Lees voor
Zoek

Welkom in de Oude Kerk

Als wijkgemeente rond de oude dorpskerk genieten we elke zondag het voorrecht om op deze plek samen te komen, waar al door de eeuwen heen mensen hun vreugde en zorgen brengen.
Welkom bij de gemeente van de Oude Kerk !

OPGELET ! Diensten zijn ONLINE; voor plaats in de kerk reserveren via 06-48370155 op Ma en Wo 19.00 - 20.30 uur
Meer info: naar beneden scrollen naar nieuws

Kerkdiensten

toon kalender
<september 2020>
zomadiwodovrza
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Klik op de dienst om deze te beluisteren.

Adresgegevens Oude KerkKerkbrink 1
3851 MB Ermelo

T: 0341-551701

Plan uw route

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze

Activiteiten

21
SEP

Stemmen van de ziel

De vergeten #Metoo's van vroeger
In zijn boek Stemmen van de ziel, vergeten waarheid van dementie laat Hans Siepel zien dat dementie veel meer is dan de medische 'verklaring': aantasting van hersencellen, waardoor het denkproces wordt vernietigd. Hij beschrijft het twee jaar durende dementieproces van zijn moeder, tussen de eerste aankondiging van dementie en haar sterven en afscheid.

Hans Siepel (1958) is schrijver en communicatiedeskundige, coach en adviseur.

Voor meer informatie en aanmelden: Metoo
maandag 21 september 2020
Oude Kerk
Meer informatie

minder
23
SEP

Paulus een biografie

Hij geldt als een van de belangrijkste figuren uit het christendom, en heeft als geen ander bijgedragen aan de verspreiding ervan: de apostel Paulus. Maar wie was hij eigenlijk? Was hij wel een apostel?

(Tom) Wright heeft zich uitvoerig verdiept in Paulus’ brieven en de wereld waarin hij leefde. Hij schreef een zeer leesbare biografie van ongeveer 450 bladzijden. Op drie woensdagochtenden lezen en bespreken we (delen uit) dit boek van 10:00 - 11:45 uur in het Kerkelijk Centrum.

Roelof de Wit is predikant van het Kerkelijk Centrum te Ermelo.

Meer informatie en aanmelding: Paulus
woensdag 23 september 2020
Kerkelijk Centrum
Meer informatie

meer
25
SEP

Hoevemaaltijd

info volgt
Vrijdag 25 september 2020
Oude Kerk, De Hoeve
Meer informatie

meer

Laatste nieuws

Oude Kerk

Afscheid van ds Verbaan

20 september 2020  |  Beste gemeenteleden,

Zondag 20 september 2020 neemt ds. Verbaan afscheid als wijkpredikant van onze kerkwijk. Hij heeft nog veel mensen bezocht in die laatste weken. Maar het was niet mogelijk om van iedereen persoonlijk afscheid te nemen. Daarom heeft hij een afscheidswoord voor u geformuleerd vanuit zijn werkkamer tussen de verhuisdozen. 

Dit afscheidswoord kunt u bekijken door dubbel te klikken op de link: Klik hier !


20 september 2020

minder
Oude Kerk

Nieuws van rondom de Oude Kerk

12 september 2020  |  
voor de zondagen 20 en 27 september 2020


Zondag aan de orde
Zondag 20 september is het de startzondag van de gemeente en het afscheid van de wijkpredikant. In de eredienst wordt het vertrekpunt gekozen in twee brieven van de apostel Paulus – Fil. 1: 1-11 en 2 Tim 1:7. In de kindernevendienst gaat het, volgens het rooster van ‘Vertel het maar’,over “David geholpen door Abimelech” naar 1 Samuël 21. In de Op 27 september zal het gaan over “David neemt geen wraak” uit 1 Samuël 24.

Reserveren voor een plaats in de kerk: 06-48370155
Voorlopig vragen we van u, dat u zich steeds aanmeldt. Via een telefonische reserveringslijn kunt u zich opgeven om bij de dienst aanwezig te zijn. Het nummer is 06 48370155, dit is alleen mogelijk op de maandag- en woensdagavonden van 19.00 - 20.30 uur. Buiten deze tijdstippen is de telefoon niet bemand. Het is ook de bedoeling dat u de kinderen voor de oppas- en kindernevendienst aanmeldt op dit nummer en daarbij aangeeft of het de oppas of de kindernevendienst betreft. De kindernevendienst begint tegelijk met de kerkdienst in de Hoeve.

