Home > Westerkerk > Activiteiten

Groetjes het Kamp Team.

Gemeentezondag

Informatie startzondag 19 september
In het vorige kerkblad schreven we al, dat we dit teruggrijpen naar een goed bevallen formule van enkele jaren geleden. We beginnen met een dienst in wijngaard Telgt. Deze begint om 10.30 uur. De fiets en de auto worden gewoon op het kerkplein geparkeerd, waarna u even oversteekt naar de wijngaard. Is dit stukje lopen voor u niet mogelijk, dan kunt u vragen om een parkeerplekje bij de wijngaard. Als u zelf geen stoeltje of kleed kunt meenemen, zorgen wij daar voor.
Opgeven of informatie bij Helen Arends.

U hoeft zich niet op te geven voor de dienst in de open lucht. U bent gewoon als vanouds welkom. Voor de dienst in de wijngaard neemt u zelf een stoeltje of kleed mee. Er is geen kindernevendienst en geen oppas. Wij komen met z’n allen bij elkaar in de wijngaard.
Het is niet de bedoeling tussen de wijnstokken te gaan lopen. Ouders let s.v.p. zelf even op de kinderen.

Na de dienst gaan we terug naar het kerkplein. Daar staat de koffie klaar. Na de koffie is er een heuse barbecue. Voor de kinderen staat het springkussen weer klaar. Opgeven is ook hier niet nodig. Van harte welkom.
Degenen die iets lekkers meenemen voor bij de koffie of een salade bij de barbecue kunnen dit voor de dienst afgeven in de kerk.

En als het koud en regenachtig is? We zijn niet van suiker en kunnen wel wat hebben, maar als het echt tegen zit gaat de dienst in de wijngaard niet door. U wordt dan geïnformeerd via de app-groepen en een bericht van de nieuwsbrief. We houden dan in ieder geval een dienst in de kerk.

Tot slot: Een startzondag kost natuurlijk ook meer dan een “gewone” zondag. Bij de uitgang van de wijngaard staat de bekende melkbus. Mogen wij op uw bijdrage rekenen?

Wijngaard Telgt

Informatieavond vacatures

Eind dit jaar ontstaan er diverse vacatures in de kerkenraad. Iedere twee jaar is het weer een uitdaging om alle vacatures ingevuld te krijgen. Maar het is ook een kans: nieuwe kerkenraadsleden of medewerkers brengen vaak een nieuw geluid en een frisse blik. Een goede doorstroming in de kerkenraad is van belang voor de hele gemeente.

Een overzicht van de vacatures vindt u elders op de website.

De kerkenraad wil graag ook dit jaar weer een informatieavond te houden over de vacatures. Tijdens deze avond kunnen we u informatie geven over het kerken(raads)werk in het algemeen en de specifieke ambten en functies in het bijzonder. Ook kunt u vragen stellen en verder kijken dan alleen de ene vacature waar u misschien voor gevraagd zou worden. Ook andere vacatures dan de vacatures in de kerkenraad (zoals bijvoorbeeld het jeugdwerk) komen aan bod.

Deze avond is daarom niet uitsluitend bedoeld voor het polsen van de belangstelling om een vacature in te vullen, maar ook om u te informeren over het kerkenraadswerk. Ook als u (bijna) zeker weet dat u geen functie wil vervullen, heten we u van harte welkom.

We hebben een uitnodiging verstuurd naar gemeenteleden die genoemd zijn naar aanleiding van een oproep om namen in te dienen. Daarnaast geldt de uitnodiging voor iedereen in de gemeente: u bent van harte welkom! We zullen u tijdens deze avond niet voor het blok zetten om ja te zeggen voor een ambt of functie. Maar als na afloop van de avond uw belangstelling gewekt is, horen we dat natuurlijk graag.

De avond is uiteraard in de Westerkerk; aanvang om 20.00 uur.