Lees voor
Zoek
Home > Vorming en Toerusting > Activiteiten

Activiteiten


10
OKT
donderdag 10 oktober 2019
Immanuelkerk

Klimaatcrisis als uitdaging

Over de ernst van de klimaatcrisis kun je van mening verschillen. Hebben we nog 5, 10, 20 of 30 jaar de tijd om het roer om te gooien om zo de bedreigingen van het voortbestaan van een humane mensheid en van de biodiversiteit het hoofd te bieden?

Op de klimaatcrisis worden vanuit geloof en theologie heel verschillende antwoorden gegeven: van hoop en verzet, van berusting en van ontkenning. Hoe wij de bijbel lezen is nog altijd van wereldhistorisch belang. Wij brengen op deze avond met Hans Schravesande een aantal reacties vanuit geloof en theologie in kaart en vragen waar we zelf staan. Hans Schravesande is theoloog en voorzitter van de  projectgroep Kerk en Milieu van de Raad van Kerken.
Meer informatie en aanmelden: Klimaatcrisis


Deel op Deel op

Details

donderdag 10 oktober 2019
Immanuelkerk

Zoek activiteit

Van
Tot
Zoek

Activiteiten

17
FEB

2009 Stemmen van de ziel

De vergeten #Metoo's van vroeger
In zijn boek Stemmen van de ziel, vergeten waarheid van dementie laat Hans Siepel zien dat dementie veel meer is dan de medische 'verklaring': aantasting van hersencellen, waardoor het denkproces wordt vernietigd. Hij beschrijft het twee jaar durende dementieproces van zijn moeder, tussen de eerste aankondiging van dementie en haar sterven en afscheid.

Hans Siepel (1958) is schrijver en communicatiedeskundige, coach en adviseur.

Voor meer informatie en aanmelden: Metoo
maandag 17 februari 2020
Oude Kerk, De Hoeve
Meer informatie

minder
02
MRT

We moeten gered willen worden...

Borgman neemt zijn uitgangspunt in het verzet tegen het cultuurchristendom: kerkelijkheid en persoonlijk geloof hebben wij nodig.

Overal vergrijzen de kerken en het lukt het christendom niet het geloof aan een volgende generatie door te geven. Kerken doen hun best om te redden wat er te redden valt. Maar zij zouden moeten begrijpen dat zij gered moet worden.

Het christendom leeft niet bij een traditie die door de gelovigen wordt vastgehouden, maar door een God die de gelovigen vasthoudt, juist op het moment dat zij zich van alles en iedereen verlaten voelen. God is een vluchteling die niet moet worden gered, maar die komt om ons te redden.

We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar dit programma.
Meer informatie kunt u vinden door te klikken op
[We moeten gered willen worden].
Aanmelden kan dan via de website.
maandag 2 maart 2020
Locatie: Oude Kerk (De Hoeve)
Meer informatie

meer
09
MRT

Muhammed

Muhammed
Mohammed, ook wel Muhammad is een veelvoorkomende Arabische voornaam met de betekenis "de geprezene”. 
In dit leerhuis verdiepen we ons in het leven van Muhammad. Daarbij besteden we aandacht aan de context waarin hij leefde, de sociale, politieke en religieuze veranderingen, die hij teweeg bracht......

Martha Frederiks is hoogleraar Studie van het Wereld Christendom aan de Universiteit van Utrecht.


We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar dit programma. Meer informatie kunt u vinden door te klikken op Muhammed.
Aanmelden kan dan via de website.
maandag 9 maart
Immanuelkerk
Meer informatie

meer
Website ontwikkeling: Exitus ICT