Home > Zendingskerk > Vakantiediensten

Vakantiediensten

Lieve Deugd – vakantiediensten in de Zendingskerk
In zeven vakantiediensten, van 19 juli t/m 30 augustus, stelt de Oecumenische Vereniging De Zendingskerk iedere keer een deugd of een tweetal deugden aan de orde. De voorgangers in deze weken zijn mw. Heleen Bakker, ds. Jan de Pagter en ds. Rainer Wahl.

Deugden
In deze tijd van pandemie worden heel wat deugden van ons gevraagd: geduld, oprechtheid, moed, discipline, geloof, liefde en hoop. Het gaat uiteindelijk om een levenshouding, een levenskunst. Wat over kunst wordt gezegd, gaat ook op voor de deugd: oefening baart deugd.
We nemen de tijd om er bij stil te staan. We laten het gehoorde in mooie muziek doorklinken en lezen enkele Bijbelteksten die ons op weg helpen. Zij dagen ons uit en voeden ons met inzicht en geestkracht.

Inspiratiebron
De voorgangers laten zich inspireren door het boekje van Stanley Hauerwas, Brieven aan mijn peetzoon. Over karaktervorming van grote en kleine christenen. Ieder jaar na de doop van zijn peetzoon in London schrijft hij een brief over een deugd, ingaand op de leefwereld van het kind of het gebeuren in de tijd.

Aanmelden of volgen via internet
Vanwege de corona-maatregelen moet u vooraf laten weten dat u bij de dienst aanwezig wilt zijn. U kunt zich melden via scriba@zendingskerk.nl. Wanneer er geen plek meer vrij is, kunt u de diensten ook op internet volgen via het Youtube-kanaal van de Zendingskerk.
De diensten beginnen iedere zondag om 10.00 uur in de Zendingskerk aan de Harderwijkerweg 10 in Ermelo.
Van harte welkom!

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.