Lees voor
Zoek

Welkom in de kerk

Vooral hartelijk welkom als we elkaar nog niet kennen en als je via deze website bij ons een kijkje komt nemen. Met onze website willen we je laten zien wie we zijn; wat ons bezighoudt en waar we mee bezig zijn; waar we voor staan en waar we voor gaan.

Kerkdiensten

toon kalender
<augustus 2022>
zomadiwodovrza
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 7 aug
zo 14 aug
zo 21 aug

Adresgegevens ZendingskerkHarderwijkerweg 10
3852 AD Ermelo

T: 06-23278135

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.

Activiteiten

13
AUG

Foto expositie op zaterdagmiddag

 
Leden van fotoclub “Inspiration” uit Ermelo exposeren eigen werk, te zien op vijf achtereenvolgende zaterdagmiddagen, van 23 juli t/m 20 augustus in de Zendingskerk.
De Zendingskerk is dan geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur.
Ermelo en omgeving vormen een belangrijke inspiratiebron. Motieven te over in de afwisseling van uitgestrekte bossen en heidevelden. Maar ook in het cultuurlandschap met zijn oeroude boerenhoeven. Verder westelijk het overgangsgebied naar de Randmeren, die zelf een geheel eigen karakter hebben met strand, water en weidse luchten. En tenslotte zijn in het dorp Ermelo zelf - voor wie er oog voor heeft - oneindig veel interessante objecten te ontdekken en vast te leggen.
Fotoclub “Inspiration” bestaat sinds 2012 en heeft acht leden. Maandelijks komt men samen om elkaars werk te beoordelen en ideeën uit te wisselen zoals interessante locaties, verrassende objecten en ongewone composities. Ook de nachten en de schemering zijn een favoriet thema. Kortom, men streeft naar echte fotografie, meer dan louter traditionele plaatjes. Nieuwe leden zijn welkom. Jaarlijks wordt in De Baanveger een overzichtstentoonstelling gehouden.

Namens de Open Kerk Commissie
Wilbert de Kruiff
14.00 uur
Zendingskerk
Meer informatie

minder
18
AUG

Filmavond Groene Genade

Film in de kerk: The biggest little farm
In het kader van het vakantiethema ‘Groene Genade’ vertonen we op donderdag 18 augustus in de kerk de inspirerende film The biggest little farm.
Deze prijswinnende documentaire toont het verhaal van de Amerikaanse filmmaker John en zijn vrouw Molly. In 2011 verruilden zij de grote stad voor het platteland. De film volgt hen terwijl ze een stuk land ombouwen tot een unieke boerderij met een zelfregulerend eco-systeem. Het is een bemoedigend verhaal, met prachtige beelden en het zet aan het denken over de manier waarop wij de afgelopen eeuw landbouw hebben bedreven. Een actueel
thema, en tegelijk een warme en hoopgevende film.
Wie vast een indruk van de film wil hebben, kan de trailer bekijken:
https://www.youtube.com/watch?v=DojKCYpER9c
Na afloop is er de gelegenheid tot napraten.

Locatie: Zendingskerk, donderdag 18 augustus, aanvang 19.30 uur.
Toegang vrij.

Wees welkom en stuur deze uitnodiging vooral ook door in het eigen netwerk.
Ds. Kim Magnée-de Berg
Om 19.30 uur
de Zendingskerk
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Zendingskerk

Contact 2022 6

11 augustus 2022  |  Er is een zesde nummer van het verenigingsblad "Contact" jaargang 2022
Lees en je bent op de hoogte van het laatste nieuws vanuit de Zendingskerk.


11 augustus 2022

minder
Zendingskerk

Vernieling regenboogvlag bij Zendingskerk

02 juli 2022  |  Het is u misschien wel eens opgevallen: regelmatig wappert aan de mast bij de Zendingskerk aan de Harderwijkerweg de regenboogvlag.
Daarmee willen wij als kerkelijke gemeenschap aangeven dat eenieder welkom is in de Zendingskerk, ongeacht gender of seksuele gerichtheid. Wij vieren graag de diversiteit en geloven dat elk mens in de ogen van God even waardevol is. Juist ook als kerk hopen wij voor eenieder een gastvrije plek te kunnen zijn waar je met je geloof, je vragen en je twijfels terecht kunt en waar we respectvol met elkaar en met onderlinge verschillen willen omgaan.
Juist omdat de vlag voor ons staat voor gastvrijheid en respect zijn we ervan geschrokken toen bleek dat op iemand op woensdagmiddag 29 juni het vlaggenmasttouw heeft doorgesneden en de regenboogvlag heeft neergehaald. Helaas hebben we al eerder met dit soort vandalisme te maken gehad.
En het gaat ons om meer dan het kapot maken van ons eigendom: de veelkleurigheid en diversiteit horen tot het wezen van de Zendingskerk. Dat daar bij sommigen geen ruimte voor lijkt te zijn stemt ons verdrietig. Tegelijk realiseren we ons hoe belangrijk het is om de vlag opnieuw te hijsen. Dat hebben we intussen ook gedaan.
Graag zouden we in gesprek gaan met de dader. Om uit te leggen waarom de vlag belangrijk is voor ons. En in de hoop dat dit in elk geval leidt tot respect voor onze manier van kerk-zijn, ook als we het niet eens worden.
Intussen wappert bij ons weer de vlag.
Wees welkom!


02 juli 2022

meer
Zendingskerk

VBMO Groevenbeek Kerkenbezoek Ermelo

01 juli 2022  |  Op dinsdag 28 juni 2022 bezochten ruim 200 leerlingen (VBMO Groevenbeek) de Zendingskerk. Daarnaast waren ze ook in drie andere kerken geweest."Ons doel is om leerlingen, van wie velen zelden of nooit een kerk van binnen zien, kennis te laten maken met zo’n gebouw, en, als ze er wel mee bekend zijn, hen ook andere gebouwen te laten zien: wat valt je op, hoe is dat in de andere gebouwen…."
Hun opdracht is om, na terugkomst op school, in groepjes van 3 of 4 leerlingen een poster op A3 te maken. Daarop moeten ze het volgende laten zien:
- de verschillen en overeenkomsten tussen de 4 gebouwen en
- om elk 1 ‘ding’ te laten zien wat hen aansprak of wat ze bijzonder vonden.
- ook moeten er 2 plaatjes uit het kerkgebouw op de poster staan.

Met veel genoegen hebben een aantal vrijwilligers uitgelegd wat de Zendingskerk bijzonder maakt.
De meeste indruk maakte het kerkhof.
Mooie gesprekken waren het gevolg.
Een prachtig initiatief van de schoolleiding.01 juli 2022

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT