Home > Zendingskerk > Activiteiten

zaterdag 28 november 2020
CS Amsterdam

Vroomheid op de Oudezijds

In verband met de corona-maatregelen gaat deze lezing niet door.

Sint Nicolaaswandeling in Amsterdam Sint Nicolaas is de patroonheilige van o.a. de zeevaarders: vandaar dat er in vele havensteden een Sint Nicolaaskerk te vinden is.

In Amsterdam zijn er uit verschillende tijdsperioden zelfs drie Sint Nicolaaskerken.

Tijdens deze wandeling laat Piet Jan Tuinema u kennismaken met vele verwijzingen naar de goedheiligman die we in Amsterdam kunnen vinden.
Met als hoogtepunt de bezoeken aan drie Sint Nicolaaskerken.

Meer informatie en aanmelding: Nicolaas

zaterdag 28 november 2020
CS Amsterdam

Vesper

Zendingskerk

De kerk Gemeenschap van gelovigen

Nadat Jezus teruggekeerd was naar zijn Vader, bleven zijn leerlingen achter. In het boek Handelingen der Apostelen wordt verhaald hoe de eerste leerlingen van Jezus trouw bleven aan het geloof. Daarnaast gingen zij het geloof verkondigen over de gehele wereld.

Na een korte inleiding over het ontstaan van de christelijke kerk, kijken we wat dat eigenlijk zijn: kerkmodellen. Wat kunnen we daarmee? Daarna behandelen we een aantal van deze modellen.

Rini Bouwman is diaken in de RK-parochie St. Lucas in Leusden.

Meer info en aanmelden: Kerk
maandag 30 november 2020
Immanuelkerk

Een moeilijk boek of moeilijke mensen

De Bijbel is een ingewikkeld boek, en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je hart geraakt wordt?
En hoe voorkom je een al te rationele Bijbellezing?

In zijn boek 'Lezen en laten lezen' benadrukt Arnold Huijgen het 'je laten lezen' door de Bijbel, dat wil zeggen: je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt.

Meer informatie en aanmelden: moeilijk boek
woensdag 9 december 2020
Nieuwe Kerk