Home > Westerkerk > Coronavirus

Coronavirus

Via deze webpagina houden we u op de hoogte van de huidige maatregelen rond het coronavirus.

We proberen met elkaar de verspreiding van het virus en de kans op besmetting zo klein mogelijk houden. Daarom zijn er een aantal aanpassingen, gebaseerd op de adviezen van de Protestantse Kerk.

Laatste nieuws: meer plaats in de kerkdiensten.

De huidige maatregelen zijn als volgt:
  • In de kerkdiensten zijn maximaal 170 bezoekers aanwezig. 'Personeel' tellen we niet mee.
  • Graag inschrijven via het formulier.
  • Houd in de kerkzaal 1 zitplaats tussen u en een ander vrij (gezinsleden uitgezonderd).
  • Oppas, kindernevendienst en basiscatechisatie vinden plaats gedurende de hele dienst. Deelnemers hiervan tellen niet mee in het totaal aantal kerkgangers. Wel graag inschrijven met het oog op de organisatie.
  • Houd rekening met de ander en geef elkaar de ruimte.
Overige maatregelen
De volgende maatregelen gelden voorlopig nog. We bekijken de komende tijd nut en noodzaak van deze maatregelen.
  • Bij doordeweekse aanwezigheid noteert u uw naam op een lijst.
  • Bij binnenkomst handen ontsmetten.
  • Volg de aanwijzingen van de coƶrdinatoren op.
  • Maak geen gebruik van de kapstokken.
  • De predikant en ouderling van dienst geven elkaar geen hand maar dragen op een andere manier de verantwoordelijkheid van de dienst over.
  • De collecte vindt aan het einde van de dienst plaats bij de uitgang van de kerkzaal. Ook kunt u de QR-code gebruiken.
  • Bij de viering van de Maaltijd van de Heer zullen we kleine wegwerpbekertjes en brood op kleine schoteltjes gebruiken.
Kerkdiensten online
We blijven de kerkdiensten uitzenden via Kerkomroep en YouTube uit. Alle informatie over de onlline diensten vindt u hier.

Het spreekt voor zich dat we van iedereen vragen om de adviezen met betrekking tot hygiƫne en contact in acht te nemen.

We volgen uiteraard de landelijke en regionale ontwikkelingen op de voet. Als er aanleiding is om de maatregelen bij te stellen, zullen we u dat via de nieuwsbrief en de website laten weten. Voor vragen kunt u altijd bij de kerkenraad terecht.

(Bijgewerkt op 22-9-2021.)