Home > Vorming en Toerusting > Activiteiten

MRT
maandag 9 maart

Muhammed

Mohammed, ook wel Muhammad is een veelvoorkomende Arabische voornaam met de betekenis "de geprezene”.
In dit leerhuis verdiepen we ons in het leven van Muhammad. Daarbij besteden we aandacht aan de context waarin hij leefde, de sociale, politieke en religieuze veranderingen, die hij teweeg bracht......

Martha Frederiks is hoogleraar Studie van het Wereld Christendom aan de Universiteit van Utrecht.

We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar dit programma. Meer informatie kunt u vinden door te klikken op Muhammed.
Aanmelden kan dan via de website.

maandag 9 maart

KERKENPAD IN ERMELO 2020

Kerkenpad Ermelo 2020
GEANNULEERD

We zetten een goede traditie voort met (voor de 3e keer) een kerkenpad. Op 4 april bezoeken wij 4 kerkgebouwen met elk een eigen historie.

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op  Kerkenpad 2020

Aanmelden kan dan via de website.
zaterdag 4 april 2020

Christian Wiman: Radicaal Licht

Radicaal Licht
GEANNULEERD

Brengen dichters ons dichter bij God? Als je het de Amerikaan Christian Wiman of Willem Jan Otten vraagt, wel! Dat religie en poëzie met elkaar te maken hebben, hoeft geen betoog.
“Wanneer een gedicht iemand raakt zonder dat die persoon weet dat ik het geschreven heb, is dat voor mij het mooiste dat er is.”
Christian Wiman

Peter Verbaan is predikant van de Oude Kerk

Voor meer info en aanmelding Wiman
woensdag 15 april 2020
Oude Kerk, De Hoeve

God na Auschwitz

GEANNULEERD

De slachtoffers van de Holocaust in de jaren '40-'45 en hun kinderen vragen om een proces van rouwverwerking. Hoe moet een mens de catastrofe die zijn ziel heeft getroffen, verwerken?

Beatrice Jongkind is predikant van de protestantse gemeente te Harderwijk.

Meer informatie en aanmelden via Jongkind
woensdag 22 april 2020