Home > Zendingskerk > Activiteiten

zondag 3 juli 2022

Inzameling Voedselbank, 2 en 3 juli

Inzameling Voedselbank – 2 en 3 juli 2022
Op 2 juli en 3 juli is er inzameling voor de voedselbank. Er is behoefte aan soep in sta-zakken, vacuüm verpakte kaas, kuipjes halvarine, blikken/potten groente, jam, wasmiddel en luiers maat 3. Meer informatie leest u hier.

zondag 3 juli 2022

De vakantiediensten

Jaarlijks zijn er vakantiediensten in de maanden juli en augustus.
Ook dit jaar (2022) kunnen we weer uitkijken naar een boeiende serie vakantiediensten. Dit keer met als thema: “Groene genade, over natuur in bijbels perspectief.” Verschillende bijbelteksten, die stuk voor stuk aan dat thema raken, komen aan de orde. Hieronder staat voor elke zondag vast een korte introductie op de dienst. Bijzonder is dat we naast de bijbeltekst ook steeds een theoloog aan het woord willen laten komen die zich bezig heeft gehouden met de thematiek van schepping of natuur.
Tijdens een aantal diensten zal zoals gebruikelijk ook weer extra muzikale medewerking zijn.
We hopen velen van u bij één of meer diensten te ontmoeten!

Hartelijke groet,
Heleen Bakker, Kim Magnée-de Berg, Jan Visser en Sjoerd Zwaan

De diensten beginnen iedere zondag (10 juli tot en met 21 augustus 2022)
om 10.00 uur in de Zendingskerk aan de Harderwijkerweg 10 in Ermelo.
10.00 uur morgendienst

Foto expositie op zaterdagmiddag

Leden van fotoclub “Inspiration” uit Ermelo exposeren eigen werk, te zien op vijf achtereenvolgende zaterdagmiddagen, van 23 juli t/m 20 augustus in de Zendingskerk.
De Zendingskerk is dan geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur.
Ermelo en omgeving vormen een belangrijke inspiratiebron. Motieven te over in de afwisseling van uitgestrekte bossen en heidevelden. Maar ook in het cultuurlandschap met zijn oeroude boerenhoeven. Verder westelijk het overgangsgebied naar de Randmeren, die zelf een geheel eigen karakter hebben met strand, water en weidse luchten. En tenslotte zijn in het dorp Ermelo zelf - voor wie er oog voor heeft - oneindig veel interessante objecten te ontdekken en vast te leggen.
Fotoclub “Inspiration” bestaat sinds 2012 en heeft acht leden. Maandelijks komt men samen om elkaars werk te beoordelen en ideeën uit te wisselen zoals interessante locaties, verrassende objecten en ongewone composities. Ook de nachten en de schemering zijn een favoriet thema. Kortom, men streeft naar echte fotografie, meer dan louter traditionele plaatjes. Nieuwe leden zijn welkom. Jaarlijks wordt in De Baanveger een overzichtstentoonstelling gehouden.

Namens de Open Kerk Commissie
Wilbert de Kruiff