Welkom in de kerk

De wijkgemeente Nieuwe kerk Zuid, Leuvenum en Staverden voelt zich verbonden met de Gereformeerde Bond binnen de Protestantse Kerk Nederland.
U bent van harte welkom voor het bijwonen onze kerkdiensten. Doe mee!

toon kalender
<december 2021>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
wo 1 dec
zo 5 dec
zo 12 dec

Adresgegevens Nieuwe Kerk

Horsterweg 40
3851 PJ Ermelo

Plan uw route

Adresgegevens Kapel staverden

Staverdenseweg 297
3852 NV Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Simone Weil over aandacht

Simone Weil was een Franse filosofe, activiste en mystica. Ze schreef het volgende: “Niet alleen de liefde tot God heeft als kern aandacht. De naastenliefde, waarvan wij weten dat zij één is met de liefde tot God, heeft dezelfde dragende grond”. Rob Compaijen wil deze avond stilstaan bij het inspirerende leven van Weil en anderzijds zich richten op het voor haar wezenlijke onderwerp van de aandacht.
Rob Compaijen is religiewetenschapper en filosoof. Hij werkt aan de Protestantse Theologische Universiteit van Amsterdam.
Aanmelden via http://www.leerhuisermelo.nl

Locatie Immanuelkerk
Inleider Dr. R. Compaijen

maandag 6 december 2021 om 20:00 uur
Immanuelkerk

Bijbel lezen met hart en ziel

Een moeilijk boek of moeilijke mensen?
Bijbel lezen met hart en ziel

De Bijbel is en ingewikkeld boek en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je geraakt wordt? En hoe voorkom je een al rationele Bijbellezing?
Huijgen vraagt aandacht voor de ziel. Je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt. Hij gaat te rade bij onder andere Luther. Daarnaast geeft hij voorbeelden van omgang met de bijbel door Dietrich Bonhoeffer en door hemzelf.
Arnold Huijgen (1978) is hoogleraar aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. En hij is theoloog, predikant en columnist.
opgeven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Nieuwe Kerk
Inleider Prof. dr. A. Huijgen

Nieuwe Kerk

Een muzikale kerst vol beeldige beelden

Traditioneel draait u met kerst de Messiah van Händel of Bachs Weinachtsoratorium. Schitterende muziek waardoor u waarschijnlijk helemaal in de stemming komt. Maar er is zoveel meer te beluisteren. Een kyrie voor kerst van Charpentier of een kerstpastorale bij de herders in het veld. Vele muziekstukken zijn geschreven als kerkelijke werken: bedoeld voor in en rond de kerkdienst. Ze laten passende Bijbelteksten klinken, geven toelichting en maken dat het gevoel van de hoorders klopt met het moment. Ook sluit om die reden de muziek naadloos aan bij de kerkelijke beelden rond kerst. Beeld, liturgie en muziek vormen zo een geheel. Saskia van Lier zal beeld en muziek bij elkaar brengen in deze lezing. Het zal een streling voor oog en oor worden.

Saskia van Lier studeerde klassieke talen en Godsdienstwetenschappen in Groningen. Ze is deskundig op het gebied van kerkgebouwen en christelijke kunst. Ze is docent aan de VU in Amsterdam.
Inschrijven via http://www.leerhuisermelo.nl
Locatie Immanuelkerk