Home > Zendingskerk > Activiteiten

Musical "Vrolijke Frans"

Musical Vrolijke Frans op 14 en 15 februari 2020

Graag wil ik u/jullie allen van harte uitnodigen voor de jaarlijkse musical. Dit jaar is gekozen voor de musical ‘Vrolijke Frans’! Op vrijdag 14 en zaterdagavond 15 februari.
Dit jaar een musical geschreven door Reini Bouma, Henk-Jan de Groot, Hans Jonker en Alette Wubs van de PKN gemeente de Oase in Drachten.
De musical is een spiegelverhaal die gaat over de vraag;’ Wat is nep en wat is echt belangrijk in het leven?’ Een vraag die gaat over geluk en vriendschap, maar ook over ons geloof, ons christen zijn.
Wat er aan de buitenkant soms zo rijk en goedlopend uitziet ( mooi huis, carriere, veel vrienden), kan van binnen heel kwetsbaar en broos zijn. Het is schone schijn. In onze dagen is het Paus Franciscus, die de wereld erop wijst, dat gehechtheid aan geld en hebzucht, kan leiden tot ‘vernietiging van gezinnen, vrienden en het individu.’ Hij roept op solidair te zijn met de behoeftigen. Hij weet zich
geinspireerd door Franciscus van Assisi, die Christus wilde navolgen en daarom vrijwillig koos voor een leven in armoede.
Het verhaal speelt zich voor het grootste gedeelte af in onze tijd. Het gezin Bernard is pas verhuisd naar een villa, die gebouwd blijkt te zijn op de plek waar vroeger een klooster van de Franciscanen heeft gestaan. In de vuilcontainer ziet Clara een icoon van Franciscus. Vader Peter en moeder Johanna zien er geen waarde in en willen dat ze hem weer weggooit. De zoon, Frank, werkt bij vader
in de kledingzaak. Hij wil graag een populaire jongen zijn met veel vrienden. Maar zijn die vrienden echte vrienden? Zijn zus, Clara, voelt zich betrokken bij arme mensen. Zij helpt mee aan een project
voor Syrië. Haar ouders willen graag dat zij economie gaat studeren, maar Clara wil een dansopleiding gaan volgen. Clara heeft de icoon stiekem op haar kamer gezet. Ze krijgt de schrik van haar leven, als Franciscus ’s nachts, in een droom, aan haar verschijnt…
Geniet van deze inspirerende musical met prachtige liederen!
De muzikale leiding is in handen van Cor Louwerse, versterkt met muzikanten. De regie is in handen van Gertia Coenraats.
De aanvangstijd is 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30. De toegang is gratis, wel staat er een pot ter bestrijding van de onkosten. Aanbevolen bijdrage 5 euro per persoon.
Iedereen van harte welkom!

Voor meer informatie; Neem contact op met Gertia Coenraats.

Aanmelden Vakantie Bijbel Week

Om de Vakantie Bijbel Week in 2020 te laten doorgaan nemen we uiteraard ook maatregelen i.v.m. Corona. De belangrijkste is dat we de groepen hebben verdeeld over 4 locaties en dat je de kinderen vooraf moet aanmelden.

Meld je kind(eren) aan via www.vakantiebijbelweekermelo.nl

Maak eerst een login, voeg dan je kind(eren) toe en eventueel kan je je ook aanmelden als vrijwilliger. Met de login kan je later alles nog wijzigen, dus bewaar het mailtje goed!
Zo snel mogelijk
Via de website

de vakantiediensten

Op 19 juli 2020 beginnen de vakantiediensten.
Het thema is dit jaar 'Lieve deugd'.
We gebruiken voor onze eigen uitwerking een boekje van de Amerikaanse theoloog en ethicus (emeritus hoogleraar) Stanley Hauerwas.
Hij schreef ieder jaar een brief aan zijn peetzoon in Londen rond diens doopdag. Het thema is ‘christelijke’ karaktervorming. Daartoe laat hij een heel aantal deugden de revue passeren. Wij doen dit met z’n drieën: Heleen Bakker, ds. Jan de Pagter en ondergetekende. Ik mag het spits afbijten met ‘geloof en moed’.
Op 26 juli gaat Heleen verder met ‘nederigheid’. Een deugd die niet erg in is, denk ik. Dapper om juist deze te nemen.
Op 2 augustus gaat Jan in op ‘vriendelijkheid en blijdschap’.
Op 9 augustus verdiept Heleen zich in ‘rechtvaardigheid’. Deze is in onze dagen na de moord op George Floyd prominent en zeer terecht aanwezig in de leuze: zonder rechtvaardigheid geen vrede!
Op 16 augustus wil ik het hebben over ‘vriendschap’.
Dan resteren nog ‘hoop en geduld’ (Jan) en ‘karakter en standvastigheid’ (Rainer).
Daarover later meer.
10.00 uur morgendienst

Vakantie Bijbel Week 2020

Om de Vakantie Bijbel Week in 2020 te laten doorgaan nemen we uiteraard ook maatregelen i.v.m. Corona. De belangrijkste is dat we de groepen hebben verdeeld over 4 locaties  en dat je de kinderen vooraf moet aanmelden.

Meld je kind(eren) aan via www.vakantiebijbelweekermelo.nl

24 tot en met 27 augustus