Welkom in de kerk

Hartelijk welkom op de website van de Nieuwe Kerk Noord.
De Nieuwe Kerk Noord is een wijkgemeente van de Hervormde Gemeente Ermelo en rekent zich tot het hervormd-gereformeerde deel van de Protestantse Kerk in Nederland.

toon kalender
<oktober 2018>
zomadiwodovrza
zo 14 okt
zo 21 okt
zo 28 okt

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Mannenvereniging "Onderzoekt de Schriften"

Na onze gezamenlijke vergadering dit seizoen met de mannenvereniging van Horst en Telgt, vergaderen we nu weer als eigen vereniging. Dat is op D.V. dinsdag 16 oktober a.s. ’s avonds om 19.30 uur in de consistorie van de Nieuwe Kerk. Deze avond bespreken we 1 Korinthe 10: 1-13.met een toelichting door Harmen van Panhuis. In dit bijbelgedeelte houdt Paulus ons de geschiedenis van het volk Israël voor als een waarschuwend voorbeeld. We zullen zien dat hieruit diverse lijnen te trekken zijn naar ons leven van alledag. Het belooft weer een leerzame avond te worden. Het is tevens een mooie gelegenheid voor belangstellende mannen om kennis te maken met het werk van onze vereniging. Weet dat u van harte welkom bent.
Harm Pierik, secretaris
dinsdag 16 oktober vanaf 19:30
Consistorie van de Nieuwe Kerk

Mannenvereniging "Onderzoekt de Schriften"

D.V. 30 oktober a.s. is er weer mannenvereniging in ’t Venster. Op deze avond wordt er nagedacht over “De boom des levens” die in het midden van de hof van Eden stond. Door de vruchten daarvan te eten zouden de mensen eeuwig leven. Dat is door de zonde onmogelijk geworden (Genesis 3: 21-24).

Maar Johannes ziet in het nieuwe Jeruzalem deze boom opnieuw, vol met vrij te eten vruchten aan de rivier van levend water die ontspringt uit de troon van God en van het Lam (Openbaring 22: 1-5).

Aan de hand van een uitwerking van Gerard van Malestein zien we uit naar de bespreking.

We beginnen om 19.30 uur. Leden en belangstellenden zijn hartelijk welkom.
dinsdag 30 oktober vanaf 19:30
't Venster, Horsterweg 40 te Ermelo

Zingend naar de zondag

Met medewerking van Jongerenkoor Gedalja.
zaterdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur
Nieuwe Kerk