Home > Westerkerk > Gebruik Westerkerk in coronatijd

Wat doen wij?

Gebruik Westerkerk in coronatijd

De richtlijnen van de overheid, het RIVM en de Protestantse Kerk geven ruimte om onder een aantal voorwaarden kerkdiensten te houden waarbij bezoekers aanwezig zijn. Ook het gebruik van de kerk voor andere bijeenkomsten dan kerkdiensten is onder voorwaarden mogelijk.

Alle afspraken zijn vastgelegd in het gebruiksplan. Deze versie van het gebruiksplan is vastgesteld door de wijkkerkenraad op donderdag 18 juni 2020. Op deze pagina leest u de belangrijkste maatregelen zoals ze ook in het gebruiksplan zijn vastgelegd.

Algemene regels voor het bezoek aan de Westerkerk:
  • Heeft u gezondheidsklachten, blijf thuis en meld je af.
  • Houd minimaal anderhalve meter afstand tot anderen in de kerk.
  • Bij binnenkomst handen ontsmetten.
  • Maak geen gebruik van de kapstok.
  • Huisgenoten mogen bij elkaar zitten.
  • Ga thuis naar het toilet en beperk het bezoek aan het toilet in de kerk tot een minimum.
  • Na gebruik van de nevenruimtes graag zelf de tafels en stoelen schoonmaken.
Specifiek voor kerkdiensten zijn er een aantal aanvullende maatregelen:
  • Bezoek een dienst alleen na inschrijving en bevestiging.
  • Volg de aangewezen looproutes.
  • Volg de aanwijzingen op van co√∂rdinatoren.
  • Gemeentezang is niet toegestaan.
  • Er is geen ontmoeting en consumptie na afloop.
  • Uw kinderen die naar de oppas, kindernevendienst of basiscatechisatie zijn geweest, kunt u buiten opwachten. Ze worden door de leiding buiten gebracht.
Het is van belang dat we ons met elkaar aan deze maatregelen houden. Spreek elkaar erop aan als er dingen niet goed gaan. Heeft u vragen over het gebruiksplan, neem dan contact op het de kerkenraad.