Lees voor
Zoek
Home > Vorming en Toerusting > Activiteiten

Activiteiten


13
NOV
woensdag 13 november 2019
Immanuelkerk

Zien met je hart

In de parabel van ‘De kleine prins’ van de schrijver Antoine de Saint-Exupéry, het verhaal over de zoektocht van de mens naar geluk, zegt de vos: ‘Adieu. Hier mijn geheim. Het is heel eenvoudig: je ziet alleen maar goed met je hart. Wat essentieel is, is voor de ogen onzichtbaar.’

Lily Veen Lily Veen heeft zich verdiept in de spirituele en filosofische levensvragen, maar zegt nadrukkelijk dat ze een praktijkmens is. Ze heeft gedichten geschreven en tekeningen gemaakt.


Meer informatie en aanmelden: Weil
Deel op Deel op

Details

woensdag 13 november 2019
Immanuelkerk

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

18
NOV

Rouw is de achterkant van de liefde

Als je zelf of iemand in je omgeving met verlies en verdriet te maken krijgt, is het soms moeilijk om een weg te vinden in een wirwar van gevoelens.

Verschillende emoties beïnvloeden je leven en kunnen ons uit balans brengen. Rouw is een normale reactie op verlies waarmee we een plek voor ons zelf creëren om werkelijk afscheid te kunnen nemen en met ons verlies te leren omgaan. De inleiding zal zich voornamelijk richten op het verlies door de dood maar het bevat ook inzichten en handvatten die herkenbaar en toepasbaar zijn bij andere vormen van verlies
Antoinette Bottenberg is theoloog en pastoraal werker.

Meer informatie en aanmelden: Rouw
maandag 18 november 2019
Immanuelkerk
Meer informatie

minder
21
NOV

Autisme geloof en kerk

We lezen steeds vaker berichten over autisme. Waarschijnlijk kennen we allemaal wel iemand die een vorm van autisme heeft, misschien wel in ons eigen gezin.

Reinier Verbruggen maakt ons deze avond wegwijs in de wereld van het autisme. Hij legt uit wat autisme inhoudt, waar iemand met autisme op geloofsgebied of in de kerkelijke gemeente moeite mee zou kunnen hebben, maar óók waar hun sterke kanten liggen. Waar loopt een pastor, predikant, ambtsdrager, catecheet, gemeentelid of leider van de jeugdclub dan zoal tegenaan in het contact met deze mensen? Op dergelijke vragen zal Reinier ingaan.
Reinier Verbruggen is verpleegkundig specialist GGZ voor mensen met autisme en werkzaam bij Eleos.

Meer informatie en aanmelden: Autisme
donderdag 21 november 2019
Kerkelijk Centrum
Meer informatie

meer
27
NOV

De onbekende Calvijn

Het is weinig bekend dat Calvijn in zijn streven naar verandering in kerk en theologie nadrukkelijk óók een vernieuwing van het diaconaat nastreefde. Hij wilde dat verankeren in de kerkelijke bestuurlijke structuur.

Dat is niet allereerst een formele zaak, maar komt voort uit de visie dat diaconaat tot het wezen van de kerk behoort.
Wat is de actuele betekenis van Calvijns opvattingen over diaconaat en economie?
Herman Noordegraaf is emeritus hoogleraar voor diaconaat aan de Protestantse Theologische Universiteit.

Meer informatie en aanmelden: Calvijn
woensdag 27 november 2019
Meer informatie

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT