Welkom in de kerk

Vooral hartelijk welkom als we elkaar nog niet kennen en als je via deze website bij ons een kijkje komt nemen. Met onze website willen we je laten zien wie we zijn; wat ons bezighoudt en waar we mee bezig zijn; waar we voor staan en waar we voor gaan.

toon kalender
<december 2019>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 1 dec
zo 8 dec
zo 15 dec

Adresgegevens Zendingskerk

Harderwijkerweg 10
3852 AD Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Benjamin Britten

Onsterfelijke muziek van een onkerkelijke Brit.

Deze avond staan de schijnwerpers op Benjamin Britten, ruim 100 jaar geleden geboren aan de oostkust van Engeland.

Hoewel de jonge Benjamin al op zeer jeugdige leeftijd lessen kreeg op de piano en de altviool, werd het al snel duidelijk dat zijn hart uitging naar het schrijven van muziek. Het is de bedoeling dat een van zijn vroege werken live ten gehore zal worden gebracht en dat er daarna onder meer uitgebreid aandacht zal worden besteed aan zijn beroemde opus 66: het War Requiem uit 1961.

De avond wordt verzorgd door Erik-Jan van der Hel en Nico de Jong.

Meer informatie en aanmelden: Benjamin Britten
donderdag 12 december 2019
Immanuelkerk

Henri Matisse

Levensvreugde in vorm en kleur.
‘Ik ken geen kunstenaar die zo veelzijdig de vreugde van het leven heeft verbeeld in schildering en knipsels, in beeldhouwwerk en zelfs in het bouwen en inrichten van een kapel.
Ben Piepers heeft in zijn voordracht aandacht voor de ontwikkeling in de kunst van Matisse. Het is bijzonder te ontdekken hoe Matisse als ongelovige de ruimte bezielt met kleur en zeggingskracht. Het tekent zijn kunstenaarschap en laat zien dat echte kunst religieuze diepte heeft.

Ben Piepers is theoloog, was pastor in de St. Lucasparochie en heeft zich laten scholen in kijken naar kunst.

Meer informatie en aanmelden: Matisse
maandag 16 december 2019
Immanuelkerk

Centrale ouderenmiddag

We gaan weer op weg naar het kerstfeest. De dagen worden weer korter en het is al weer vroeg donker op straat. We willen ook dit jaar weer een adventsmiddag houden. We nodigen u hiervoor van harte uit. Neem gerust uw buurvrouw of buurman mee.

Deze middag zal zoals altijd gehouden worden in het Kerkelijk Centrum. De datum is donderdag 19 december 2019. Om 15.45 uur bent u van harte welkom. We eindigen de middag om 19.00 uur.

De meditatie op deze middag wordt gehouden door ds. J. Bogerd. Deze middag zal het mannen Ensemble Tehillim onder leiding van Albert van Maanen optreden. De samenzang zal worden begeleid door dhr. Bel.

Zoals gebruikelijk is er weer een gezamenlijke broodmaaltijd.

Wanneer u vervoer nodig heeft, kunt u bellen naar mevr. B. Elbertsen 0341-557659.

Uw aanwezigheid wordt door ons zeer op prijs gesteld.

Aanmelden:
Tel: 0341-560408 of e-mail: gt. vannorden@planet.nl