Home > Westerkerk > Activiteiten

12.30 uur tot 15.15 uur

67-plusmiddag

Op 19 december is er weer een 67-plusmiddag.

Kerstlunch voor alle senioren in onze Westerwijk
Alle ouderen in onze wijk zijn weer van harte welkom op de kerstmiddag in de Westerkerk op donderdag 19 december 2019.
We beginnen om 12.30 uur met gezellig samen eten. Daarna sluiten we de middag af met een
korte viering, waaraan dit jaar meerdere mensen mee zullen werken.

U bent hartelijk welkom en we hopen met elkaar weer op een fijne middag!

Meer informatie volgt.
Zie ook deze pagina.

12.30 uur tot 15.15 uur

Kampvuuravond voor mannen

Vuur en vriendschap
Met als motto "Geef een man een vuurtje en wat te drinken en hij weet wat de bedoeling is" ben je elke derde dinsdagavond van de maand (september t/m juni) welkom voor een avond met een vuurtje, drankje, gezelligheid, vriendschap en inhoud. Een plek om te praten, te luisteren en je verhaal te kunnen doen.

Zie ook de pagina over de kampvuuravonden.

Volenbeekweg 12, Putten

Eerste gemeenteavond homoseksualiteit en de kerk

Gemeenteavonden over homoseksualiteit
Als gemeente willen we in de komende tijd met elkaar in gesprek gaan over homoseksualiteit.
Tijdens het kerkenraadsweekend in oktober hebben we binnen de kerkenraad een eerste verkenning gedaan. Ook binnen de gebedsgroep is er een bijeenkomst biddend aan dit thema gewijd. Dat waren inspirerende en waardevolle bijeenkomsten.
De volgende stap is dat we hier als gemeente met elkaar hierover van gedachten wisselen, en wel op dinsdag 21 januari en op woensdag 19 februari (inloop met koffie vanaf 19.45 uur, de avond begint om 20.00 uur).
Tijdens de eerste avond willen het hebben over onze eigen ervaringen en beleving en we willen de bijbel openslaan om met elkaar stil te staan bij veel geciteerde teksten. Daarbij willen we in de breedte beginnen, bij wat in de bijbel gezegd wordt over relaties in het algemeen. Zo beginnen we in ons eigen leven… Daarna spitsen we het toe op homoseksualiteit.
Omdat het lastig is om in een grote groep inhoudelijk dieper op het thema in te gaan, zou het mooi zijn dat er na deze eerste avond in kleine groepen over doorgesproken wordt. Dit kan in de bestaande huiskringen zijn, maar ook in pop-up-groepen die speciaal hiervoor bij elkaar komen.
Er zal materiaal beschikbaar zijn. Het is de bedoeling dat er tussen 22 januari en 19 februari van dergelijke groepsbijeenkomsten zijn. Tijdens de eerste avond kun je je hiervoor opgeven, maar heb je nu al interesse geef dat dan alvast aan een van ons door.
Tijdens de tweede avond maken we de stap naar vandaag. Hoe vertaal je wat we in de bijbel lezen naar vandaag. En hoe werkt dat dan in de praktijk? Ook tijdens deze avond willen we tijd inruimen om met elkaar te kunnen delen en uitwisselen hoe we hierin staan. Wat is belangrijk voor jou persoonlijk en wat is belangrijk voor de gemeente? Hoe kunnen we een gemeente zijn waarin mensen zich veilig en geaccepteerd weten – ook bij verschillende meningen en opvattingen?
We hopen met elkaar op mooie en zinvolle bijeenkomsten!
De voorbereidingscommissie, Aart Verspuij, Joke Nijeboer, Machteld van Dam en André Priem.

21 januari 2020 en 19 februari 2020
Westerkerk

Koffietijd in de keet naast de kerk.

Alleen een kopje koffie is niet half zo gezellig als samen een bakje doen. Daarom starten we op 21 januari met koffieavonden. Vooral bedoeld om eens samen met iemand een kop koffie en een praatje te hebben.. Natuurlijk ook voor theedrinkers. Welkom vanaf half 8.
Behalve op onze website, staat de agenda ook in ons wijkbericht in het kerkblad.
Voor meer informatie kunt u hier terecht.
In de keet naastde Westerkerk