Home > Vorming en Toerusting > 2011-muhammad-20200393

Martha Frederiks

Muhammad

Mohammed, ook wel Muhammad is een veelvoorkomende Arabische voornaam met de betekenis ‘de geprezene’.

Omdat afbeeldingen van Muhammad omstreden zijn, ziet u links een kalligrafie van zijn naam.

Over Muhammad hebben de meeste Nederlanders wel een mening. Toch zijn details van het leven van de man die stichter werd van de één na grootste wereldreligie, maar bij weinig mensen bekend. In dit leerhuis verdiepen we ons in het leven van Muhammad. Daarbij besteden we aandacht aan de context waarin hij leefde, de sociale, politieke en religieuze veranderingen, die hij teweeg bracht en kijken we naar de receptiegeschiedenis van Muhammad door moslims en christenen, met bijzonder aandacht voor de receptie in Europa.

Illustratie: omslag van een boek over Mohammed, uitgegeven door Broer Jansz, Amsterdam, 1640

Martha Frederiks is hoogleraar Studie van het Wereldchristendom aan de Universiteit van Utrecht.
  • Datum maandag 9 maart 2020
  • Locatie Immanuelkerk
  • Tijd 20:00 uur
  • Inleider prof. dr. M.T. Frederiks
  • Nummer 2011

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze