Home > Zendingskerk > Activiteiten

Zaterdag 22 juni
Zendingskerk

Open kerk - Fête de la Musique

Zendingskerk open voor optredens in verband met festival Fête de la Musique.

Een niet meer weg te denken muziekfeest in ons mooie dorp waar liefhebbers van heinde en ver komen, om te genieten van de vele optredens variërend van zang, dans en cabaret.
Het is voor de bezoeker ook kosteloos en men kan de hele dag door genieten van al het moois wat de ongeveer 1200 deelnemers laten zien en horen.

Fête de la Musique Ermelo is elk jaar op de zaterdag het dichtst bij 21 juni. Dat is de dag waarop het in Frankrijk elk jaar gevierd wordt.

Het programma is alsvolgt:

11.00 – 11.45 Gitaarschool Codes Amis / orkest
12.00 – 12.45 Oldies but Goldies / koor
13.00 – 13.45 Cantiamo / koor
14.00 – 14.45 Sing 4 Fun / koor
15.00 – 15.45 De Heeren van Nunspeet / koor
16.00 – 16.45 Cantiamo / koor

Hartelijk welkom op zaterdag 22 juni 2019 in Ermelo.

Vive la Musique!!

Zaterdag 22 juni
Zendingskerk

Kliederkerk

Op 31 maart was er de eerste Kliederkerk Ermelo-bijeenkomst in de Immanuelkerk. We kijken terug op een geslaagde start! Natuurlijk ontdekten we bij de evaluatie enige verbeterpunten (het was ook onze eerste keer ;-), maar we zijn vol enthousiasme ook alweer aan de slag gegaan met de komende keer!
De eerstvolgende Kliederkerk zal zijn op zondag 7 juli in de Westerkerk (15.30-18.00 uur, het team begint om 14.00 uur met de voorbereidingen).
Ook deze bijeenkomst zal bestaan uit drie onderdelen: Samen ontdekken (workshopachtige activiteiten), Samen vieren (korte interactieve viering) en Samen eten (eenvoudige maaltijd).
Op dinsdag 4 juni (20.00 uur in de Westerkerk) willen we deze Kliederkerk-bijeenkomst voorbereiden. We kunnen mensen gebruiken in de volgende teams: gastvrijheid, catering, workshops en viering.
Alleen samen kunnen we van Kliederkerk Ermelo iets mooi maken!
Als je ook mee wil helpen doen, dan kun je je aanmelden bij Ery of André.
Geef dan ook even aan of je voorkeur hebt voor een bepaald team of een bepaalde activiteit. En als je andere mensen kent die wel willen helpen? Nodig hen dan gerust uit voor de voorbereidingsavond van 4 juni!
Als thema hebben we voor 7 juli gekozen voor ‘Op rots of zand’.
Wil je daar alvast eens over nadenken, check dan het volgende document:
We hopen elkaar te ontmoeten!
met hartelijke groet,
Ery Bennink
André Priem

Na de start op 31 maart in de Immanuelkerk vinden de drie volgende Kliederkerkbijeenkomsten plaats in de Westerkerk (7 juli), Oude Kerk (15 september) en in het Kerkelijk Centrum (17 november). Zet ze vast in de agenda!

Voor meer informatie klik hier
Westerkerk

Vakantie Bijbel Week

De Vakantie Bijbel Week is een week waarin kinderen bezig zijn met het evangelie door liedjes zingen, knutselen, luisteren naar verhalen uit de Bijbel en meer. Het thema dit jaar is: 'kleur je dag'.
Geschikt voor alle kinderen vanaf 4 jaar t/m groep 8.

Maandagmiddag 20 augustus van 13.30 – 15.30 uur
Dinsdagochtend 21 augustus van 9.30 – 11.30 uur
Woensdagochtend 22 augustus van 9.30 – 11.30 uur
Donderdagochtend 23 augustus van 9.30 – 11.30 uur
Zondagmorgen 26 augustus om 9:30 uur afsluiting tijdens dienst in het Kerkelijk Centrum

Locatie: Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 14

Maandag 20 aug t/m donderdag 23 augustus
Kerkelijk Centrum

Zingen met Michel van der Plas

Op de startavond van het nieuwe seizoen van Leerhuis Ermelo 2019-2020 zingen wij met Marten Kamminga liederen van Michel van der Plas (1927-2013).

Hij was dichter, journalist, vertaler en schrijver van cabaretteksten, bijv. ‘Tearoomtango’, gezongen door Wim Sonneveld. Van der Plas was een gelovig mens die ook voor de liturgie het een en ander heeft gedicht. Het is de moeite waard om daar kennis van te nemen. Hij schreef traditionele teksten, die toch dicht bij de hedendaagse menselijke ervaring blijven. Liederen met eenvoudige blijdschap en soms een knipoog. Liederen zonder pretentie. Liederen die verbinden. Omdat wij allen één zijn.

Marten Kamminga is organist, dirigent en dichter en schreef ook als muziekpastor vele liederen en musicals.

We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar dit programma.
Meer informatie kunt u vinden door te klikken op
[Zingen met Michel van der Plas].

U bent van harte welkom en we hopen u dan ook te begroeten!
Annie de Groot                      Wilma Zwanenburg
Werkgroep Leerhuis              Commissie Vorming & Toerusting