Lees voor
Zoek

Welkom in de kerk

Hartelijk welkom op de website van de Nieuwe Kerk Noord.
De Nieuwe Kerk Noord is een wijkgemeente van de Hervormde Gemeente Ermelo en rekent zich tot het hervormd-gereformeerde deel van de Protestantse Kerk in Nederland.
Lees meer

Kerkdiensten

toon kalender
<maart 2020>
zomadiwodovrza
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
567891011

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 29 mrt
za 4 apr
zo 5 apr

Adresgegevens Nieuwe KerkHorsterweg 40
3851 PJ Ermelo

T: 0341-560361

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Activiteiten

04
APR

Zingend naar de zondag GEANNULEERD

Zingend naar de zondag is geannuleerd ivm het corona-virus
zaterdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur
Nieuwe Kerk
Meer informatie

minder
04
APR

KERKENPAD IN ERMELO 2020

Kerkenpad Ermelo 2020
GEANNULEERDWe zetten een goede traditie voort met (voor de 3e keer) een kerkenpad. Op 4 april bezoeken wij 4 kerkgebouwen met elk een eigen historie.

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op  Kerkenpad 2020

Aanmelden kan dan via de website.
zaterdag 4 april 2020
Meer informatie

meer
15
APR

Christian Wiman: Radicaal Licht

Radicaal Licht
GEANNULEERD


Brengen dichters ons dichter bij God? Als je het de Amerikaan Christian Wiman of Willem Jan Otten vraagt, wel! Dat religie en poëzie met elkaar te maken hebben, hoeft geen betoog.
“Wanneer een gedicht iemand raakt zonder dat die persoon weet dat ik het geschreven heb, is dat voor mij het mooiste dat er is.”
Christian Wiman 


Peter Verbaan is predikant van de Oude Kerk

Voor meer info en aanmelding Wiman
woensdag 15 april 2020
Oude Kerk, De Hoeve
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Nieuwe Kerk Noord

Nieuwsbrief nr. 3

27 maart 2020  |  

Nieuwsbrief Nieuwe Kerk Noord / 

Nieuwe Kerk Zuid Leuvenum & Staverden

Vrijdag 27 maart 2020
Anders dan anders

Je bent zo gewend om iemand een hand te geven. En je voelt iets van verbondenheid. Om zo afstandelijk te moeten doen, dat vind ik een vervelende hindernis. Geen hand geven, niet aanraken, anderhalve meter bij elkaar vandaan blijven. Ja, daar hoor je over. En ze noemen dat ‘sociale distantie’. Wat een onlogische uitdrukking. Bij distantie denk je aan verwijdering, maar bij het sociale denk je juist aan nabijheid. Daarom behoorlijk onlogisch en onnatuurlijk. Ik merk het bij de mensen thuis. Om op bezoek te gaan, dat wordt enorm gewaardeerd, maar tegelijkertijd zit er een spanning in. Is het gevaarlijk voor onze gezondheid? Kan ik niet meer naar de mensen toe?


Om iemand op te zoeken, dat is juist kenmerkend voor de gemeente van Christus. Dit wordt verstoord door het coronavirus. Op zondag een samenkomst met oud en jong, dat mis je. Mannen met hun mannenvereniging. Vrouwen op een woensdagmorgen. Kinderen van de kinderoppas en van de zondagsschool. Jongens en meisjes met hun jeugdclub. Tieners en jongeluitjes van catechisatie. Bijbelstudie met de Bijbelkring. Zoveel mensen die wat missen van het leven in de Christelijke gemeente. Alles zo anders dan anders. Maar wat merk ik? Er zijn ook andere manieren van contact. Een kerkdienst via internet. Dat was al jaren iets voor ‘mensen thuis’, maar nu voor nog meer ‘mensen thuis’. Die andere manieren worden volop benut. Ik hoor van Skype, WhatsApp en Facetime. Ik hoor van een kaartje, een brief, een telefoontje, boodschappen voor de buurvrouw.


