Home > Westerkerk > Activiteiten

Kampvuuravond voor mannen

Vuur en vriendschap
Met als motto "Geef een man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is" ben je elke derde dinsdagavond van de maand (september t/m juni) welkom voor een avond met een vuurtje, drankje, gezelligheid, vriendschap en inhoud. Een plek om te praten, te luisteren en je verhaal te kunnen doen.

Zie ook de pagina over de kampvuuravonden.

Kampvuuravond voor mannen

Vuur en vriendschap

Zie ook de pagina over de kampvuuravonden.
Volenbeekweg 12, Putten

Tweede gemeenteavond homoseksualiteit en de kerk

Op 21 januari hadden we de eerste avond. Er was best een mooie opkomst en er was een prettige, open sfeer waarin we met elkaar van gedachten konden wisselen en waarin de bijbelteksten die vaak geciteerd worden rondom homoseksualiteit aan de orde kwamen. Voor geïnteresseerden is de powerpoint van deze avond beschikbaar (stuur even een mailtje naar André).

Omdat het lastig is om in een grote groep inhoudelijk dieper op het thema in te gaan, zou het mooi zijn dat er na deze eerste avond in kleine groepen over doorgesproken wordt. Dit kan in de bestaande huiskringen zijn, maar ook in pop-up-groepen die speciaal hiervoor bij elkaar komen.
Het is de bedoeling dat er tussen 22 januari en 19 februari van dergelijke groepsbijeenkomsten zijn. Heb je interesse geeft dat dan even door!

Op woensdag 19 februari (inloop met koffie vanaf 19.45 uur, de avond begint om 20.00 uur) zal de tweede avond worden gehouden. Iedereen is welkom!
Tijdens deze avond maken we de stap naar vandaag. Hoe vertaal je wat we in de bijbel lezen naar vandaag. En hoe werkt dat dan in de praktijk? Ook tijdens deze avond willen we tijd inruimen om met elkaar te kunnen delen en uitwisselen hoe we hierin staan. Wat is belangrijk voor jou persoonlijk en wat is belangrijk voor de gemeente? Hoe kunnen we een gemeente zijn waarin mensen zich veilig en geaccepteerd weten – ook bij verschillende meningen en opvattingen?

We hopen met elkaar op mooie en zinvolle bijeenkomsten!
De voorbereidingscommissie, Aart Verspuij, Joke Nijeboer, Machteld van Dam en André Priem.

20.00 uur (inloop met koffie vanaf 19.45 uur)
Westerkerk

MRT

We moeten gered willen worden...

Borgman neemt zijn uitgangspunt in het verzet tegen het cultuurchristendom: kerkelijkheid en persoonlijk geloof hebben wij nodig.

Overal vergrijzen de kerken en het lukt het christendom niet het geloof aan een volgende generatie door te geven. Kerken doen hun best om te redden wat er te redden valt. Maar zij zouden moeten begrijpen dat zij gered moet worden.

Het christendom leeft niet bij een traditie die door de gelovigen wordt vastgehouden, maar door een God die de gelovigen vasthoudt, juist op het moment dat zij zich van alles en iedereen verlaten voelen. God is een vluchteling die niet moet worden gered, maar die komt om ons te redden.

We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar dit programma.
Meer informatie kunt u vinden door te klikken op
[We moeten gered willen worden].
Aanmelden kan dan via de website.
maandag 2 maart 2020
Locatie: Oude Kerk (De Hoeve)