Home > Vorming en Toerusting > Activiteiten

MRT
maandag 2 maart 2020
Locatie: Oude Kerk (De Hoeve)

We moeten gered willen worden...

Borgman neemt zijn uitgangspunt in het verzet tegen het cultuurchristendom: kerkelijkheid en persoonlijk geloof hebben wij nodig.

Overal vergrijzen de kerken en het lukt het christendom niet het geloof aan een volgende generatie door te geven. Kerken doen hun best om te redden wat er te redden valt. Maar zij zouden moeten begrijpen dat zij gered moet worden.

Het christendom leeft niet bij een traditie die door de gelovigen wordt vastgehouden, maar door een God die de gelovigen vasthoudt, juist op het moment dat zij zich van alles en iedereen verlaten voelen. God is een vluchteling die niet moet worden gered, maar die komt om ons te redden.

We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar dit programma.
Meer informatie kunt u vinden door te klikken op
[We moeten gered willen worden].
Aanmelden kan dan via de website.

maandag 2 maart 2020
Locatie: Oude Kerk (De Hoeve)

KERKENPAD IN ERMELO 2020

Kerkenpad Ermelo 2020
GEANNULEERD

We zetten een goede traditie voort met (voor de 3e keer) een kerkenpad. Op 4 april bezoeken wij 4 kerkgebouwen met elk een eigen historie.

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op  Kerkenpad 2020

Aanmelden kan dan via de website.
zaterdag 4 april 2020

Christian Wiman: Radicaal Licht

Radicaal Licht
GEANNULEERD

Brengen dichters ons dichter bij God? Als je het de Amerikaan Christian Wiman of Willem Jan Otten vraagt, wel! Dat religie en poëzie met elkaar te maken hebben, hoeft geen betoog.
“Wanneer een gedicht iemand raakt zonder dat die persoon weet dat ik het geschreven heb, is dat voor mij het mooiste dat er is.”
Christian Wiman

Peter Verbaan is predikant van de Oude Kerk

Voor meer info en aanmelding Wiman
woensdag 15 april 2020
Oude Kerk, De Hoeve

God na Auschwitz

GEANNULEERD

De slachtoffers van de Holocaust in de jaren '40-'45 en hun kinderen vragen om een proces van rouwverwerking. Hoe moet een mens de catastrofe die zijn ziel heeft getroffen, verwerken?

Beatrice Jongkind is predikant van de protestantse gemeente te Harderwijk.

Meer informatie en aanmelden via Jongkind
woensdag 22 april 2020
Immanuelkerk