Home > Vorming en Toerusting > 2005-filmavond: daphne-20200126

gespreksleider: Sjoerd Zwaan

Filmavond: Daphne

Wij volgen haar door Londen, Daphne 31 jaar, op zoek naar waar het met haar leven naartoe moet. Of eigenlijk ook weer niet. In alles wat zij doet lijkt zij de echte vragen te ontlopen. Haar werk als kok in een hip restaurant fascineert haar en tegelijk heeft ze er niet echt plezier in. In de liefde gelooft ze niet en daarom blijft het bij vluchtige eenmalige affaires. De relatie met haar zieke moeder is slecht en op haar vrienden is ze niet zuinig. Nadat zij betrokken is geraakt bij een overval in een nachtwinkel, kan zij de confrontatie met zichzelf steeds minder ontlopen. Aanvankelijk cynischer en onverschilliger zie je haar langzamerhand een beetje veranderen.

‘Het mooist aan Daphne is misschien wel om te zien hoe een actrice als Emily Beecham (1984) veel energie steekt in het vormgeven van een vrouw van haar generatie: ogenschijnlijk narcistisch, zoekende naar haar maatschappelijke plek. Daphne zorgt voor een sandwich voor een dakloze. Ze neemt haar beroep serieus: ze eet liever niet dan niet lekker. Stukje bij beetje openbaart zich een fascinerende vrouw die je graag hebt leren kennen.’ (recensie Remke de Lange, Trouw)

Wij nodigen u van harte uit voor een filmavond in de Zendingskerk. Om 17:30 uur wordt u ontvangen met koffie/thee, soep en broodjes, waarna wij samen de film bekijken. Ds. Sjoerd Zwaan zal de film introduceren en het gesprek na afloop leiden. Wij vragen voor deelname aan deze avond een bijdrage van € 7,50.
  • Datum zondag 26 januari 2020
  • Locatie Zendingskerk
  • Tijd 17:30 Let op aanvangstijd
  • Inleider ds. Sjoerd Zwaan
  • Nummer 2005

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze