Home > Vorming en Toerusting > Activiteiten

donderdag 12 december 2019

Benjamin Britten

Onsterfelijke muziek van een onkerkelijke Brit.

Deze avond staan de schijnwerpers op Benjamin Britten, ruim 100 jaar geleden geboren aan de oostkust van Engeland.

Hoewel de jonge Benjamin al op zeer jeugdige leeftijd lessen kreeg op de piano en de altviool, werd het al snel duidelijk dat zijn hart uitging naar het schrijven van muziek. Het is de bedoeling dat een van zijn vroege werken live ten gehore zal worden gebracht en dat er daarna onder meer uitgebreid aandacht zal worden besteed aan zijn beroemde opus 66: het War Requiem uit 1961.

De avond wordt verzorgd door Erik-Jan van der Hel en Nico de Jong.

Meer informatie en aanmelden: Benjamin Britten

donderdag 12 december 2019

Wie is mijn naaste?

In haar boek ‘Wie is mijn naaste?’ zoekt de schrijfster Rosita Steenbeek naar antwoorden op die vraag. In haar lezing zal ze vertellen hoe dit boek tot stand is gekomen na een lange tijd het leven van vluchtelingen en hulpverleners gedeeld te hebben.....

Rosita Steenbeek stamt uit twee domineesfamilies, zij schreef al vele romans.

Meer informatie en aanmelden: Naaste
donderdag 23 januari 2020

Filmavond: Daphne

Wij nodigen u van harte uit voor een filmavond in de Zendingskerk. Om 17:30 uur wordt u ontvangen met koffie/thee, soep en broodjes, waarna wij samen de film bekijken. Ds. Sjoerd Zwaan zal de film introduceren en het gesprek na afloop leiden.

Meer informatie en aanmelden: Daphne
zondag 26 januari 2020 om 17:30 uur
Zendingskerk

Hart voor de schepping

Wees eerlijk: zit er niet een vleugje wereldmijding in ons geloof? We willen graag ons geestelijk leven vorm geven en de dingen zoeken die ‘boven zijn’. Deze aarde komt op de tweede plaats en is bovendien tijdelijk. Hier beneden is het niet, toch?

Elbert Messelink is een van de oprichters van A Rocha

Meer informatie en aanmelden: Rocha