Welkom in de kerk

Hartelijk welkom op de website van de Nieuwe Kerk Noord.
De Nieuwe Kerk Noord is een wijkgemeente van de Hervormde Gemeente Ermelo en rekent zich tot het hervormd-gereformeerde deel van de Protestantse Kerk in Nederland.

toon kalender
<september 2019>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 22 sep
zo 29 sep
zo 6 okt

Adresgegevens Nieuwe Kerk

Horsterweg 40
3851 PJ Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Samen de Bijbel lezen

Met de slogan ‘terug naar de bronnen’ - probeert de kerk weer belangstelling te wekken voor ‘gewoon’ samen Bijbel lezen. Vroeger lazen we aan tafel en op school en bij vergaderingen…, maar tegenwoordig weten velen weinig meer van die verhalen.

Daarnaast, lezen en verstaan zijn twee dingen. ‘Verstaat u wat u leest?’
Graag nodigt ds. Nelle-Mieke Drop u uit voor een nieuw te starten Bijbel-lees-groep. Voorlopig staan komend najaar 5 bijeenkomsten gepland.
5 donderdag ochtend- en/of avondkring.

Ds. Nelle-Mieke Drop is emeritus predikant, tijdelijk verbonden aan de Gereformeerde Kerk Ermelo.

Meer informatie en aanmelding:
Samen de Bijbel lezen
donderdag 26 september 2019
Immanuelkerk

Marriage Course

De Marriage Course zijn 7 mooie avonden over het huwelijk en 7 avonden om er samen als echtpaar even uit zijn.

In alle rust met z’n tweeën over je relatie en gevoelens praten, zaken waar je in de drukte van het dagelijks leven misschien niet aan toe komt.

Wij starten weer op vrijdag 29 september 2019 in het Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 14 te Ermelo
Deze eerste avond start om 19.00 uur met een maaltijd.

Indien u graag nog verdere informatie of heeft u vragen? Of wilt u zich aanmelden?

Dan kunt u ons bereiken via:
email: gekevandenberg62@gmail.com
telefoonnummer: 0341-553077
of het contactformulier

vrijdag 27 september 2019 (aanvang 19 uur)
Kerkelijk Centrum

Tobit een kennismaking

Het boek Tobit behoort tot de deuterocanonieke bijbelboeken. Niet zo bekend wellicht, maar toch heeft Rembrandt er verschillende schetsen en schilderijen over gemaakt.

Het is in vele opzichten een wonderlijk verhaal. Het beschrijft de avonturen van een jongeman, Tobias, die met zijn reisgezel Azarias (de aartsengel Rafaël in menselijke vermomming) een lange reis maakt om geld op te halen voor zijn blinde vader Tobit.
Op deze avond willen we kennismaken met dit boek door samen enkele fragmenten te lezen. Daarnaast stellen we onszelf de vraag: waar raakt dit verhaal aan mijn eigen leven?
André Priem is predikant van de Westerkerk in Ermelo.
Meer informatie en aanmelden: Tobit

maandag 30 september 2019