Home > Zendingskerk > Activiteiten

Inzameling verse groenten en fruit voor de Voedselbank

U kunt uw verse groenten en fruit (graag de langer houdbare producten, dus geen sla of bananen) voor de voedselbank naar de Zendingskerk komen brengen op zaterdag 31 oktober a.s. vanaf 13.00 uur tot ongeveer 14.30 uur.

Sinds het coronaspook rondwaart zijn er geen levensmiddelen meer ingezameld vanuit de kerken. De voorraden van de Voedselbank dreigen langzamerhand op te raken. Gelukkig komen er bij hen nog steeds donaties binnen, o.a. vanuit het bedrijfsleven en de kerken.
Wij willen graag voor de Oogstdienst op 1 november a.s. weer verse producten inzamelen als blijk van onze dank voor het voedsel dat wij dit jaar mochten ontvangen. Wilt u ons helpen?
Wij zorgen ervoor dat hiervan een mooie compositie wordt gemaakt, die in de Oogstdienst voor in de kerkzaal te bewonderen zal zijn.

2028 Dementievriendelijke kerk

In verband met aangescherpte corona-maatregelen gaat deze lezing niet door.

Hoe gaan we goed om met gemeenteleden die dement worden?
Op welke manier kunnen we hen pastorale zorg bieden?
In de kerk bestaat soms wat verlegenheid over dit onderwerp.

Tijdens de avond wordt informatie over dementie gedeeld, maar gaan we ook in op de relatie tussen geloof en dementie.
En op de vraag welke rol de geloofs¬gemeenschap kan spelen.
Er is ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen en er worden praktische tips gedeeld.

Meer informatie en aanmelding: dementie
woensdag 21 oktober 2020
Westerkerk

2029 Augustinus voor mensen van nu

In verband met aangescherpte corona-maatregelen gaat deze lezing niet door.

"Wij zijn de tijden"

Wat hebben we in 2020 aan Augustinus, een kerkvader uit lang vervlogen tijden? Volgens Hans Alderliesten is het antwoord: veel.

Een lezing waarin Augustinus’ actualiteit naar voren komt:
hoe weet je waar je wel en geen aandacht aan moet besteden?
Hoe komt het dat we zo druk zijn?
Wanneer is iets ‘waar’?
Hoe ziet een goede vriendschap eruit?
Hoe ga je goed met je tijd om?

Hans Alderliesten (1987) is adviseur/onderzoeker maatschappelijke vraagstukken bij kennisinstituut Movisie.

Meer informatie en aanmelden: Augustinus

woensdag 28 oktober 2020