Kerk open op woensdagochtend
Iedere woensdagochtend is de kerk open tussen 10.00 en 11.00 uur voor ontmoeting met koffie - zodat we elkaar kunnen spreken en ontmoeten in deze lastige tijd. Wel blijven we op gepaste afstand.

Kinderoppas
Op zondag 20 september verzorgen Antoinette en Margaretha Blokland de kinderoppas.
Op zondag 27 september neemt Corine van Woerkens die voor haar rekening.

Kinderkerk
Hallo kinderen van de basisschool: We missen jullie! En we hebben zelfs gehoord dat jullie elkaar ook wel missen. Daarom willen we jullie uitnodigen om zondag 4 oktober naar de 1e Kinderkerk te komen. Je oudere broer en/of zus gaat wellicht naar de Jeugdkerk en dan zijn jullie van harte welkom in de Kinderkerk. Dit is gewoon tijdens de kerkdienst om 10 uur in de Hoeve. Misschien gaan papa en mama naar de kerk, maar dat hoeft niet. Jullie zijn altijd welkom. Het is fijn als je je voor vrijdag 2 oktober opgeeft bij: Marjolein van Nieuwenhuizen 06-24219273; Anette van Beekhuizen 06-23649528

Kostersdienst
Fennie Wouda verzorgt zowel op 20 als op 27 september de kostersdiensten.

Schriftlezing
Op 20 september verzorgt Lieuwe Hiemstra de schriftlezingen. Bob Roukema is lector op 27 september.

Hulpdienst Oude Kerk
Voor al uw hulpvragen kunt u terecht bij onze hulpdienst. Bel of e-mail gerust!
Diaken Ida van Dam tel.55.89.34, e-mail dambos@planet.nl of Joke van den Berg
tel. 0577 - 84.25.46, e-mail: jokeathomenew@xsyoumail.nl.

Gift
Ontvangen via ouderling J. Plette voor de diaconie € 60,-. Hartelijk dank.

Uit de wijkkerkenraad
Enkele punten uit de extra kerkenraadsvergadering van 20 augustus:
- De voorzitter opent de vergadering waarna Dineke Nijmeijer de overdenking verzorgt. Ze leest Lied 677 en 1 Koningen 19: De Heer komt naar Elia. Als overdenking leest Dineke een artikel van Barend Wallet: “ Stilte is de zendtijd van de Heilige Geest” en gaat voor in gebed.
- Gesprek met de voorbereidingscommissie: De voorbereidingscommissie bestaat uit mevr. Dineke Nijmeijer en de heren Bartho de Looij; Ruud Jan van den Berg en Bertus Bakker
De voorbereidingscommissie is geen beroepingscommissie, maar stelt in overleg met de wijkkerkenraad profielschetsen op van wijkgemeente en predikant. Daarbij is de kerkenraad “eigenaar” van het proces om tot een keuze voor een nieuwe wijkpredikant te komen en regelmatig afstemming met de (wijk)gemeenteleden wordt als vanzelfsprekend en noodzakelijk beschouwd.
De wijkgemeente moet zich herkennen in de op te stellen profielschetsen. Er zal dan ook een aantal gemeentemiddagen en/of avonden worden gehouden om de (wijk)gemeente te informeren. Daarnaast wordt ook via het kerkblad geïnformeerd.
- we spreken over de invulling van het pastoraat in de komende vacaturetijd. Een en ander wordt nader afgestemd. (zie bericht hieronder).
- Lieuwe Hiemstra sluit de vergadering met een avondgebed van Luther

