Home > Zendingskerk > Activiteiten

zaterdag 31 oktober 2020

Zaterdagmiddagconcert in de Zendingskerk

Zaterdag 31 oktober a.s. vindt om 15.00 uur een klassiek concert plaats in de Zendingskerk. Helaas kunnen niet meer dan 30 personen aanwezig zijn.
Het concert is volgeboekt.

Dorothea Bleijenberg op vleugel en Erik Bleijenberg op klarinet spelen werken van onder meer Mozart, Beethoven, Ravel en Chopin. Annellie van Halm ondersteunt en verbindt de muziek met gesproken woord.

Muzikaal gezin
Moeder en zoon Bleijenberg komen uit een muzikaal gezin. Dorothea heeft vele jaren pianoles gevolgd, onder meer van Yuri Golland (Harderwijk). Zij geniet ervan in het musiceren emoties te uiten en te verwerken.
Erik heeft jarenlang klarinetlessen gevolgd, onder andere van Cor Boot. Hij maakt al meer dan 10 jaar deel uit van klarinetkwartet Parlando.
Annelie van Halm heeft vanuit haar belangstelling voor cabaret en declameren lessen gevolgd op de Academie voor Expressie in woord en gebaar.

U kunt zich niet meer aanmelden.
Wel is het concert te volgen via "Zendingskerk Online" .

Hier is de link die u direct bij de uitzending brengt.

Dorothea Bleijenberg                Erik Bleijenberg       Annellie van Halm

zaterdag 31 oktober 2020

Vesper

De kerk Gemeenschap van gelovigen

Nadat Jezus teruggekeerd was naar zijn Vader, bleven zijn leerlingen achter. In het boek Handelingen der Apostelen wordt verhaald hoe de eerste leerlingen van Jezus trouw bleven aan het geloof. Daarnaast gingen zij het geloof verkondigen over de gehele wereld.

Na een korte inleiding over het ontstaan van de christelijke kerk, kijken we wat dat eigenlijk zijn: kerkmodellen. Wat kunnen we daarmee? Daarna behandelen we een aantal van deze modellen.

Rini Bouwman is diaken in de RK-parochie St. Lucas in Leusden.

Meer info en aanmelden: Kerk
maandag 30 november 2020
Immanuelkerk

Een moeilijk boek of moeilijke mensen

De Bijbel is een ingewikkeld boek, en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je hart geraakt wordt?
En hoe voorkom je een al te rationele Bijbellezing?

In zijn boek 'Lezen en laten lezen' benadrukt Arnold Huijgen het 'je laten lezen' door de Bijbel, dat wil zeggen: je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt.

Meer informatie en aanmelden: moeilijk boek
woensdag 9 december 2020
Nieuwe Kerk