Home > Vorming en Toerusting > Activiteiten

Zingen met Michel van der Plas

Informatie klik op link Op de startavond van het nieuwe seizoen van Leerhuis Ermelo 2019-2020 zingen wij met Marten Kamminga liederen van Michel van der Plas (1927-2013).

Hij was dichter, journalist, vertaler en schrijver van cabaretteksten, bijv. ‘Tearoomtango’, gezongen door Wim Sonneveld. Van der Plas was een gelovig mens die ook voor de liturgie het een en ander heeft gedicht. Het is de moeite waard om daar kennis van te nemen. Hij schreef traditionele teksten, die toch dicht bij de hedendaagse menselijke ervaring blijven. Liederen met eenvoudige blijdschap en soms een knipoog. Liederen zonder pretentie. Liederen die verbinden. Omdat wij allen één zijn.

Marten Kamminga is organist, dirigent en dichter en schreef ook als muziekpastor vele liederen en musicals.

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op
[Zingen met Michel van der Plas].
Aanmelden kan dan via de website.

U bent van harte welkom en we hopen u dan ook te begroeten!
Annie de Groot                      Wilma Zwanenburg
Werkgroep Leerhuis              Commissie Vorming & Toerusting

Zingen met Michel van der Plas

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op
[Zingen met Michel van der Plas].
Aanmelden kan dan via de website.

U bent van harte welkom en we hopen u dan ook te begroeten!
Annie de Groot                      Wilma Zwanenburg
Werkgroep Leerhuis              Commissie Vorming & Toerusting

MRT

We moeten gered willen worden...

Borgman neemt zijn uitgangspunt in het verzet tegen het cultuurchristendom: kerkelijkheid en persoonlijk geloof hebben wij nodig.

Overal vergrijzen de kerken en het lukt het christendom niet het geloof aan een volgende generatie door te geven. Kerken doen hun best om te redden wat er te redden valt. Maar zij zouden moeten begrijpen dat zij gered moet worden.

Het christendom leeft niet bij een traditie die door de gelovigen wordt vastgehouden, maar door een God die de gelovigen vasthoudt, juist op het moment dat zij zich van alles en iedereen verlaten voelen. God is een vluchteling die niet moet worden gered, maar die komt om ons te redden.

Meer informatie kunt u vinden door te klikken op
[We moeten gered willen worden].
maandag 2 maart 2020
Locatie: Oude Kerk (De Hoeve)