Home > Westerkerk > Gebedspunten

Gebedspagina's

Gebedspunten

Jan Minderhoud wil graag weten of er gebruik wordt gemaakt van deze rubriek met gebeden en onderwerpen voor dank en voorbede. Stuur hem een af en toe een mail of geef feedback.

Gebedsuren in de week voor Pinksteren

Gebedsochtenden

Afgelopen jaren waren we gewend om in de aanloop naar Pinksteren samen te bidden. Bidden om een diepere doorwerking van de Heilige Geest. Meestal met een kleine groep. Daar zijn we in de coronatijd, zo goed en zo kwaad als dat ging, ook mee doorgegaan. Coronaproof in één ruimte, of via gebedswandelingen of via Zoom / Skype.
In de week voor Pinksteren zijn er weer gebedsmomenten op de volgende ochtenden:

ma. 17 mei t/ vr. 21 mei, elke ochtend van 7.45 tot 8.45 uur
Locatie: in De Binnenkamer, daar kunnen vier personen coronaproof zitten. Als er meer dan vier personen komen, kunnen enkelen vanuit De Binnenkamer altijd nog aan de wandel gaan (gebedswandeling).

Ik heb het volgende leesroostertje gemaakt bij deze ochtenden, misschien ook aardig voor thuis:
Ma. 1 Johannes 1:1 – 2:2
Di. 1 Johannes 2:3 – 2:27
Wo. 1 Johannes 2:28 – 3:24
Do. 1 Johannes 4
Vr. 1 Johannes 5

Gebedswandeling
Afgelopen jaren hebben we op meerdere momenten met een kleine groep een gebedswandeling (of gebedsfietstocht) in en rond Ermelo gemaakt, steeds in duo’s. Zo hebben we op diverse locaties voor tal van kerken en instellingen - gezondheidszorg, cultureel, onderwijs, politiek, overheden - gedankt en gebeden.
ma. 17 mei t/ do. 20 mei, elke avond vanaf 19.30 uur (inloop De Oase vanaf 19.15 uur)
Reken steeds een tot anderhalf uur voor een gebedswandeling.
Startpunt: De Oase, Stationsstraat 127.

Digitaal meebidden met de Terugkeer
Op woensdagavond 19 mei is er ook een alternatief, zodat je van huis uit kunt bidden:
meebidden met De Terugkeer, vanaf november is dat om de veertien dagen op woensdagavond, bidden via Zoom. Het is van 20.00 tot 21.00 uur en je kunt instappen via dit linkje

Wel vooraf Zoom op je tablet, I-pad of desnoods telefoon installeren.

Daarna online bidden op woensdagavond 2, 16 juni en 14 juli.

Hartelijke groet

Jan Minderhoud