Er gaan bemoedigingen rond. Een lied, een filmpje, iets uit een preek. Bijzonder, hoe dit in deze weken zo naar voren komt. Geweldig. Vergeet ook het gebed niet. Om te bidden voor mensen die extra alleen zijn, voor onze jeugd die niet naar school mag, voor vaders en moeders die opeens veel meer uren de kinderen thuis hebben (kinderen die ook nog huiswerk moeten maken!). Bid voor een kind dat iets voelt van ‘anders dan anders’, onzeker wordt en bang is. Laten we ook bidden voor de jonge mensen die het hele jaar al gericht zijn op het eindexamen. Hoe gaat dat nu aflopen? Er is ook onzekerheid over een baan en over het inkomen. Wat ik ook gemerkt heb? Dat er soms zo gemakkelijk wordt gezegd: ‘Ga maar thuis werken.’ En daar zit je dan, zonder collega’s, echt niet prettig. Veel om aan te denken. Veel om voor te bidden.


Aanstaande zondag zingen we een kinderlied: ‘Je hoeft niet bang te zijn, al gaat de storm te keer, leg maar gewoon je hand in die van onze Heer.’ Ik hoop zo dat steeds meer de HEERE gezocht zal worden. Door heel veel mensen. In de prediking denken we na over Markus 8:34. Om overal doorheen gericht te zijn op Jezus als de Leidsman en Voleinder van het geloof, wat is dat belangrijk!

WvdB


Nieuwsbrief 

Dit is een ingekorte versie van de volledige Nieuwsbrief. Vanwege de privacywet is bijvoorbeeld de voorbede weggelaten. Wilt  u de volledige nieuwsbrief per mail ontvangen stuur dan een verzoek naar scriba.nkzls@hervormd-ermelo.nlDiensten in de komende weken 

o 29 maart 10:00 ds. W. v.d. Born, 18:30 Archief  (ds. C.J. Overeem, Woerden)

o 5 april 10:00 ds. J. Bogerd, 18:30 Archief 

o 10 april 19:30 (Goede Vrijdag) ds. W. v.d. Born  

o 12 april 10:00 (1e Paasdag) ds. W. v.d. Born, 18:30 Archief  


Diensten ook te volgen via You-tube  

De diensten zijn te volgen via onze site. Nieuw is dat u ook via het eigen You-tube kanaal van de Nieuwe Kerk kunt kijken. Dit ontlast de site. 

https://www.youtube.com/channel/UCwzAZ-XHfD4U4d6D1IVPnBw


Denkt u aan de zomertijd?

In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart gaat de zomertijd in en wordt om 2 uur de klok een uur vooruit gezet.


Collectes

Diaconie:

Collectedoel: Straatkinderen in Ghana

Rek. nr.: NL75RABO 03177 046 48

Kerk

Rek. nr.: NL06RABO 03177 015 25

Zending

Rek. nr.: NL06RABO 03177 015 25

Onder vermelding van Zending.


Zondagsschool online

Iedere week willen we nieuwe (knutsel) werkjes op de site zetten die passen bij de thema van de preek van de dominee van die week.

Voor aanstaande zondag hebben we 3 werkjes nl. 1 puzzel, 1 kleurplaat en 1 knutselwerkje.

Er een kerkboekje van de HGJB voor de bovenbouw. Met dit kerkboekje kun je de liturgie van de kerkdienst volgen.

Ook komt er nog een kerkboekje voor de onderbouw. Deze is nog in ontwikkeling bij de HGJB.

Dit is het boekje wat altijd achter in de kerk voor de kinderen ligt.

Via de volgende link: 

https://hervormd-ermelo.nl/nieuwe-kerk-noord/nieuws/zondagsschool-29-maart-2020   zijn er verschillende mogelijkheden om te downloaden. 


Persoonlijke boodschap ds. J. Bogerd

Ds. Bogerd heeft 2 persoonlijke bood-schappen opgenomen, die terug te zien zijn op onze website. Eén voor onze oudere gemeenteleden en één voor onze jongeren. 

https://hervormd-ermelo.nl/nieuwe-kerk-zuid/nieuws/pastorale-boodschap-ds-bogerd

https://hervormd-ermelo.nl/nieuwe-kerk-zuid/nieuws/boodschap-voor-de-kinderen-en-jongeren


Verzoekplatenprogramma Door Klanken Verbonden

Bezoeken van elkaar wordt door het inmiddels bekende coronavirus ernstig belemmerd. Zeker de ouderen, thuis of in de verzorgingstehuizen, gaan dit verminderde bezoek als verdrietig ervaren.

