Lees voor
Zoek
Home > Westerkerk > Nieuws

Dinsdag 03 augustus 2021

Gebedspunten

Er zijn nieuwe gebedspunten toegevoegd aan de pagina

Klik hier om naar de gebedspunten te gaan.




Deel op Deel op

Zoek nieuws

Van
Tot
Zoek

Laatste nieuws

Westerkerk

Seniorenmiddag: Lekkere Lente Lunch!

26 april 2024  |  

U wordt uitgenodigd om samen te genieten van een lekkere lentelunch!
Op donderdag 16 mei is het zover.

Alle senioren (jong, ouder en nog iets ouder) zijn weer hartelijk welkom vanaf 12.15 uur in de ons inmiddels zo vertrouwde Vleugel!

Let op: op de vorige seniorenmiddag deelden we mee dat de eerstvolgende datum dinsdag 14 mei zou zijn. Door allerlei omstandigheden hebben we dit moeten veranderen.

De juiste datum is nu: DONDERDAG 16 MEI.

Opgave voor deze lunch is niet nodig. We rekenen er gewoon op dat u komt!

Met groet van de voorbereidingscommissie.



26 april 2024

minder
Westerkerk

Mijn lied: So will I

26 april 2024  |  

Iedereen heeft wel een lied waar je hart sneller van gaat kloppen. Een lied dat je doet denken aan een mooi moment. Een lied waar je de nabijheid van God voelde. Of een lied dat je aanzet als je in een moeilijke situatie zit. Het lijkt ons mooi om dat als gemeente met elkaar te delen zodat we elkaar kunnen inspireren. Daarom laten we elke week een gemeentelid aan het woord. Deze week: Hans Koster.

Eigenlijk vind ik heel veel liederen mooi. Van prachtige psalmen, zoals ‘evenals een moede hinde’ (psalm 42) , waarvan ik me de teksten vaak nog letterlijk herinner van mijn lagere school tijd, tot inspirerende opwekkingsliederen.

In ieder geval is één van mijn favoriete liederen het Hillsong nummer So will I. Jaren geleden hoorde ik dit lied tijdens een concert en het raakte me. In “So Will I” wordt op indrukwekkende wijze de grootsheid van God als schepper van de aarde en het heelal bezongen. De sterren, de bergen en de zeeën prijzen Hem, en ik dus ook: “So will I”. En deze machtige God, zo beschrijft het lied, heeft oog voor een ieder van ons. Zijn liefde is zo groot dat Jezus voor ons stierf zodat wij vergeving en redding mogen ontvangen. En omdat Jezus uit het graf herrees zal ik dat ook doen is één van de versregels. “So will I” is een troostrijke en hoopvolle boodschap en een oproep om God te prijzen en Jezus na te volgen. Een boodschap die deze wereld vol haat en oorlog zo hard nodig heeft. So will I is te beluisteren via So Will I (100 Billion X) - Hillsong Worship.

Ik wil graag het stokje overdragen aan Martha van der Meer.

Hans Koster



26 april 2024

meer
Westerkerk

Draagt u ook graag bij aan huisje Mosk?

26 april 2024  |  

We zijn als Westerkerk gemeente nu al 2 jaar verbonden met onze broers en zussen van de protestantse gemeente Waal, Koog, Den Hoorn!
Wat begon met een lijntje met Fiet en de ontmoeting in Den Hoorn, groeide daarna uit tot meer.

Ook huisje Mosk in De Koog onderging een grote verandering. Nadat de aannemer zijn werkzaamheden had afgerond. En verschillende vrijwilligers vanuit de Westerkerk zijn gaan schuren, schoonmaken, verven en sauzen, ook de vloeren zijn door 2 enthousiaste vrijwilligers gelegd!

Wat is het al mooi, dankbaar!

Er is een fijne groep mensen vanuit de Westerkerk betrokken. Ook als vrijwilliger om te verblijven in het gastenverblijf van huisje Mosk. Actief te zijn bij de openstelling van de Koger kerk in de zomermaanden. Afgelopen zondag was er een fijne ontmoeting van vrijwilligers, ook uit andere delen van het land.

We bieden graag andere gemeenteleden ook de mogelijkheid om betrokken te raken.
Huisje Mosk gaat gebruikmaken van zonnepanelen voor de verduurzaming van de woning. Er zijn nog 4 panelen die nog wachten op een sponsor:
750,00 Euro per stuk.

Als u of jij een bijdrage wil doen voor huisje Mosk kan dat via deze link.

U kunt uw gift ook overmaken op: NL44 RABO 03 62 50 95 06 t.n.v. Diaconie Waal Koog Den Hoorn, onder vermelding van huisje Mosk.

Bedankt voor uw of jouw bijdrage en betrokkenheid!

Hartelijke groeten,
namens uw broers en zussen, ook op Texel!

Als er vragen zijn, dan horen we het graag,
Klaas en Sita Wijma



26 april 2024

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT