Lees voor
Zoek
Home > Vorming en Toerusting > 1930 benjamin britten-20191212

Erik-Jan van der Hel en Nico de Jong

Benjamin Britten (1913-1976) onsterfelijke muziek van een onkerkelijke Brit

Deze avond staan de schijnwerpers op Benjamin Britten, ruim 100 jaar geleden geboren aan de oostkust van Engeland. Zijn vader was tandarts en niet gek op muziek. Zijn moeder was wel zeer muzikaal maar, zoals gebruikelijk in die dagen, niet meer dan amateur. Hoewel de jonge Benjamin al op zeer jeugdige leeftijd lessen kreeg op de piano en de altviool, werd het al snel duidelijk dat zijn hart uitging naar het schrijven van muziek, ondanks de voor de hand liggende tegenwerking van medescholieren en andere leeftijdgenoten. Datzelfde hart is trouwens zijn hele leven zwak geweest als gevolg van een ernstige longontsteking in het eerste halfjaar van zijn leven.
We zullen kennismaken met enkele van zijn vele composities, geplaatst in de sfeer van het muziekleven in de twintigste eeuw. Het is de bedoeling dat een van zijn vroege werken live ten gehore zal worden gebracht en dat er daarna onder meer uitgebreid aandacht zal worden besteed aan zijn beroemde opus 66: het War Requiem uit 1961.

Erik-Jan van der Hel is organist, pianist en dirigent, vooral actief in de Gereformeerde Kerk te Ermelo. Verder geeft hij muzieklessen op een mbo-school en heeft hij vele composities en arrangementen op zijn naam staan.
Nico de Jong is amateurpianist en -zanger. Hij verdiept zich enthousiast in klassieke muziek en in de achtergrond van composities.
  • Datum donderdag 12 december 2019
  • Locatie Immanuelkerk 
  • Tijd 20:00 uur 
  • Inleiders de heren E.J. van der Hel en N.H. de Jong
  • Nummer 1930

Wat kunnen we voor u betekenen?

Als kerk staan wij voor u klaar. Heeft u hulp nodig of wilt u iets doorgeven? Gebruik dan onderstaande keuzebox.
Maak uw keuze
Website ontwikkeling: Exitus ICT