Home > Westerkerk > Activiteiten

Oude Kerk

Kliederkerk

Op zondag 15 september vindt al weer de derde Kliederkerk in Ermelo plaats. Dit keer is de Oude Kerk aan de Kerkbrink 1 gastheer, en het thema luidt ‘David & Goliath’. De Kliederkerk duurt van 16 uur (inloop 15.30 uur) tot ca 18 uur en bestaat ook nu uit de drie kenmerkende onderdelen: ‘samen ontdekken’ (workshopachtige activiteiten), ‘samen vieren’ (korte viering) en ‘samen eten’ (maaltijd).

We werken het thema weer op verrassende en creatieve wijze uit; met onder meer een zangworkshop waarvan de liederen terugkomen in de viering; en diverse andere doe-activiteiten voor jong en oud. We hopen dat dit prachtige Bijbelverhaal op vernieuwende en betekenisvolle wijze bij groot en klein tot leven komt komt

Aanmelden is niet nodig, en deelname is gratis.
Nodig gerust ook vrienden en vriendinnen of klasgenoten van harte uit.

Volg ons op facebook: ‘kliederkerkErmelo’
Namens het Kliederkerk team,
André Priem en Sjaak Teuwissen

Voor meer informatie klik hier

Oude Kerk

Kliederkerk in het Kerkelijk Centrum

17 november Kliederkerk
Dit keer is het Kerkelijk Centrum aan de Jeugdkant 16 gastheer, en het thema luidt ‘delen maakt meer’. We gaan aan de slag met het Bijbelverhaal van de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging: 5 broden en 2 vissen blijken meer dan genoeg om duizenden hongerige magen te voeden. De Kliederkerk duurt van 16 uur (inloop 15.30 uur) tot ca 18 uur en bestaat ook nu uit de drie kenmerkende onderdelen: ‘samen ontdekken’ (workshopachtige activiteiten), ‘samen vieren’ (korte viering) en ‘samen eten’ (maaltijd).
We werken het thema weer op verrassende en creatieve wijze uit; vooral de maaltijd lijkt ons in de sfeer te brengen van het Bijbelverhaal van ‘vijf broden en twee vissen’; er zijn weer allerlei doe-activiteiten voor jong en oud. We hopen dat jong en oud ook dit keer weer een ontspannen en betekenisvolle middag komt beleven
Aanmelden is niet nodig, en deelname is gratis.
Nodig gerust ook vrienden en vriendinnen of klasgenoten van harte uit.
Volg ons op facebook: ‘kliederkerkErmelo’
Het Kliederkerk team
16:00 -18:00
Kerkelijk Centrum

Rouw is de achterkant van de liefde

Als je zelf of iemand in je omgeving met verlies en verdriet te maken krijgt, is het soms moeilijk om een weg te vinden in een wirwar van gevoelens.

Verschillende emoties beïnvloeden je leven en kunnen ons uit balans brengen. Rouw is een normale reactie op verlies waarmee we een plek voor ons zelf creëren om werkelijk afscheid te kunnen nemen en met ons verlies te leren omgaan. De inleiding zal zich voornamelijk richten op het verlies door de dood maar het bevat ook inzichten en handvatten die herkenbaar en toepasbaar zijn bij andere vormen van verlies
Antoinette Bottenberg is theoloog en pastoraal werker.

Meer informatie en aanmelden: Rouw
maandag 18 november 2019
Immanuelkerk

Kampvuuravond voor mannen

Vuur en vriendschap
Met als motto "Geef een man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is" ben je elke derde dinsdagavond van de maand (september t/m juni) welkom voor een avond met een vuurtje, drankje, gezelligheid, vriendschap en inhoud. Een plek om te praten, te luisteren en je verhaal te kunnen doen.

Zie ook de pagina over de kampvuuravonden.

Volenbeekweg 12, Putten