Lees voor
Zoek
Home > Westerkerk > Activiteiten

Activiteiten


15
NOV
20.00 uur - 21.45 uur
Westerkerk

Seminar Kerk en Israël: De profetische boodschap van Advent

Spreker: ds. H. Poot
Datum: 15 november 2022
Plaats: Westerkerk; Oude Nijkerkerweg 4
Tijd: 20.00 – 21.45 uur

Voor Christenen is Jezus vooral de Heiland die ons reinigt van alle zonden. Maar is daarmee alles gezegd? Jezus is ook de Christus, de Gezalfde, de Koning! Is het aspect van zijn Koningschap niet teveel naar de achtergrond verdwenen, terwijl zowel het Oude als Nieuwe Testament veel spreekt over het Koninkrijk.

In Jesaja lezen we, dat met Zijn komst de naam van God over heel de aarde bekend gemaakt zal worden (12: 4vv). De komst van de Koning houdt ook grote beloften in voor Israël.

Amos spreekt over “het weder oprichten van de vervallen hut van David” (9:11-15). Bij de geboorte aankondiging spreekt de engel Gabriël dat God Jezus de troon van zijn vader David zal geven en dat Hij als koning zal heersen over het huis van Jacob tot in eeuwigheid en dat Zijn koningschap geen einde zal nemen (Lucas 1: 32, 33). Maria zingt in haar lofzang dat God Israël, zijn knecht, in barmhartigheid zal gedenken en de beloften die Hij aan Abraham en zijn nageslacht gedaan heeft, zal nakomen (Lucas 1: 55).
In dit seminar willen we nadenken over de betekenis van de wederkomst van onze Koning voor de wereld, maar ook voor Israël! En wat is de rol van Israël in de heilsgeschiedenis?

Het seminar is via de livestream te volgen via YouTube, en de website. Zie ook 
kerkdiensten.westerkerk-ermelo.nl en de agenda van de Scipio app.

Commissie Kerk en Israël ErmeloDeel op Deel op

Details

20.00 uur - 21.45 uur
Westerkerk

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

15
DEC

Leerhuis Ermelo: Een muzikale kerst vol beeldige beelden

Ook deze avond had al twee jaar geleden zullen zijn – nu hopen we écht in kerstsfeer te komen!

Saskia van Lier laat ons kennismaken met kerstmuziek van Charpentier en Corelli en anderen. Daarbij passende bijbelteksten en kerkelijke schilderkunst. Een streling voor oog en oor...

20.00 uur
Immanuelkerk
Meer informatie

minder
Website ontwikkeling: Exitus ICT