Home > Westerkerk > Diensten rondom kerst en oud en nieuw.

Feestdagen

Diensten rondom kerst

Kinderkerstfeest, zondag 23 december 10:00 uur.
We hopen samen met elkaar het kinderkerstfeest te vieren. Een
aantal kinderen is al druk aan het repeteren voor de musical ‘De Herberg zit Vol’. Het belooft een mooie ochtend te worden. Vriendjes en vriendinnetjes zijn natuurlijk ook welkom!

Herbergier Nathan zit compleet in de stress! Zijn herberg in Bethlehem zit vol. Veel te vol! Sinds de keizer uit Rome heeft bevolen dat iedereen zich moet laten registreren, is de toestroom van mensen niet te stuiten. Allerhande reizigers, Romeinse soldaten en herders vullen de kleine herberg tot aan de nok. Nathan weet niet wat hij ermee aan moet.
Ondertussen vinden Jozef en de zwangere Maria een plekje in de stal. Uitgelaten herders vertellen in de herberg een verhaal over engelen en er doen geruchten de ronde over de geboorte van een koningskind.
Nathan wil alle verhalen afdoen als onzin. Maar dan staat er opeens een fonkelende ster aan de hemel en dienen zich drie wijzen uit het Oosten aan. De zoektocht naar het koningskind begint.
Zal Nathan een kijkje in de stal durven nemen?
De herberg zit vol! is een met humor geschreven kerstmusical die je meeneemt in het eeuwenoude verhaal van het kindje in de kribbe. De musical biedt aansprekende personages, originele scènes, sprankelende liedjes en bovenal een mooie kerstboodschap.

Kerstnachtdienst, maandag 24 december 19:00 uur.
Dit jaar heeft de kerstnachtdienst als thema 'Wat neem je mee?' Wat neem je mee als je op kraamvisite gaat bij je neefje, je buurmeisje of bij...Jezus?
Ds. André Priem zal de dienst voorgaan en zal ons laten nadenken over wat het voor ons betekent dat Jezus is geboren. Het zal een dienst worden waarin je kan kijken, luisteren en natuurlijk ook kerstliederen worden gezongen.

Vooraf aan de dienst is er een wandeling met lichtjes in de wijk vanaf 19.00 uur. Deze zal starten vanaf de Westerkerk en wordt muzikaal begeleid. Als je zelf een lichtje heb, neem deze gerust mee. Heb je deze niet, dan wordt er voor gezorgd! Iedereen is welkom, jong en oud om zo de wijk te laten weten dat Jezus is geboren!

Eerste kerstdag, dinsdag 25 december 10:00 uur
We komen natuurlijk ook als gemeente samen om de geboorte van
onze Heer te vieren. We zingen bekende kerstliederen, begeleid door het muziekteam, maar ook door organist en koperblazers. Kerk in Actie heeft als Kerstcampagne dit jaar: Geef licht aan kinderen in de knel. En dat thema ‘Geef licht’ spreekt mij wel aan. Het sluit aan bij wat Johannes schrijft in zijn Evangelie: ‘Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen’(Joh 1:5).

Zondagmorgen 30 december, 10:00 uur
Het thema is: ‘Kind aan huis…’. We lezen Jesaja 61:10 - 62:3 en Lucas 2:22-39. In de laatste lezing gaat het over Simeon en Anna.

Oudejaarsavond, maandag 31 december , 19:30 uur
We lezen met elkaar Psalm 34: 1-11. Het thema is: Gelukkig de
mens die bij Hem schuilt. Schuilen bij elkaar – schuilen bij die Ander…
Een moment van samen terugkijken, een moment van samen vooruit kijken.

Nieuwjaarsmorgen, dinsdag 1 januari, 10:00 uur
Vieren we gezamenlijk met de andere wijken in het Kerkelijk
Centrum. Collega van den Born hoopt in deze dienst voor te gaan.