Aan ons allemaal wordt gevraagd om dit op de een of andere manier te compenseren, door b.v. een extra telefoontje of een kaartje. Heel mooi als u dit doet, dit zal zeker gewaardeerd worden.

Maar we willen wij u graag attenderen op nog een mogelijkheid voor dat extra aandacht geven en dat is via het al jaren bestaande verzoekplatenprogramma Door Klanken Verbonden. Dit wordt iedere vrijdagmorgen van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur, via kerkomroep/  blokje Venster Nw. Kerk, uitgezonden en er wordt veel naar geluisterd, juist door de ouderen. U kunt hier een groet met een lied of psalm laten horen voor de oudere luisteraar. Omdat tegenwoordig alles via internet tot stand komt, kan dit programma op elk gewenst moment van de dag en nacht, teruggeluisterd worden. Een unieke kans om iemand die u altijd een bezoekje bracht en wat nu niet mogelijk is, met een groet en een lied een hart onder de riem te steken.

Opgeven van deze verzoekjes kan als volgt:  t/m de woensdagmiddag voor de e.v. vrijdaguitzending via: 

1. Per telefoon: 0341 552053 / 06 13157346

2. Per mail       : cwmverhey@solcon.nl

3. Of een briefje in de brievenbus; Weegakker 26, Ermelo

Met vriendelijke groet, Rinus Verheij


Ga met God en Hij zal met je zijn:

bij gevaar, in bange tijden,

over jou zijn vleugels spreiden.

Ga met God en Hij zal met je zijn.


Ga met God en Hij zal met je zijn,

tot wij weer elkaar ontmoeten,

in zijn naam elkaar begroeten.

Ga met God en Hij zal met je zijn.


Weerklank 356
27 maart 2020

minder
Nieuwe Kerk Noord

Zondagsschool 29 maart 2020

25 maart 2020  |  
Nu we niet naar de kerk kunnen gaan en dus ook niet naar de zondagsschool, willen wij de kinderen op deze manier betrekken bij de diensten die online uitgezonden worden.

Iedere week willen we nieuwe (knutsel) werkjes op de site zetten die passen bij de thema van de preek van de dominee van die week.

Voor meer info klikt u op de zondagsschool.
 


25 maart 2020

meer
Nieuwe Kerk Noord

Nieuwsbrief nr. 2

18 maart 2020  |  

Nieuwsbrief Nieuwe Kerk Noord / 

Nieuwe Kerk Zuid Leuvenum & Staverden

Woensdag 18 maart 2020
Bijzondere tijd

Het is vreemd dat de samenleving bijna tot stilstand is gekomen en dat de erediensten niet meer op de vertrouwde manier gehouden kunnen worden. Weinigen zullen er rekening mee gehouden hebben dat we dat zouden meemaken. We dachten dat we alles inmiddels onder controle hadden. Dat blijkt dus een illusie te zijn. 

Zondagmorgen wil ik met u en met jou Lukas 7: 1 – 10 lezen. In dit gedeelte geneest Jezus de slaaf van een Romeinse hoofdman. Mede door wat er nu gebeurt viel mijn oog op een aantal actuele thema’s. 

1. Dit gedeelte gaat over macht en onmacht. De macht van een mens is beperkt, maar de gemeente van Christus gelooft dat de Heere alle macht heeft. 

2. De zorg van deze hoofdman voor zijn kwetsbare slaaf raakt me. Hoe geven wij deze zorg nu gestalte? 

3. Ook zijn geloof, zijn vertrouwen, is opvallend. Het zet me aan het denken. Waar zijn we bang voor op dit moment en waar vinden we houvast? 

4. Daarnaast lezen we een aantal keren over wel of niet waard zijn. Dat roept bij mij de gedachte op of we niet te vaak denken dat we recht hebben op heel veel dingen. Gezondheid is er één van.

