Welkom in de kerk

Vooral hartelijk welkom als we elkaar nog niet kennen en als je via deze website bij ons een kijkje komt nemen. Met onze website willen we je laten zien wie we zijn; wat ons bezighoudt en waar we mee bezig zijn; waar we voor staan en waar we voor gaan.

toon kalender
<juli 2020>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 28 jun
zo 5 jul
zo 12 jul

Adresgegevens Zendingskerk

Harderwijkerweg 10
3852 AD Ermelo

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

de vakantiediensten

Op 19 juli 2020 beginnen de vakantiediensten.
Het thema is dit jaar 'Lieve deugd'.
We gebruiken voor onze eigen uitwerking een boekje van de Amerikaanse theoloog en ethicus (emeritus hoogleraar) Stanley Hauerwas.
Hij schreef ieder jaar een brief aan zijn peetzoon in Londen rond diens doopdag. Het thema is ‘christelijke’ karaktervorming. Daartoe laat hij een heel aantal deugden de revue passeren. Wij doen dit met z’n drieën: Heleen Bakker, ds. Jan de Pagter en ondergetekende. Ik mag het spits afbijten met ‘geloof en moed’.
Op 26 juli gaat Heleen verder met ‘nederigheid’. Een deugd die niet erg in is, denk ik. Dapper om juist deze te nemen.
Op 2 augustus gaat Jan in op ‘vriendelijkheid en blijdschap’.
Op 9 augustus verdiept Heleen zich in ‘rechtvaardigheid’. Deze is in onze dagen na de moord op George Floyd prominent en zeer terecht aanwezig in de leuze: zonder rechtvaardigheid geen vrede!
Op 16 augustus wil ik het hebben over ‘vriendschap’.
Dan resteren nog ‘hoop en geduld’ (Jan) en ‘karakter en standvastigheid’ (Rainer).
Daarover later meer.
10.00 uur morgendienst