Home > Westerkerk > Activiteiten

20.00 uur (inloop met koffie vanaf 19.45 uur)
Westerkerk

Tweede gemeenteavond homoseksualiteit en de kerk

Op 21 januari hadden we de eerste avond. Er was best een mooie opkomst en er was een prettige, open sfeer waarin we met elkaar van gedachten konden wisselen en waarin de bijbelteksten die vaak geciteerd worden rondom homoseksualiteit aan de orde kwamen. Voor geïnteresseerden is de powerpoint van deze avond beschikbaar (stuur even een mailtje naar André).

Omdat het lastig is om in een grote groep inhoudelijk dieper op het thema in te gaan, zou het mooi zijn dat er na deze eerste avond in kleine groepen over doorgesproken wordt. Dit kan in de bestaande huiskringen zijn, maar ook in pop-up-groepen die speciaal hiervoor bij elkaar komen.
Het is de bedoeling dat er tussen 22 januari en 19 februari van dergelijke groepsbijeenkomsten zijn. Heb je interesse geeft dat dan even door!

Op woensdag 19 februari (inloop met koffie vanaf 19.45 uur, de avond begint om 20.00 uur) zal de tweede avond worden gehouden. Iedereen is welkom!
Tijdens deze avond maken we de stap naar vandaag. Hoe vertaal je wat we in de bijbel lezen naar vandaag. En hoe werkt dat dan in de praktijk? Ook tijdens deze avond willen we tijd inruimen om met elkaar te kunnen delen en uitwisselen hoe we hierin staan. Wat is belangrijk voor jou persoonlijk en wat is belangrijk voor de gemeente? Hoe kunnen we een gemeente zijn waarin mensen zich veilig en geaccepteerd weten – ook bij verschillende meningen en opvattingen?

We hopen met elkaar op mooie en zinvolle bijeenkomsten!
De voorbereidingscommissie, Aart Verspuij, Joke Nijeboer, Machteld van Dam en André Priem.

20.00 uur (inloop met koffie vanaf 19.45 uur)

Kamp 2.0

Hoi Tieners van de Westerkerk.

Afgelopen jaar zijn wij, Nathaniël, Sjoerd, Rieneke, Julliët en Kayla, met een stel tieners op kamp geweest. Dit vonden we zo leuk dat wij een nieuw kamp organiseren. Ben je tussen de 12-17 jaar dan ben je van harte welkom om je aan te sluiten bij Kamp 2.0. Kamp 2.0 zal zich uiteraard houden aan de regels rondom het corona, hierdoor is het nog even een gestoei met de prijs en de slaap accommodatie. Het kan maar zo zijn dat we allemaal in een eigen tentje gaan slapen! Maar hier volgt later nog meer informatie over.

Heb je voor nu al vragen, bel – mail – app naar: Kayla Wustenhoff,

Groetjes het Kamp 2.0 Team.

19 tot en met 20 september
Nog onbekend

Schoenendoosactie

Schoenendoosactie weer van start

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen wij als Westerkerk weer mee aan de Schoenendoosactie. Via de actie krijgen kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau.

Tijdens de Schoenendoosactie versieren kinderen en volwassenen een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen.

In een tijd waarin wij niet allemaal samen kunnen komen is het mooi om toch als gemeente de verbinding te zoeken en met elkaar de actie tot een succes te maken.

De schoenendoosactie gaat a.s. zondag 20 september van start en wordt afgesIoten op zondag 1 november. In de tussenliggende periode kunt u een folder meenemen vanuit de hal van de kerk. In de folder staan alle opties genoemd voor het inleveren van de schoenendoos.

Een folder is ook te downloaden

Voor vragen:
Ton Bannink

Gemeentezondag

Op 20 september staat de startzondag met als thema "Ontmoeting" gepland.
Ontmoeting met God en met elkaar als gemeenteleden. Hoe geven we hier vorm aan in het komende winterseizoen?

Op zondag 13 september zal onze predikant André Priem dit thema al centraal stellen in de dienst en verkondiging.

Op de startzondag hopen we elkaar met mooi weer te ontmoeten op het kerkplein om 9.30 uur. We zullen met elkaar zingen en in groepjes met het thema aan de slag gaan. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de maatregelen rondom het coronavirus.

Er is oppas voor de kleintjes en een speciaal programma voor de kinderen van groep 1 t/m groep 8.

De tieners zijn dat weekend met elkaar op kamp en hebben daar op zondagochtend nog hun eigen programma.

We sluiten rond 11.30 uur af nadat we met elkaar koffie en thee hebben gedronken en hebben genoten van zelfgebakken lekkers.

We hopen u allen te ontmoeten! Schrijft u zich snel in via het inschrijfformulier op de website?