Home > Zendingskerk > Musical

Wat doen wij?

Musical ‘Vrolijke Frans’

De spelgroep met spelers van jong tot ouder is al weer druk aan het repeteren. Dit
jaar is gekozen voor de musical ‘Vrolijke Frans’. Deze musical legt de verbinding
tussen Franciscus van Assisi en het heden.
Peter laat een villa bouwen op een perceel waar vroeger het klooster van Franciscus heeft gestaan. Peter, de vader van het gezin, heeft een goed lopende kledingzaak en weet dat geld het belangrijkste is in het leven. Zijn vrouw, Johanna, weet dat het slechts gaat om de uiterlijke schijn, wat de mensen van je denken, dat is belangrijk.
Dochter Clara geeft niets om geld en goed. Zij wil naar de dansacademie. Daarnaast spaart ze met haar vriendinnen geld voor een reis naar Afrika.
Daar willen ze gaan helpen bij een goede doelen project. Frank, de zoon, werkt in de kledingzaak van zijn vader. Hij heeft vrienden die een band vormen waarvan hij de manager is.
Clara vindt in de container een icoon van Franciscus. Ze zet hem stiekem op haar
kamer. ’s Nachts krijgt ze in een droom bezoek van Franciscus. Hij zegt haar door te gaan met dansen, haar dromen niet op te geven. De band gaat op reis naar Ibiza, waar Frank in de gevangenis terecht komt. Peter betaalt alles en haalt hem naar huis. Maar dan krijgt Frank van Peter te horen dat hij twee maanden geen salaris krijgt. Frank raakt in paniek: waar moet hij nu zijn vrienden en alles van betalen? Hij steelt de envelop van zijn zus met € 2000,-.
Dit geld hadden de vriendinnen gespaard voor de reis naar Afrika. Hoe gaat dit verder? Dan is er nog Arnoud, hij is verliefd op Clara. Mag Clara naar de dansacademie of moet ze economie gaan studeren?
En hoe gaat het verder met Frank en zijn ‘vrienden’?
Een vermakelijke musical over wat echt belangrijk is in het leven.

Uitvoeringsdata: 14 en 15 februari 2020.

Noteer de datum vast in uw agenda!

Met vriendelijke groet,
Gertia Coenraats, regisseur.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.