Na 20 september - de vacaturetijd
Na het vertrek van ds. Verbaan zal ds. Priem als consulent fungeren. Hij zal zoveel mogelijk de kerkenraad bijstaan en begeleiden bij het beroepingswerk. Voor het pastoraat - het meeleven met ziekte, het leiden van kerkelijke begrafenissen, en wat dies meer zij - is ds. Van Dam bereid gevonden, nadat ds. Vroegindeweij te kennen heeft gegeven die rol niet langer te kunnen vervullen. Ds. Kees van Dam (56 jaar) is woonachtig in Ermelo en betrokken bij de Westerkerk. Hij is 15 jaar met zijn gezin zendingspredikant geweest in zuidelijk Afrika, momenteel ambulant- en interim predikant in de PKN en daarnaast professioneel coach en trainer. Zijn aanstelling namens de Algemene Kerkenraad is voor twee dagdelen per week.
In een van de volgende diensten of in het kerkblad zal ds. van Dam zich nader voorstellen. In principe neemt u bij ziekte of overlijden contact op met scriba Lieuwe Hiemstra, hij zal dan ds. Van Dam benaderen. Ook via de ouderlingen kunt u hem dingen doorspelen. De kerkenraad heeft met hem kennis gemaakt op de kerkenraad van september en ook zal hij 22 september bij het pastoraal teamoverleg aanwezig zijn. Bezoekwerk is, mits de betrokkene vooraf daarmee telefonisch heeft ingestemd en gepaste afstand wordt bewaard, naar de mening van de kerkenraad wel weer mogelijk. We menen zo een goede oplossing te hebben gevonden voor in de vacaturetijd.

Tenslotte
Elf jaar en drie maanden Ermelo. Er is van alles over te zeggen. Ik zet maar niet teveel woorden op papier. Er komt nu ik dit schrijf nog een avondmaalsdienst aan, een afscheidspreek en ontmoetingszondag. Een aantal momenten nog om woorden te delen. En bovendien: waar moet je beginnen, waar ophouden…...

Misschien is het wel goed te weten wanneer en waarnaar we vertrekken: als alles volgens planning loopt, verhuizen we maandag 21 en dinsdag 22 september naar Beatrixplein 10, 6713 PW Ede. De pastorie staat achter de Nieuwe Kerk aldaar, waarin ik op zondag 27 september om 14.30u zal worden bevestigd als wijkpredikant door collega ds. N. van den Houten. Ook daar zijn online-faciliteiten, ook daar kunnen maar een beperkt aantal mensen live aanwezig zijn.

We hopen u nog te treffen. Velen hebben me al treffende en hartelijke woorden per post of e-post doen toekomen. Veel dank daarvoor. Het voelt voor ons anders dan vorige keren – dan verhuisden we naar een andere provincie, nu zegt de tandarts: je kunt ook hier in de praktijk blijven hoor... We moeten zelf gaan ontdekken hoe het verder gaat... Maar mocht we elkaar niet meer treffen – het is tenslotte een rare en ook nare tijd – ik eindig zoals vaker op deze plek met mij dierbare woorden: In Christus verbonden!

Ook namens de huisgenoten,
PAV


12 september 2020

meer
Oude Kerk

Reserveren voor een plaats in de kerk: 06-48370155

11 september 2020  |  Er kunnen meer mensen weer naar de kerk. Er kunnen bij de huidige maatregelen 65 mensen in de kerk. Dat kan soms wisselen omdat per huishouding mensen bij elkaar mogen zitten.
Voorlopig vragen we u wel u te blijven aanmelden, op de bekende, maar hier nog maar eens herhaalde wijze:
Via een telefonische reserveringslijn kunt u zich opgeven om bij de dienst aanwezig te zijn.

Het nummer is 06 48370155, dit is alleen mogelijk op de maandag- en woensdagavonden van 19.00 - 20.30 uur. Buiten deze tijdstippen is de telefoon niet bemand.

Het is ook de bedoeling dat u ook de kinderen voor de oppas- en kindernevendienst aanmeldt op dit nummer en daarbij aangeeft of het de oppas of de kindernevendienst betreft. De kindernevendienst begint tegelijk met de kerkdienst in de Hoeve.

Over het zingen worden ook nieuwe regels aangereikt, die we als kerkenraad nog moeten bestuderen. Tot die tijd geldt: Er wordt niet gezongen. Meeneurien is toegestaan. De liederen worden op de beamer getoond en evenals in de online uitzending zal een opname uit het verleden in de kerk worden afgespeeld.


11 september 2020

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT