Welkom in de kerk

De PKN Hervormde gemeente te Ermelo is een unieke gemeente die door de diversiteit aan wijkgemeenten op verschillende manieren in eenheid vorm geeft aan het christelijk geloof.

Wij vinden het belangrijk om aan te geven wat we willen delen. Wie je ook bent, welkom in de kerk!

toon kalender
<maart 2021>
zomadiwodovrza

Klik op de dienst om deze te beluisteren.
zo 28 feb
ma 1 mrt
vr 5 mrt

MRT

NewWine winterconferentie vanuit de Westerkerk

De Winterconferentie 2021 van New Wine wordt digitaal gehouden op zaterdag 6 maart 2021 en live worden uitgezonden vanuit de Westerkerk. New Wine is een beweging van kerken waarin die elkaar aanmoedigen, inspireren en toerusten om in de kracht van de Geest te getuigen van de komst van Gods Koninkrijk. Zelf maakte ik jaren geleden kennis met New Wine tijdens een predikanten-retraite in Houten.
Het thema van de conferentie is ‘Vergeving en innerlijke heling’ (Module 2 van de Ministrycursus die door New Wine wordt uitgegeven).
Sprekers zijn Agnes Huizenga en Philip Troost.
De conferentie wordt gehost door onze predikantenkerngroep Ermelo/Harderwijk, in het bijzonder de Westerkerk (PKN) in Ermelo en het Fonteinwerk (PKN) in Harderwijk. Ds. Henk Jansen en ik trekken hierin gezamenlijk op.
Het is jammer dat er geen mensen live aanwezig zullen kunnen zijn, maar het is toch mooi dat alles wel doorgang kan vinden.

Klik hier voor meer informatie.

10:00 – 15:30 uur
Online vanuit de Westerkerk

MRT

Biddag voor gewas en arbeid

Op woensdag 10 maart vieren we samen opnieuw Biddag voor gewas en arbeid. Vorig jaar was dat de laatste dienst dat we nog schouder aan schouder in de kerk zaten en nog uit volle borst konden zingen.
Ondertussen zijn we een jaar verder en komen opnieuw samen om te bidden. Collega de Wit hoop in deze gezamenlijke dienst voor te gaan.

U kunt de dienst volgen via de kerkomroep of YouTube

Opvoedingsavond

Sinds enkele jaren is het pastoraat in de gemeente ingedeeld in leeftijdscategorieën zodat het pastoraat aangepast kan worden aan de behoeftes. Bij het pastoraat in de wat oudere doelgroepen, ligt de nadruk wat meer op individuele bezoeken. Wij merken dat daar binnen de 18-44 jaar niet veel behoefte naar is. Er is wel behoefte aan betrokkenheid bij elkaar, ontmoeting en geïnspireerd worden. Dus dat willen we bieden in de volgende vorm.

Komend seizoen staan er 6 avonden gepland met diverse thema's. Deze avond kun je elkaar ontmoeten, elkaar inspireren, elkaar leren kennen. Maar natuurlijk ook zelf geïnspireerd worden door het thema, door elkaar en ook door een spreker die de avond zal leiden. We hebben de 6 avonden in 3 soorten verdeeld; relaties, opvoeding en geloofsverdieping. Wij hopen op deze manier voor eenieder iets te bieden.

Informatie volgt.
20:00, inloop vanaf 19:45