Diaconie

Vakantiepret voor kinderen in armoede

24 juli 2020  |  Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat is een groot probleem. Kinderen uit kwetsbare gezinnen in Nederland kunnen meestal niet op vakantie. Wanneer in de zomervakantie klasgenootjes uitvliegen naar zonnige oorden, blijven zij achter. Kerk in Actie ondersteunt diaconieën in hun werk voor kinderen in armoede met advies en informatie. Samen met plaatselijke kerken wil Kerk in Actie deze kinderen verrassen met een Vakantietas. Een rugzak vol met leuke spulletjes voor de vakantieperiode, als zij thuis blijven terwijl hun klasgenootjes op vakantie gaan. Met uw bijdrage steunt u diaconale projecten van Kerk in Actie, zoals armoedebestrijding bij kinderen. Geef aan de collecte of maak een bijdrage over op t.n.v. Rek.nr. NL75 RABO 0317 7046 48 collecte Actie Vakantietas.

Namens de Themagroep Armoede


24 juli 2020

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT