Home > Nieuwe Kerk Zuid > Wat doen wij?

Nieuwe Kerk Zuid, Leuvenum en Staverden

Wat doen wij?

Kerkdiensten
De kerkdiensten vinden iedere zondagochtend plaats. Deze zijn ook thuis te beluisteren. Voor de actuele aanvangstijd zie de agenda.

Nieuwe Kerk
Zondags om 10.00 uur en 18.30 uur aan de Horsterweg 40 te Ermelo. We zingen de psalmen ritmisch in de oude berijming. We lezen uit de (herziene) Statenvertaling.

Kapel Staverden
Zondags om 9.00 uur en 10.30 uur (in juli/augustus om 9.30 uur) aan de
Staverdenseweg te Ermelo. We zingen de psalmen ritmisch in de oude berijming en uit Weerklank. We lezen uit de (herziene) Statenvertaling.

Zangdiensten
Centrale zangdiensten worden gehouden in de Nieuwe Kerk om 18.30 uur op Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag.

Bijbelstudiekring
Binnen de wijkgemeente hebben we verschillende bijbelkringen, zowel rond de Nieuwe Kerk als de Kapel. Diverse kringen voor elke leeftijd die zo'n 8 á 9 keer per winterseizoen samenkomen.
Ook zijn er verschillende huiskringen waarin we ons in Gods Woord verdiepen.  Meer informatie vindt u op de Bijbelstudiekring.

OntMoetingskring 21-26 jaar
Ben jij tussen de 21 en 26 jaar dan is dit bericht bestemd voor jou. We ontmoeten elkaar regelmatig in een ontspannen en gezellige sfeer rondom een thema of Bijbelgedeelte.
Ben je al onderdeel van een groep of zou je dat juist graag willen zijn, kom dan gewoon eens kijken. Meer informatie vindt je op de website bij OntMoetingskring 21-26 jaar.

Gebedskring
Op de gebedskring wordt gebeden voor met name zaken die spelen in de gemeente. Meer informatie vindt je op de website bij Gebedskring.

Jeugdwerk
Het jeugdwerk maakt onderdeel uit van de Hervormde gemeente van Ermelo. Vanuit de kerkenraden wordt hier vorm aan gegeven door jeugdambtsdragers: jeugdouderlingen en jeugddiakenen. Naast de individuele opdracht van pastoraat en diaconaat, wordt door hen gezamenlijk leiding gegeven aan het jeugdwerk via het jeugdwijkteam.
Activiteiten in de wijk zijn zondagsschool, jeugddiensten, singafters, clubs, catechese, HOJ en kampvuuravonden
We vinden het jeugdwerk erg belangrijk. De jeugd is niet alleen de kerk van de toekomst, maar ook de kerk van nu. Zie de pagina van het jeugdwerk voor meer informatie.

Ouderencontactmiddag

Nieuwe Kerk Noord
De middagen worden een keer in het najaar en een keer in het voorjaar gehouden in ’t Venster. Data en invulling van de middag worden te zijner tijd bekendgemaakt via het kerkblad, de website en met een uitnodiging bij u thuis.

Nieuwe Kerk Zuid, Leuvenum en Staverden
Voor de ouderencontactmiddag van wijk Zuid krijgen alle senioren een persoonlijke uitnodiging. De middagen worden gehouden in 't Venster.

Verenigingen
In de gemeente zijn verschillende verenigingen actief, zoals de vrouwenkring ‘Open Vensters’, de mannenvereniging ‘Onderzoekt de Schriften’, de mannenvereniging ‘Horst en Telgt’en de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk (afdeling Ermelo). Meer informatie hierover vindt u via de link met verenigingen.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.