Lees voor
Zoek
Home > Zendingskerk > Activiteiten

Activiteiten


14
FEB
20.00 uur
Zendingskerk

Musical "Vrolijke Frans"

         Musical Vrolijke Frans op 14 en 15 februari 2020

Graag wil ik u/jullie allen van harte uitnodigen voor de jaarlijkse musical. Dit jaar is gekozen voor de musical ‘Vrolijke Frans’! Op vrijdag 14 en zaterdagavond 15 februari.
Dit jaar een musical geschreven door Reini Bouma, Henk-Jan de Groot, Hans Jonker en Alette Wubs van de PKN gemeente de Oase in Drachten.
De musical is een spiegelverhaal die gaat over de vraag;’ Wat is nep en wat is echt belangrijk in het leven?’ Een vraag die gaat over geluk en vriendschap, maar ook over ons geloof, ons christen zijn.
Wat er aan de buitenkant soms zo rijk en goedlopend uitziet ( mooi huis, carriere, veel vrienden), kan van binnen heel kwetsbaar en broos zijn. Het is schone schijn. In onze dagen is het Paus Franciscus, die de wereld erop wijst, dat gehechtheid aan geld en hebzucht, kan leiden tot ‘vernietiging van gezinnen, vrienden en het individu.’ Hij roept op solidair te zijn met de behoeftigen. Hij weet zich
geinspireerd door Franciscus van Assisi, die Christus wilde navolgen en daarom vrijwillig koos voor een leven in armoede.
Het verhaal speelt zich voor het grootste gedeelte af in onze tijd. Het gezin Bernard is pas verhuisd naar een villa, die gebouwd blijkt te zijn op de plek waar vroeger een klooster van de Franciscanen heeft gestaan. In de vuilcontainer ziet Clara een icoon van Franciscus. Vader Peter en moeder Johanna zien er geen waarde in en willen dat ze hem weer weggooit. De zoon, Frank, werkt bij vader
in de kledingzaak. Hij wil graag een populaire jongen zijn met veel vrienden. Maar zijn die vrienden echte vrienden? Zijn zus, Clara, voelt zich betrokken bij arme mensen. Zij helpt mee aan een project
voor Syrië. Haar ouders willen graag dat zij economie gaat studeren, maar Clara wil een dansopleiding gaan volgen. Clara heeft de icoon stiekem op haar kamer gezet. Ze krijgt de schrik van haar leven, als Franciscus ’s nachts, in een droom, aan haar verschijnt…
Geniet van deze inspirerende musical met prachtige liederen!
De muzikale leiding is in handen van Cor Louwerse, versterkt met muzikanten. De regie is in handen van Gertia Coenraats.
De aanvangstijd is 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30. De toegang is gratis, wel staat er een pot ter bestrijding van de onkosten. Aanbevolen bijdrage 5 euro per persoon.
Iedereen van harte welkom!

Voor meer informatie; Neem contact op met Gertia Coenraats.


Deel op Deel op

Details

20.00 uur
Zendingskerk

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

02
MRT

We moeten gered willen worden...

Borgman neemt zijn uitgangspunt in het verzet tegen het cultuurchristendom: kerkelijkheid en persoonlijk geloof hebben wij nodig.

Overal vergrijzen de kerken en het lukt het christendom niet het geloof aan een volgende generatie door te geven. Kerken doen hun best om te redden wat er te redden valt. Maar zij zouden moeten begrijpen dat zij gered moet worden.

Het christendom leeft niet bij een traditie die door de gelovigen wordt vastgehouden, maar door een God die de gelovigen vasthoudt, juist op het moment dat zij zich van alles en iedereen verlaten voelen. God is een vluchteling die niet moet worden gered, maar die komt om ons te redden.

We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar dit programma.
Meer informatie kunt u vinden door te klikken op
[We moeten gered willen worden].
Aanmelden kan dan via de website.
maandag 2 maart 2020
Locatie: Oude Kerk (De Hoeve)
Meer informatie

minder
09
MRT

Muhammed

Muhammed
Mohammed, ook wel Muhammad is een veelvoorkomende Arabische voornaam met de betekenis "de geprezene”. 
In dit leerhuis verdiepen we ons in het leven van Muhammad. Daarbij besteden we aandacht aan de context waarin hij leefde, de sociale, politieke en religieuze veranderingen, die hij teweeg bracht......

Martha Frederiks is hoogleraar Studie van het Wereld Christendom aan de Universiteit van Utrecht.


We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar dit programma. Meer informatie kunt u vinden door te klikken op Muhammed.
Aanmelden kan dan via de website.
maandag 9 maart
Immanuelkerk
Meer informatie

meer
16
MRT

Worden Robots ons de baas?

WORDEN ROBOTS ONS DE BAAS?
De ‘vierde industriële revolutie’ vormt een van de grootste ethische uitdagingen waarvoor de mensheid ooit heeft gestaan. Hoe ga je daarmee als christen om? Ethiek voor robots; een bizar idee..
De ontwikkelingen kunnen leiden tot een exponentiële toename van menselijke capaciteiten en daarmee tot gevaarlijke ongelijkheid tussen mensen met en zonder zulke ‘verbeteringen’.

Ad de Bruijne (1959) is verbonden aan de Theologische Universiteit Kampen, sinds 2009 als hoogleraar Ethiek en Spiritualiteit.

We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar dit programma.
Meer informatie kunt u vinden door te klikken op Robots
Aanmelden kan dan via de website.
maandag 16 maart 2020
Oude Kerk, De Hoeve
Meer informatie

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT