Home > Westerkerk > Activiteiten

Westerkerk

Schoenendoosactie

Schoenendoosactie weer van start

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen wij als Westerkerk weer mee aan de Schoenendoosactie. Via de actie krijgen kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau.

Tijdens de Schoenendoosactie versieren kinderen en volwassenen een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen.

In een tijd waarin wij niet allemaal samen kunnen komen is het mooi om toch als gemeente de verbinding te zoeken en met elkaar de actie tot een succes te maken.

De schoenendoosactie ging zondag 20 september van start en wordt afgesIoten op zondag 1 november. U kan de dozen ook inleveren op woensdag  28 oktober tussen 15:00 en 17:00 uur.
In de tussenliggende periode kunt u een folder meenemen vanuit de hal van de kerk. In de folder staan alle opties genoemd voor het inleveren van de schoenendoos.

Een folder is ook te downloaden

Voor vragen:
Ton Bannink

Westerkerk

Samen de Bijbel lezen

Vorig jaar zijn we gestart met een bijbel gespreksgroep. Er zijn nóg 65 bijbelboeken… Graag zou ik in het komende seizoen, tussen eind september en Pasen, en wéér elke twee weken op dinsdag- of donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur het ‘Boek van het Begin’ - Genesis - gaan lezen.

Ds. Nelle-Mieke Drop is emeritus-predikant van de Protestantse Kerk in Nederland en woonachtig in Ermelo.

Meer informatie en aanmelding: bijbellezen
dinsdag 29 september 2020
Immanuelkerk

2023 Nasleep razzia Putten

Na de mislukte aanslag van het verzet bij de Oldenallerbrug wordt een razzia uitgevoerd door soldaten van de Wehrmacht op 1 en 2 oktober 1944. De opdracht wordt gegeven door generaal F. Christiansen. In totaal worden er 660 mannen en jongens weggevoerd. Slechts 48 van hen overleefden de hel van de Duitse concentratiekampen. Dat niet het hele dorp werd afgebrand als vergelding was, hoe raar het ook klinkt, nog een geluk bij een ongeluk. Na de bevrijding kreeg Putten de naam: ‘Het dorp van de weduwen en wezen.’ Zowel uit binnen- als buitenland stroomde de hulp toe.

In zijn lezing gaat historicus Evert de Graaf in op tal van aspecten in de nasleep van de razzia.

Meer informatie en aanmelden:razzia
donderdag 1 oktober 2020
Maranathakerk

2024 groene vingerwijzingen

Vanuit de actualiteit rond milieuvragen en de klimaatcrisis wordt ook de theologie bevraagd. Wat zijn de mogelijkheden en de grenzen van een ‘groene theologie’ om ons nu te inspireren en verder te helpen? Hoe verbindt die zich met de Bijbelse traditie? Een belangrijke bijdrage naar het zoeken van een antwoord daarop biedt de Joodse ecologische theologie. Daarin staat de Thora centraal.

Hans Schravesande was en is nog actief als theoloog rond de vragen van jodendom, ecologie en klimaatverandering.

Meer informatie en aanmelding: vingerwijzingen
maandag 5 oktober 2020
Immanuelkerk