Home > Zendingskerk > Diaconale collectes maart 2020

Diaconale collectes in maart

Collectes in maart

Diaconale maandcollecte
De diaconale maandcollecte is in maart bestemd voor hulp aan de hongerende bevolking in Jemen.
Door een al jaren durend conflict hebben inmiddels 16 miljoen mensen in Jemen weinig tot niets te eten. Het Rode Kruis helpt door het verstrekken van schoon drinkwater, medische zorg en voedsel. Rekeningnummer van het Rode Kruis: NL83INGB0000006868 t.n.v. Rode Kruis o.v.v. hulp hongersnood Jemen.

Zondag 15 maart
De collecte op zondag 15 maart was voor Zuid-Soedan. Samen met de lokale kerk helpt Kerk in Actie boeren en boerinnen om hun gezinnen te kunnen voeden. Zie ook het filmpje: https://vimeo.com/263343478
NL89 ABNA 0457457457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. 40-dagentijdcollecte 15 maart

Zondag 22 maart
We vroegen aandacht voor Syrië. In Syrië zijn er mensen die voorzichtig teruggaan naar veilige gebieden. Samen met lokale kerken helpt Kerk in Actie hen bij het herstel van huizen, scholen, klinieken en drinkwatervoorzieningen en biedt traumaverwerking.
NL89 ABNA 0457457457 t.n.v Kerk in Actie o.v.v. Collecte Stille Week

Zondag 29 maart
Op zondag 29 maart is de collecte voor Ghana: nieuwe kansen voor straatmeisjes. Jonge meisjes uit Noord Ghana, die in de hoop van een beter leven naar de grote stad vertrokken en op straat beland zijn, krijgen door Kerk in Actie medische en psychologische hulp en scholing om in hun onderhoud te voorzien. Zie filmpje: https://vimeo.com/395143363
NL89 ABNA 0457457457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. 40-dagentijdcollecte 29 maart

Rekeningnummer Zendingskerk
U kunt uw gift overmaken naar rekeningnummer NL71INGB0006928325 van de Oecumenische Vereniging de Zendingskerk o.v.v. gift collectes maart 2020. Uw gift wordt dan evenredig verdeeld tussen bovenstaande vier projecten. U kunt natuurlijk ook een rechtstreekse gift naar één of meerdere projecten overmaken.

Alvast heel hartelijk bedankt voor uw medeleven en mededelen.

Diakenen Zendingskerk

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.