Home > Vorming en Toerusting > Activiteiten

De kerk Gemeenschap van gelovigen

Nadat Jezus teruggekeerd was naar zijn Vader, bleven zijn leerlingen achter. In het boek Handelingen der Apostelen wordt verhaald hoe de eerste leerlingen van Jezus trouw bleven aan het geloof. Daarnaast gingen zij het geloof verkondigen over de gehele wereld.

Na een korte inleiding over het ontstaan van de christelijke kerk, kijken we wat dat eigenlijk zijn: kerkmodellen. Wat kunnen we daarmee? Daarna behandelen we een aantal van deze modellen.

Rini Bouwman is diaken in de RK-parochie St. Lucas in Leusden.

Meer info en aanmelden: Kerk

De kerk Gemeenschap van gelovigen

Rini Bouwman is diaken in de RK-parochie St. Lucas in Leusden.

Meer info en aanmelden: Kerk
Immanuelkerk

Een moeilijk boek of moeilijke mensen

De Bijbel is een ingewikkeld boek, en over de interpretatie ervan wordt veel gediscussieerd. Hoe kun je de Schrift dan zo lezen dat je hart geraakt wordt?
En hoe voorkom je een al te rationele Bijbellezing?

In zijn boek 'Lezen en laten lezen' benadrukt Arnold Huijgen het 'je laten lezen' door de Bijbel, dat wil zeggen: je openstellen voor de stem van God die in de Bijbel spreekt.

Meer informatie en aanmelden: moeilijk boek
woensdag 9 december 2020
Nieuwe Kerk

Een muzikale kerst vol beeldige beelden

Traditioneel draait u met kerst de Messiah van Händel of Bachs Weihnachtsoratorium. Schitterende muziek waardoor u waarschijnlijk helemaal in de stemming komt. Maar er is zoveel meer te beluisteren!

Saskia van Lier zal beeld en muziek bij elkaar brengen in deze lezing. Het zal een streling voor oor en oog worden.

Meer informatie en aanmelden: kerst
donderdag 17 december 2020