Home > Westerkerk > Basiscatechese

Jeugdwerk

Basiscatechese

Voor de kinderen van groep 7 en 8 en de tieners van klas 1 en 2 en klas 3 en 4 is er (basis)catechese tijdens de kerkdienst. Op de zondagen dat catechese aangeboden wordt, gaan zij tegelijk met de kinderen van de kindernevendienst uit de kerkzaal. Ze komen niet meer terug in de dienst. Andere zondagen halen zij hun werkblad op achter in de kerk.

Doel
  • Kennis overdragen van het christelijk geloof, de Bijbel, de kerkdienst, het gemeentezijn.
  • Ontmoeting tussen de kinderen/ jongeren stimuleren en faciliteren.
  • Jongeren betrokken houden bij de kerkgang en kerkdienst; helpen “invoegen” in de gemeente.
Frequentie
Groep 7 en 8
2x in de 3 weken basiscatechese
1x in de 3 weken een werkblad tijdens de dienst

Klas 1 en 2
2x in de maand basiscatechese
1x in de maand “Talk”
1x in de maand gewoon in de dienst

Klas 3 en 4
1x in de maand catechese

In juli en augustus is er geen (basis)catechese. Er worden dan standaard werkbladen uitgeprint die de tieners tijdens de preek kunnen invullen.

Het actuele rooster vindt u op deze pagina onder downloads.

Inhoud
Er wordt voor de invulling van de ochtenden gebruikgemaakt van methodes van de HGJB (On Track – Oude en Nieuwe Testament; en: Follow Me).
Op het werkblad staat extra informatie en vragen over de preek. Het werkblad ligt op de beamertafel met pennen en onderleggers.
Tijdens Talk wordt de preek na de dienst nabesproken samen met de predikant.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.