Home > Westerkerk > Nieuws

Maandag 24 januari 2022

Vanuit de kerkenraad

De kerkenraad publiceert regelmatig een stukje tekst over de onderwerpen die besproken zijn in de vergaderingen. Naar aanleiding van de vergadering van 20 januari jongstleden staat de informatie op de website. Op deze pagina kunt u ook de eerder verschenen teksten teruglezen.

Zoek nieuws

Aanpassing coronamaatregelen

21 januari 2022  |  Het CIO en de PKN hebben na de persconferentie van 14 januari jongstleden adviezen uitgebracht voor de kerken. Zoals gebruikelijk volgen we deze adviezen op. Vanaf zondag 23 januari is er plaats voor 50 bezoekers. Ook het gemeentewerk starten we weer op, binnen de huidige coronamaatregelen.

Na de volgende persconferentie van 25 januari is naar verwachting meer maatwerk mogelijk.

Inschrijven
voor de diensten is verplicht. Zie de website voor een overzicht van alle maatregelen in de Westerkerk.

21 januari 2022

Ontmoeten op de Veluwe

18 januari 2022  |  Onze classispredikant, ds. Wilbert van Iperen, schrijft met enige regelmaat over het werk van en in de classis Veluwe. Er is weer een nieuwe editie van 'Ontmoeten op de Veluwe'. Zie hier voor een overzicht van alle edities van dit jaar.

classis
18 januari 2022

Nieuwe poll: sponsorkinderen

01 januari 2022  |  In januari zullen twee kerkdiensten in het teken staan van het thema ‘Gerechtigheid’. In de tweede dienst staan we ook stil bij het werk van Compassion.

Twee jaar geleden maakte ik een reis naar Peru om daar enkele projecten die Compassion samen met plaatselijke kerken heeft opgezet te bezoeken. Onderdeel van de projecten is vaak het sponsorprogramma van kinderen. Ik ontmoette daar ook ons sponsorkind Tanya, dat was een bijzonder moment! In reactie op die reis met Compassion naar Peru gaven verschillende gemeenteleden aan ook een kind te sponsoren.

En er zijn natuurlijk heel wat verschillende organisaties via welke je dat kan doen. De kindernevendienst sponsort via World Vision sinds een paar jaar Prasanna, een jongen uit India. En zo zijn er veel meer organisaties met sponsorprogramma’s: Red een Kind, Woord en Daad, Dorcas...

Het leek ons aardig om eens in beeld te brengen of en hoe dit leeft binnen de gemeente.

ds. André Priem

De poll vind je op hervormd-ermelo.nl/westerkerk/poll. Resultaten van vorige polls staan op hervormd-ermelo.nl/westerkerk/poll-resultaten.

01 januari 2022