Home > Vorming en Toerusting > Activiteiten

woensdag 18 september 2019
Locatie: Immanuelkerk

Zingen met Michel van der Plas

Op de startavond van het nieuwe seizoen van Leerhuis Ermelo 2019-2020 zingen wij met Marten Kamminga liederen van Michel van der Plas (1927-2013).

Hij was dichter, journalist, vertaler en schrijver van cabaretteksten, bijv. ‘Tearoomtango’, gezongen door Wim Sonneveld. Van der Plas was een gelovig mens die ook voor de liturgie het een en ander heeft gedicht. Het is de moeite waard om daar kennis van te nemen. Hij schreef traditionele teksten, die toch dicht bij de hedendaagse menselijke ervaring blijven. Liederen met eenvoudige blijdschap en soms een knipoog. Liederen zonder pretentie. Liederen die verbinden. Omdat wij allen één zijn.

Marten Kamminga is organist, dirigent en dichter en schreef ook als muziekpastor vele liederen en musicals.

We hopen dat u nieuwsgierig bent geworden naar dit programma.
Meer informatie en aanmelding:
[Zingen met Michel van der Plas].

woensdag 18 september 2019
Locatie: Immanuelkerk

Samen de Bijbel lezen

Met de slogan ‘terug naar de bronnen’ - probeert de kerk weer belangstelling te wekken voor ‘gewoon’ samen Bijbel lezen. Vroeger lazen we aan tafel en op school en bij vergaderingen…, maar tegenwoordig weten velen weinig meer van die verhalen.

Daarnaast, lezen en verstaan zijn twee dingen. ‘Verstaat u wat u leest?’
Graag nodigt ds. Nelle-Mieke Drop u uit voor een nieuw te starten Bijbel-lees-groep. Voorlopig staan komend najaar 5 bijeenkomsten gepland.
5 donderdag ochtend- en/of avondkring.

Ds. Nelle-Mieke Drop is emeritus predikant, tijdelijk verbonden aan de Gereformeerde Kerk Ermelo.

Meer informatie en aanmelding:
Samen de Bijbel lezen
donderdag 26 september 2019
Immanuelkerk

Tobit een kennismaking

Het boek Tobit behoort tot de deuterocanonieke bijbelboeken. Niet zo bekend wellicht, maar toch heeft Rembrandt er verschillende schetsen en schilderijen over gemaakt.

Het is in vele opzichten een wonderlijk verhaal. Het beschrijft de avonturen van een jongeman, Tobias, die met zijn reisgezel Azarias (de aartsengel Rafaël in menselijke vermomming) een lange reis maakt om geld op te halen voor zijn blinde vader Tobit.
Op deze avond willen we kennismaken met dit boek door samen enkele fragmenten te lezen. Daarnaast stellen we onszelf de vraag: waar raakt dit verhaal aan mijn eigen leven?
André Priem is predikant van de Westerkerk in Ermelo.
Meer informatie en aanmelden: Tobit

maandag 30 september 2019
Westerkerk

Excursie Kampen

Stadswandeling en bezoek Ikonenmuseum
Kampen is een mooie oude Hanzestad gelegen aan de rivier de IJssel en rijk aan historie. Religie is van oudsher zeer aanwezig in Kampen.

Onder leiding van een gids bezoeken we het historische centrum van deze oude stad met haar fraaie gebouwen en kerken. Het Ikonenmuseum, gevestigd in een voormalig klooster, omvat een omvangrijke collectie. Op dit moment is er ook een fraaie tentoonstelling van Kees de Kort met hedendaagse ikonen over christelijke feestdagen.

Meer informatie en aanmelden: Kampen
woensdag 2 oktober 2019