De dienst zal voor mij en voor u en jou anders dan anders zijn. Toch mogen we geloven dat de Heere onze een gezegende dienst zal schenken.

Ds J.B. 


Diensten tijdens de komende zondagen

Afgelopen maandagavond hebben de beide moderamina het volgende met elkaar afgesproken: Vanaf zondag 22 maart wordt er iedere zondagochtend een rechtstreekse dienst verzorgd vanuit de Nieuwe Kerk.  We volgen de orde van dienst zoals we die gewend zijn. Behalve de voorganger, een ouderling en een diaken, de koster en de organist en 2 personen van het beamer-team zijn er verder geen gemeenteleden aanwezig. 

De diensten zijn te beluisteren via de website www.hervormd-ermelo.nl. De hele orde van dienst inclusief de te zingen psalmen en liederen zal op de beamer worden gezet en de organist zal deze psalmen en liederen uiteraard ook spelen. Lukt het niet om de dienst rechtstreeks te volgen, vanwege mogelijke overbelasting, dan kunt het ook op een later tijdstip alsnog proberen. 


Diensten in de komende weken 

o 22 maart 10:00 ds. J. Bogerd, 18:30 Archief (Dienst 31-03-2019, ds. J. van het Goor, Rijssen)

o 29 maart 10:00 ds. W. v.d. Born, 18:30 Archief (nnb)

o 5 april 10:00 ds. J. Bogerd, 18:30 Archief (nnb)

o 10 april 19:30 (Goede Vrijdag) ds. W. v.d. Born  

o 12 april 10:00 (1e Paasdag) ds. W. v.d. Born, 18:30 Archief (nnb)


Ook op de zondagavond 18:30 zal er een uitzending zijn. Hierbij maken we gebruik van diensten uit ons archief.


Praktische zaken m.b.t. het bezoekwerk 

Met betrekking tot de huisbezoeken hebben we onderstaande meegedeeld aan de ouderlingen en bezoekdames/broeders. We delen dit ook graag met de gemeenteleden. 


Het verzoek is om alleen het hoognodige huisbezoek te doen. De reguliere huisbezoeken laten we zoveel mogelijk rusten. Wel vragen we om met name de ouderen en eenzamen middels een telefoontje of kaartje te laten weten dat we hen niet vergeten. 

Het advies geldt ook voor de bezoekdames en bezoekbroeders. De kaartjes van het verjaringsfonds zullen niet meer worden afgegeven, maar in de brievenbus gedaan. Ook het ophalen van de zakjes wordt opgeschort. 

Door alle beperkende maatregelen zijn de mogelijkheden van pastorale hulp en of begeleiding door de predikant zeer beperkt. We beseffen dat dit zeer ingrijpend is of kan zijn. 

Als er dringend praktische hulp nodig is, bijvoorbeeld doordat een gemeentelid niet meer de deur uit kan en verder niemand heeft, wijzen we u nog graag op de vrijwillige hulpdienst. Zij zullen kijken welke mogelijkheden ze hebben om iemand te helpen. Het telefoonnr. is 06-20522265. 


Kinderen en jongeren

De HGJB heeft een extra pagina ontwikkeld met speciaal aanbod en tips tijdens de corona-crisis voor kinderen en jongeren. hgjb.nl/speciaal-aanbod-coronavirus.


Tot slot 

Blijf bij ons, Heer, wanneer het avond wordt

Heer, blijf bij ons, want het is avond

en de nacht zal komen.

Blijf bij ons en bij uw ganse Kerk

aan de avond van de dag,

aan de avond van het leven,

aan de avond van de wereld.

Blijf bij ons

met uw genade en goedheid,

met uw troost en zegen,

met uw woord en sacrament.

Blijf bij ons

wanneer over ons komt

de nacht van beproeving en van angst,

de nacht van twijfel en aanvechting,

de nacht van de strenge, bittere dood.

Blijf bij ons

in leven en in sterven,

in tijd en eeuwigheid. Amen.

- Maarten Luther (1483 - 1546) –

18 maart 2020

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT