Home > Westerkerk > Coronavirus

Coronavirus

Via deze webpagina houden we u op de hoogte van de huidige maatregelen rond het coronavirus.

Van 15 maart tot en met 1 juni zijn er in de Westerkerk geen reguliere diensten. Wel zijn er in deze periode online diensten vanuit de Westerkerk.

Zie
Relevante links voor de diensten.

We proberen met elkaar de verspreiding van het virus en de kans op besmetting zo klein mogelijk houden. Daarom zijn er een aantal aanpassingen, gebaseerd op de adviezen van de Protestantse Kerk.

Alleen online kerkdiensten, periode verlengd tot 1 juni
De overheid heeft alle bijeenkomsten verboden. De wijkkerkenraad zal vanzelfsprekend deze richtlijnen volgen. Dit houdt in dat er tot 1 juni geen kerkdiensten in de gebruikelijke vorm zullen zijn in de Westerkerk. Er zijn online kerkdiensten via de kerkomroep in YouTube. We nodigen iedereen uit deze bijzondere diensten online mee te beleven. U vindt een overzicht van deze diensten hier.

Alle activiteiten zoals jeugd- en kringwerk zijn komen te vervallen.
Het al dan niet door laten gaan van huiskringen is aan de huiskringen zelf, maar de kerkenraad adviseert met klem om ook de huiskringen voorlopig uit te stellen.
De Westerkerk is tot 1 juni niet beschikbaar voor groepen of bijeenkomsten.
De kerkenraadsvergaderingen tot en met mei vervallen. We kijken naar andere manieren om het kerkenraadswerk doorgang te kunnen laten vinden. We zijn uiteraard gewoon bereikbaar zijn via telefoon en e-mail.

Onderstaande aanpassingen zijn eerder ingesteld en zullen weer van toepassing zijn als we de diensten in de Westerkerk weer hervatten.
  • De predikant en ouderling van dienst geven elkaar geen hand maar dragen op een andere manier de verantwoordelijkheid van de dienst over. Dit kan een knikje met het hoofd zijn, of het leggen van een hand op het hart.
  • Bij de viering van de Maaltijd van de Heer zullen we kleine wegwerpbekertjes gebruiken.
  • De collecte vindt aan het einde van de dienst plaats bij de uitgang van de kerkzaal.
Het spreekt voor zich dat we van iedereen vragen om de adviezen met betrekking tot hygiƫne en contact in acht te nemen.

We volgen uiteraard de landelijke en regionale ontwikkelingen op de voet. Als er aanleiding is om de maatregelen bij te stellen, zullen we u dat via de nieuwsbrief en de website laten weten. Voor vragen kunt u altijd bij de kerkenraad terecht.

(Laatst bijgewerkt op 25-3-2020.)