Home > Vorming en Toerusting > Activiteiten

donderdag 9 januari 2020

Uitgekristalliseerde Levenswijsheid

In vervolg op de lezing van vorig jaar kijken we deze keer vanuit antropologisch-historisch perspectief naar teksten in de Bijbel en die van oude godsdiensten en zullen dan een vervlechting zien tussen de joods-christelijke traditie en die van andere godsdiensten.
Aan de orde komt hoe mensen de Godheid die mensen tot hun recht wil laten komen te eigen bate veranderden in een Godheid die vereerd en gediend moest worden.
Inleiding door ds. Luuk Bouman

Meer informatie en aanmelden:Bouman

donderdag 9 januari 2020

Benjamin Britten

Onsterfelijke muziek van een onkerkelijke Brit.

Deze avond staan de schijnwerpers op Benjamin Britten, ruim 100 jaar geleden geboren aan de oostkust van Engeland.

Hoewel de jonge Benjamin al op zeer jeugdige leeftijd lessen kreeg op de piano en de altviool, werd het al snel duidelijk dat zijn hart uitging naar het schrijven van muziek. Het is de bedoeling dat een van zijn vroege werken live ten gehore zal worden gebracht en dat er daarna onder meer uitgebreid aandacht zal worden besteed aan zijn beroemde opus 66: het War Requiem uit 1961.

De avond wordt verzorgd door Erik-Jan van der Hel en Nico de Jong.

Meer informatie en aanmelden: Benjamin Britten
donderdag 12 december 2019

Kerstfair Oude Kerk 2019

Alvast voor uw agenda.
Op zaterdag 14 december van 10:00 tot 14:00 uur houden wij onze jaarlijkse kerstfair.
Kom ook genieten van de gezellige sfeer met koffie en gebak, muziek, glühwein, erwtensoep met worst etc.
En natuurlijk verkopen we weer de mooiste kerststukken.
De opbrengst is dit jaar voor het werk in Gambia van www.stichtingkaramba.nl.

Het kerstfairteam: Fennie, Gijs, Margriet en Bob.
zaterdag 14 december 2019
Oude Kerk, De Hoeve

Henri Matisse

Levensvreugde in vorm en kleur.
‘Ik ken geen kunstenaar die zo veelzijdig de vreugde van het leven heeft verbeeld in schildering en knipsels, in beeldhouwwerk en zelfs in het bouwen en inrichten van een kapel.
Ben Piepers heeft in zijn voordracht aandacht voor de ontwikkeling in de kunst van Matisse. Het is bijzonder te ontdekken hoe Matisse als ongelovige de ruimte bezielt met kleur en zeggingskracht. Het tekent zijn kunstenaarschap en laat zien dat echte kunst religieuze diepte heeft.

Ben Piepers is theoloog, was pastor in de St. Lucasparochie en heeft zich laten scholen in kijken naar kunst.

Meer informatie en aanmelden: Matisse
maandag 16 december 2019