Home > Vorming en Toerusting > 2017-christian wiman: radicaal licht-20200415

Peter Verbaan

Christian Wiman:Radicaal Licht

Brengen dichters ons dichter bij God?

Als je het de Amerikaan Christian Wiman of Willem Jan Otten vraagt, wel!
Dat religie en poëzie met elkaar te maken hebben, hoeft geen betoog. Kunnen wij in ons geloven – dat vaak stotteren en tasten naar woorden is – woorden lenen van de dichter Wiman en zijn vertaler Otten? Om te proeven of er woorden zijn die raken aan de Levensbron, die woont in een ontoegankelijk licht? Eerder vertaalde Otten ‘Mijn heldere afgrond’. Dat boek heeft veel mensen geraakt, juist omdat het ook over ziekte ging – Wiman onderging chemokuren – en je houvast vinden in een wisselvallig leven. Onlangs is er een nieuw boek verschenen dat de titel draagt van een gedicht: ‘Radicaal licht hield hij vast.....’. De uitgever van het boek besliste dat die laatste woorden in de titel maar moesten komen te vervallen – misschien is dat al een eerste punt van gesprek....
‘Wanneer een gedicht iemand raakt zonder dat die persoon weet dat ik het geschreven heb, is dat voor mij het mooiste dat er is.’ Christian Wiman (ND, 15 maart 2019)

Peter Verbaan is predikant van de Oude Kerk.
  • Datum woensdag 15 april 2020
  • Locatie Oude Kerk, De Hoeve
  • Tijd 20:00 uur
  • Inleider ds. P.A. Verbaan
  • Nummer 2017

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze